Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon i-SENSYS MF463dw

Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Сè-во-едно црно-бел ласер
 • Достапни функции
  Печатење, копирање и скенирање

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  Еднострано: до 40 стр./мин. (A4); до 65,4 стр./мин. (A5-хоризонтално)
  Двострано: до 33,6 слики/мин. (A4)
 • Метод на печатење
  Црно-бело печатење со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 14 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Прибл.: 5,0 секунди или помалку
 • Јазици на печатачот
  UFRII, PCL 5e1, PCL6, Adobe® PostScript3
 • Фонтови
  45 PCL-фонтови
  136 PostScript-фонтови
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно
  10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)
 • Режим на заштеда на тонер
  Да
 • Напредни функции за печатење
  Шифрирано безбедно печатење
  Безбедно печатење
  Печатете од USB-мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
  Печатење од Cloud (Dropbox, GoogleDrive, OneDrive) (PDF/JPEG)
  Microsoft Universal Print
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android; сертификат за Mopria, апликација Canon PRINT Business, дополнителна компонента Canon Print Service2

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  Еднострано (A4): до 40 стр./мин.
  Двострано (A4): до 33,6 слики/мин.
 • Време до првата копија
  Прибл. 6,1 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање
  До 600 x 600 dpi
 • Режими на копирање
  Текст, текст/фотографија (зададено), текст/фотографија (висок квалитет), фотографија
 • Двострано копирање
  2-страно на 2-страно (автоматски)
 • Повеќе копии
  До 999 копии
 • Намалување / зголемување
  25-400% со 1% чекор на зголемување
 • Други карактеристики
  Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

Спецификации за скенирање

 • Стандарден тип
  Боја
 • Резолуција на скенирање
  Оптички: до 600 х 600 dpi
  Подобрено: до 9600 х 9600 dpi
 • Брзина на скенирање
  Еднострано црно-бело: 50 слики/мин. (300x300 dpi)
  Еднострано во боја: 40 слики/мин. (300x300 dpi)
  Двострано црно-бело: 100 слики/мин. (300x300 dpi)
  Двострано во боја: 80 слики/мин. (300x300 dpi)
  Еднострано црно-бело: 40 слики/мин. (300x600 dpi)
  Еднострано во боја: 20 слики/мин. (300x600 dpi)
  Двострано црно-бело: 80 слики/мин. (300x600 dpi)
  Двострано во боја: 40 слики/мин. (300x600 dpi)
 • Длабочина на скенирање на боја
  24 бита/24 бита (влез/излез)
 • Тонови на сиво
  256 нивоа
 • Компатибилност
  TWAIN , WIA, ICA
 • Максимална ширина на скенирање
  216 mm
 • Скенирање кон е-пошта
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување
 • Скенирање на PC адреса
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување
 • Скенирање кон USB-мемориски уред
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување
 • Скенирање кон FTP
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување
 • Скенирање кон Cloud
  TIFF/JPEG/PDF/PNG3
 • iFAX
  ITU-T.37

Работа со медиуми

 • Тип на скенер
  Плоча, 2-стран ADF (во едно поминување)
 • Внес на хартија
  Касета за 250 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови
  ADF за 50 листови
 • Внес на хартија (опција)
  Касета за 550 листови
 • Макс. капац. за внес на хартија
  900 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  150 листови
 • Типови на медиум
  Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, етикети, поштенски картички, пликови
 • Големини на медиум
  Касета (стандардна и изборна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, Прилагодени големини: мин. 105 x 148 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

  Повеќенаменски фах:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, картичка со индекс, пликови (COM10, Monarch, C5, DL), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

  ADF:
  A4, A5, A6, B5, правни, писма, извештаи, Прилагодени големини: мин. 48 x 85,0 mm макс. 216 x 355,6 mm
 • Тежини на медиум
  Касета (стандардна и изборна): 60 до 120 g/m²
  Повеќенаменски фах: 60 до 199 g/m²
  ADF: 60 до 120 g/m²
 • Двос. печатење
  A4, правни, писма, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLGL, канцелариска хартија
  Прилагодена големини - мин. 210 x 279,4 mm макс. 216,0 x 355,6 mm
  60 до 120 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, Wireless 802.11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Server® 2022 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012
  Mac OS X верзија 10.13 и понова
  Linux4
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/WSD)
  Скенирање:
  Скенирање со проследување: датотека: FTP (TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP)
  E-пошта/И-факс: SMTP (испраќање), POP3 (примање)
  Скенирање со повлекување: TCP/IP

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Безбедност:
  TLS1.3, IPSec, филтрирање на IP-адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
  Сигурност (безжична врска):
  Режим на инфраструктура:
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES), WPA-EAP(AES), WPA2-EAP(AES)
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
  WPA2-PSK(AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  MF Scan Utility,
  Remote User Interface (RUI),
  Department ID Management,
  Toner Status Tool,
  iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
  eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање
  Application Library

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  750 - 4.000 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 80.000 страници месечно5
 • Брзина на процесор
  1200 MHz
 • Меморија
  1 GB
 • Простор за складирање
  4 GB eMMC
 • Контролен панел
  LCD-екран на допир во боја од 12,7 cm
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  420 mm x 460 mm x 375 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д x В)
  689 mm x 1.081 mm x 824 mm
 • Тежина
  Прибл. 16,3 Kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V (±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1.280 W
  Активно печатење: прибл. 480 W
  Режим на подготвеност: прибл. 8 W
  Режим на мирување: прибл. 0,9 W
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,32 kWh/неделно (230 V)
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме појдете до: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Звучен притисок6:
  Активен режим: 53 dB
  Режим на подготвеност: нечуен7

  Јачина на звук8:
  Активен режим: Двострано 68 dB / Еднострано 67 dB
  Режим на подготвеност: нечуен9

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ 070 (3.000 страници10)11
  Картриџ 070H (10.200 страници12)13

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  Модул за снабдување на касетата-AH1 (касета за 550 листови)
 1. Не се испорачува PCL5e-драјвер од Canon, но уредот поддржува PCL5e-команди.
 2. Потребна е претплата на услуга за Cloud од трета страна, а ќе подлежи на нивните правила и услови.
 3. Скенирање со MF Scan Utility или Canon PRINT Business
 4. Поддршка за печатење и скенирање преку Linux
 5. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 6. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
 7. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 8. Врз основа на ISO/IEC 19752
 9. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 10. Печатачот се испорачува со картриџот 070 (3.000 страници)
 11. Според US ENERGY STAR® верзија 3.0
 12. Печатачот се испорачува со картриџот 070 (3.000 страници)
 13. Според US ENERGY STAR® верзија 3.0