Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon i-SENSYS MF552dw

Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Сè-во-едно црно-бел ласер
 • Достапни функции
  Печатење, копирање и скенирање

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  Еднострано: до 43 стр./мин. (A4)
  До 65,2 стр./мин.(A5 хоризонтално)
  Двострано: до 36,0 слики/мин. (A4)
 • Метод на печатење
  Црно-бело печатење со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 14 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Прибл. 5,7 секунди или помалку
 • Јазици на печатачот
  UFRII, PCL 5e2, PCL6, Adobe® PostScript3
 • Фонтови
  93 PCL-фонтови
  136 PostScript-фонтови
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно
  10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)
 • Режим на заштеда на тонер
  Да
 • Напредни функции за печатење
  Безбедно печатење
  Печатете од USB-мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
  Печатење од Cloud (Dropbox, GoogleDrive, OneDrive)1 (PDF/JPEG)
  Печатење баркодови3
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android; сертификат за Mopria, апликација Canon PRINT Business, дополнителна компонента Canon Print Service

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  Еднострано (A4): до 43 стр./мин.
  Двострано (A4): до 36 слики/мин.
 • Време до првата копија
  ADF (A4): прибл. 6,4 секунди или помалку
  Плоча (A4): прибл. 6,3 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање
  До 600 x 600 dpi
 • Режими на копирање
  Текст, текст/фотографија (зададено), текст/фотографија (висок квалитет), фотографија
 • Двострано копирање
  2-страно на 2-страно (автоматски)
 • Повеќе копии
  До 999 копии
 • Намалување / зголемување
  25-400% со 1% чекор на зголемување
 • Други карактеристики
  Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

Спецификации за скенирање

 • Стандарден тип
  Боја
 • Резолуција на скенирање
  Оптички: до 600 х 600 dpi
  Подобрено: до 9600 х 9600 dpi
 • Брзина на скенирање
  Еднострано црно-бело: 38 слики/мин. (300x600 dpi)
  Еднострано во боја: 13 слики/мин. (300x600 dpi)
  Двострано црно-бело: 70 слики/мин. (300x600 dpi)
  Двострано во боја: 26 слики/мин. (300x600 dpi)
 • Длабочина на скенирање на боја
  24 бита/24 бита (влез/излез)
 • Тонови на сиво
  256 нивоа
 • Компатибилност
  TWAIN, WIA, ICA
 • Максимална ширина на скенирање
  216 mm
 • Скенирање кон е-пошта
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF4/PDF (дигитален потпис)4
 • Скенирање кон Cloud
  TIFF/JPEG/PDF/PNG5
 • iFAX
  ITU-T.37

Работа со медиуми

 • Тип на скенер
  Плоча, 2-стран ADF (во едно поминување)
 • Внес на хартија
  Касета за 550 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови
  ADF за 50 листови
 • Внес на хартија (опција)
  Касета за 550 листови x 3
 • Макс. капац. за внес на хартија
  2.300 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  150 листови
 • Типови на медиум
  Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, етикети, поштенски картички, пликови
 • Големини на медиум
  Касета (стандардна и изборна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, Прилагодени големини: мин. 105 x 148 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

  Повеќенаменски фах:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, Monarch, C5, DL), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

  ADF:
  A4, A5, A6, B5, правни, писма, извештаи, Прилагодени големини: мин. 105 x 128 mm макс. 215,9 x 355,6 mm
 • Тежини на медиум
  Касета (стандардна и изборна): 60 до 120 g/m²
  Повеќенаменски фах: 60 до 199 g/m²
  ADF: 50 до 105 g/m²
 • Двос. печатење
  A4, правни, писма, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, канцелариска хартија
  Прилагодена големини - мин. 210 x 279,4 mm макс. 216,0 x 355,6 mm
  60 до 120 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, Wireless 802.11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2022 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008
  Mac OS X верзија 10.11 и понова
  Linux6
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/WSD)
  Скенирање:
  Скенирање со проследување: датотека: FTP (TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP)
  E-пошта/И-факс: SMTP (испраќање), POP3 (примање)
  Скенирање со повлекување: TCP/IP

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Безбедност: TLS1.3, IPSec, Филтрирање на IP/Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
  Сигурност (безжична врска):
  Режим на инфраструктура:
  WEP (64/128 бита), WPA-PSK (TKIP/AES), WPA2-PSK (TKIP/AES)
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
  WPA2-PSK (AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  MF Scan Utility,
  Remote User Interface (RUI),
  Department ID Management,
  Toner Status Tool,
  iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
  eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
  Application Library

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  2.000 - 7.500 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 150.000 страници месечно7
 • Брзина на процесор
  800 MHz x 2
 • Меморија
  1 GB
 • Контролен панел
  LCD-екран на допир во боја од 12,7 cm
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  480 mm x 464 mm x 452 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д x В)
  741 mm x 1.105 mm x 1.214 mm
 • Тежина
  Прибл. 19,8 Kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Активно печатење: прибл. 590W
  Максимум: прибл. 1.430 W
  Режим на подготвеност: прибл. 13,6 W
  Режим на мирување: прибл. 0,9 W
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,41 kWh/неделно (230V)12
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме појдете до: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Звучен притисок8:
  Активен режим: 54 dB
  Режим на подготвеност: 24 dB

  Моќност на звук8:
  Активен режим: 72,9 dB
  Режим на подготвеност: нечуен9

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ 056L (5.100 страници 10)11
  Картриџ 056 (10.000 страници 10)11
  Картриџ 056H (21.000 страници 10)11

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  Механизам за снабдување со хартија PF-C1 (касета за 550 листови)
  Комплет за печатење баркодови-E1E
  Комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1
  Рамно подножје-V2
  Рамно подножје-AB1
¹ Потребна е претплата на услуга за Cloud од трета страна, а ќе подлежи на нивните правила и услови.
² Не се испорачува PCL5e-драјвер од Canon, но уредот поддржува PCL5e-команди.
³ Потребна е дополнителна опрема - комплет за печатење баркодови-E1E.
⁴ Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1.
⁵ Скенирање со апликациите MF Scan Utility или Canon PRINT Business.
⁶ Поддршка за печатење и скенирање преку Linux.
⁷ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот.
⁸ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296.
⁹ Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779.
¹⁰ Врз основа на ISO/IEC 19752.
¹¹ Печатачот се испорачува со картриџот 056L (5.100 страници).
¹² Според US ENERGY STAR® верзија 3.0.