Accurate and reliable autofocus
alt text goes here

Прецизен и сигурен автоматски фокус

AF-системот Dual Pixel CMOS AF на Canon им овозможува на корисниците сигурно и едноставно фокусирање на објектите додека се движат низ целиот кадар, а нуди и функција за помош при рачно фокусирање.

Поддршка за Dual Pixel CMOS AF

Уникатната технологија за автоматско фокусирање на Canon е дизајнирана за фокусирање со следење со високи перформанси. CMOS-сензорот содржи две индивидуални фотодиоди што се читаат посебно при автоматско фокусирање со откривање на фаза, а заедно при снимање. Технологијата Dual Pixel CMOS AF може да се примени на повеќе од 80% од ширината и висината на кадарот и нуди голема прецизност без да го намали квалитетот на сликата.

Dual Pixel CMOS AF technology
Face detection and tracking

Откривање и следење лица

Технологијата за AF со откривање на лице може да следи лица на луѓе во кадарот и да го задржи фокусот врз нив.

Прилагодување на автоматскиот фокус

Функцијата за прилагодување на автоматскиот фокус во менито му овозможува на корисникот да ги дефинира брзината и чувствителноста на AF, добивајќи можност да постави поприродно фокусирање со поголема флексибилност и контрола.

Autofocus tuning

Водич за фокусирање со технологија Dual Pixel

Нуди графички водич што претставува поместување на фокусот нанапред/наназад. Правоаголникот ќе светне во зелена боја кога објектот ќе биде во фокус, овозможувајќи рачно поместување на фокусот.

Dual pixel focus guide

Погледнете други придобивки