ПЕЧАТАЧ ОД ВРВНА КЛАСА

Canon i-SENSYS MF3010

Спецификации

Спецификации

 • Брзина на печатење

  До 18 стр./мин. (A4)

 • Метод на печатење

  Црно-бело печатење со ласерски зраци

 • Квалитет на печатење

  До 1200 x 600 dpi со технологијата за автоматско усовршување на слика

 • Време за печатење на првата страница

  7,8 сек.

 • Резолуција на печатење

  600 x 400 dpi

 • Јазици на печатач

  UFRII-LT

 • Маргини на печатење

  5 mm-горе, 6 mm- долу, 5 mm-лево и десно

 • Режим за заштеда на тонер

  Да

Детални спецификации

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  До 18 стр./мин. (A4)
 • Метод на печатење
  Црно-бело печатење со ласерски зраци
 • Квалитет на печатење
  До 1200 x 600 dpi со технологијата за автоматско усовршување на слика
 • Резолуција на печатење
  600 x 400 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 10 секунди од моментот на вклучување
 • Време за печатење на првата страница
  7,8 сек.
 • Јазици на печатачот
  UFRII-LT
 • Маргини на печатење
  5 mm-горе, 6 mm- долу, 5 mm-лево и десно
 • Режим на заштеда на тонер
  Да

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  До 18 стр./мин. (A4)
 • Време до првата копија
  Прибл. 12 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање
  До 600 x 600 dpi
 • Режими на копирање
  Текст, текст/фото, текст/фото+, фото
 • Повеќе копии
  До 9 копии
 • Намалување / зголемување
  50-200% со 10% чекор на зголемување
 • Други карактеристики
  2 на 1, копирање на документи за идентификација

Спецификации за скенирање

 • Стандарден тип
  Боја
 • Резолуција на скенирање
  Оптички: до 600 х 600 dpi
  Подобрено: до 9600 х 9600 dpi
 • Длабочина на скенирање на боја
  24 бита/24 бита (влез/излез)
 • Тонови на сиво
  256 нивоа
 • Компатибилност
  TWAIN, WIA
 • Максимална ширина на скенирање
  216 mm

Работа со медиуми

 • Тип на скенер
  Рамно лежиште
 • Внес на хартија
  Фах за 150 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  100 листови
 • Типови на медиум
  Обична хартија, тешка хартија, рециклирана хартија, транспарентна,
  етикети, пликови
 • Големини на медиум
  Фах:
  A4, B5, A5, извршни, пликови (COM10, Monarch, DL,
  B5, C5), LTR, LGL, извештаи, приспособени големини: ширина 76 x
  216 mm;
  Должина 127 x 356 mm.
 • Тежини на медиум
  Фах: 60 до 163 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-speed
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 /
  Server® 2022 / Server® 2019 / Server® 2016 /
  Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 /
  Server® 2008
  Mac OS X верзија 10.4.9 - 10.7.x 1 Linux 2
 • Софтвер и управување со печатачот
  Presto! Page Manager, MF toolbox

Општи карактеристики

 • Работен циклус
  Макс. 8.000 страници месечно
 • Меморија
  64 MB
 • Контролен панел
  LED со 1 цифра
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  372 mm x 276 mm x 254 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д x В)
  572 mm x 632 mm x 608 mm
 • Тежина
  8,2 kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF) Влажност: 20 до
  80 % RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V (±10%), 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 960W
  Активен режим: прибл. 450W
  Режим на мирување: прибл. 1,4 W
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,6 kWh
 • Нивоа на шум
  Моќност на звук
  Активен режим: 65,3dB или помалку,
  Режим на подготвеност: 43,0dB или помалку
  Звучен притисок
  Активен режим: 50,4dB,
  Режим на подготвеност: нечуен

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ 725 (1.600 страници1)2
 1. Се испорачува со основен картриџ за 700 страници
 2. Врз основа на ISO/IEC 19752