multiple-config-benefit-feature
alt text goes here

Повеќе конфигурации

Новиот дизајн на Cinema EOS се одликува со интуитивни контроли и вградена плоча со отвори за прикачување изборна професионална опрема, што овозможува повеќе различни конфигурации да одговараат за условите за снимање.

Примарна камера за снимање

Камера наменета за конфигурации во студија и конфигурации за рачно снимање што се одликува со стандардна големина со вградена плоча со отвори за лесно прикачување на дополнителна опрема и одржување рамнотежа.

primary-cinema-camera

Објективи со EF или PL-приклучок

Огромна палета на EF-објективи од Canon (објективи Cinema/Cine Servo и објективи за фотографирање), како и избор или можност за користење PL-објективи со поддршка за Cooke /i (достапна е услуга за промена на приклучокот за објективи).

Откријте повеќе

ef-pl-lens-mount

Конфигурација за емитување

Изборните адаптери за монтирање B4 (MO-4E и MO-4P) за приклучоци од типот EF и PL заедно со 12-пинскиот приклучок за објективи овозможуваат напојување и контролирање на објективите Servo 2/3” преку камерата.

Broadcast configuration
Professional Full HD viewfinder
alt text goes here

Професионален Full HD-визир

EVF-V70 е извонреден Full HD OLED-визир што нуди функции за помош за прегледување и погрешни бои, како и симулиран HDR-приказ.

Кориснички интерфејс што нуди брз пристап

Практичниот контролен панел со шест копчиња и интуитивен и добро познат кориснички интерфејс овозможува брз пристап до најкористените функции на камерата.

Quick access user interface

Контролен панел за помошниците за снимање

Изборниот далечински управувач OU-700 го симулира корисничкиот интерфејс за брз пристап, овозможувајќи им на помошниците за снимање да ги менуваат поставките од десната страна на камерата или на оддалеченост до 10 m со помош на продолжителен кабел.

Camera assistant control panel

Приклучоци за напојување на дополнителна опрема

Напојувајте ја важната дополнителна опрема на камерата преку излезните приклучоци за напојување од 12 V и 24 V позиционирани на предната страна на камерата.

Accessory power outputs

Погледнете други придобивки