Ново NEW

Објектив Cine Zoom

Canon CN7X17 KAS T

Дизајниран за повеќефункционалност и перформанси, достапен со RF-приклучок или PL-приклучок

Разновиден опсег. Моќно поврзување.

Cine-Servo-објектив за зумирање Super 35 mm со голем опсег на зумирање, одличен за спорт во живо и вести, документарни филмови, филмови, далечинско снимање и виртуелни продукции.

Благодарение на напредната поддршка за метаподатоци и новата генерација на дигиталниот серво-мотор eXs-V, CN7X17 KAS T нуди перформанси и прецизност за вашите потреби за снимање.

 • Прецизни оптички перформанси

  Поддржува резолуции до 8K HDR од центарот до периферната површина со репродукција на органски бои. Благодарение на 11 сечила на ирисот, CN7X17 KAS T нуди меко придушени светли тонови и нежни дефокусирани заднини. Големиот оптички зум од 7x со фокусна должина од 17-120 mm нуди разновидност при фотографирањето.

 • Пренос на податоци со RF или PL-приклучок

  Благодарение на RF-приклучокот, CN7X17 KAS T нуди корекција на изобличувањето на објективот и снимање метаподатоци во реално време. Корисниците на PL-приклучоци може да ги користат Cooke /i TechnologyTM и ZEISS eXtended DataTM. Двата приклучоци се одликуваат со компатибилност и работни процеси за виртуелна продукција и VFX.

 • Одново осмислен дигитален мотор

  Снимајте прецизно, благодарение на брзата контрола со Servo-мотор со оптичка корекција на промените во фокусот за поинтуитивни перформанси. Повеќе интерфејси, вклучително и три 20-пински приклучоци и USB-C овозможуваат далечинска контрола и оптимизирани кориснички поставки, а уредот за кодирање со 16 бита нуди прецизни излезни податоци за објективот за виртуелни продукции.

Спецификации

 • Оптички квалитет 8K

  Богат, беспрекорен квалитет на слика од центарот до работ на сликата.

 • Фокусен опсег од 17-120 mm

  Разновидни фокусни должини, совршени за разни продукции.

 • Одново осмислен дигитален мотор

  Подобрени перформанси со ажурирани опции за поврзување и оптичка корекција на промените во фокусот.

 • RF-приклучок

  Деталните метаподатоци додаваат информации за корекција на изобличувањето и ги олеснуваат XR-продукциите, како и работните процеси за VFX.

 • Комуникација со PL-приклучок

  Cooke /i TechnologyTM и ZEISS eXtended DataTM.

 • Мала тежина

  Благодарение на тежината од помалку од 3,2 kg, може удобно да го користите долго време.

Што содржи кутијата

Сè што ви е потребно за снимање висококвалитетни 4K HDR-видеоснимки кога сте во движење

 • Куќиште на објективот CN7X17 KAS T (држач за објективи Φ15 mm - монтиран на куќиштето) x1

 • Капаче за објектив x1

 • Капаче за заштита од прав x1

 • Сенило x1

 • Капаче за сенило x1

 • Осовина за поддршка на објективи (држач за додатоци Φ19 mm) x1

 • Завртки за фиксирање на моторот x3

 • Торбичка за складирање на моторот x1

 • Упатство за ракување „Пред да го користите производот“ - x1

 • Упатство за ракување „Правила“ x1

Слични производи

Дали сакате да ве контактира претставник на Canon?

Ве молиме пополнете го краткиот формулар за да побарате да ве контактира специјалист за производи од Canon.

Може да ве интересира и

Откријте ја пошироката палета на објективи Cine од Canon и усовршете го снимањето