Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon Серија imageRUNNER ADVANCE DX 6800

Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за А3-формати
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс
 • Брзина на процесор
  Процесор со две јадра со фреквенција од 1,8 GHz
 • Контролен панел
  TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 10,1"
 • Меморија
  Стандардно: 5,0 GB RAM
  Главен CPU: 2 GB
  CPU за обработка на слика: 2 GB + 1 GB (резервирани за обработка на слика)
 • Простор за складирање
  Стандардно: (SSD) 256 GB
  Изборно: (SSD) 1 TB
 • Приклучок за интерфејс
  МРЕЖА
  Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n);
  Изборно: Bluetooth со мала потрошувачка на енергија
  ДРУГО
  Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1;
  Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 1.200 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови x 1
  Касета за хартија за 550 листови x 2,
  Максимум: 6.350 листови (со единица за снабдување на касетата со голем капацитет-C1 и магацин за хартија-F1)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  Максимум: 3.450 листови
  (со единица за завршна обработка со захефтување-AB2 или единица за превиткување хартија/завршна обработка на брошури-A1 и трет фах за копирање-A1)
 • Опции за завршна обработка
  Подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки, еко захефтување, захефтување на барање, V-превиткување, C-превиткување, Z-превиткување

  * Опциите за завршна обработка се разликуваат во зависност од поврзаните опции.
 • Поддржани видови на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, обложена, паус, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, меморандуми, картички, пликови

  Касета за хартија (горна/долна):
  тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, транспарентна, однапред издупчена, меморандуми, пликови*

  * Потребен е додаток за снабдување со пликови (стандарден).
 • Поддржани големини на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина: 98,0 x 139,7 mm до 320,0 x 457,2 mm
  Слободна големина: 98,0 x 139,7 mm до 320,0 x 457,2 mm
  Пликови: COM 10 бр. 10, Monarch, DL, ISO-C5
  Прилагодена големина на пликови: 98,0 x 90,0 mm до 320,0 x 457,2 mm

  Горна касета:
  Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6R, B5
  Прилагодена големина: 98,0 x 148,0 mm до 297,0 x 215,9 mm
  Пликови: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5

  Долна касета:
  Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина: 98,0 x 148,0 mm до 304,8 x 457,2 mm
  Пликови: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5
 • Поддржани тежини на медиуми
  Повеќенаменски фах: 52 до 300 gsm
  Касети за хартија (горна/долна): 52 до 256 gsm
  Двострано: 52 до 256 gsm
 • Потребно време за загревање
  Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку*

  * Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се појави иконата за скенирање и не стане достапна за користење на екранот на допир.

  Од режим на мирување:
  7 секунди или помалку (iR-ADV DX 6870i)
  6 секунди или помалку (iR-ADV DX 6855i/6860i)
  Од моментот на вклучување: 6 секунди или помалку*

  * Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење).
 • Димензии (Ш x Д x В)
  620 x 722 x 937 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  Основна верзија: 1.138 x 1.162 mm
  (отворен десен капак со извлечен повеќенаменски фах + отворени фиоки на касети)

  Целосна конфигурација: 1.866 x 1.162 mm
  (единица за завршна обработка со захефтување-AB2 + единица за превиткување хартија/завршна обработка на брошури-A1 со извлечен фах за проширување + магацин за хартија-F1 + отворени фиоки на касети)
 • Тежина
  iR-ADV DX 6870i: прибл. 93 kg
  iR-ADV DX 6860i/6855i: прибл. 91 kg
  (вклучувајќи стандарден тонер)

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  iR-ADV DX 6870i
  до 70 стр./мин. (A4, A5*, A5R, A6R*), до 36 стр./мин. (A3), до 42 стр./мин. (A4R)

  iR-ADV DX 6860i
  до 60 стр./мин. (A4, A5*, A5R, A6R*), до 32 стр./мин. (A3), до 36 стр./мин. (A4R)

  iR-ADV DX 6855i
  до 55 стр./мин. (A4, A5*, A5R, A6R*), до 29 стр./мин. (A3), до 36 стр./мин. (A4R)

  * Само 1-страно
 • Резолуција на печатење (dpi)
  1.200 x 1.200
 • Јазици за опис на страница
  Стандардно: UFR II, PCL6
  Изборно: Adobe® PostScript®3TM
 • Директно печатење
  Поддржани видови на датотеки: PDF, EPS, TIFF/JPEG и XPS
 • Печатење преку мобилни уреди / Cloud
  AirPrint, Mopria, Universal Print од Microsoft, апликацијата Canon PRINT Business и uniFLOW Online (изборно)
  Достапен е голем избор на софтверски решенија и решенија основани врз MEAP за да се овозможи печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби.
  Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.
 • Стандардно печатење преку оперативен систем
  Android/Windows® 10/Windows® 11/Chrome OS/macOS (11.2.2 или понов)/iOS (15.2 или понов)/iPadOS
 • Фонтови
  PS-фонтови: 136 Roman
  PCL-фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови, Andalé Mono WT J/K/S/T*1
  (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески), фонтови за баркодови*2

  *1 Потребен е изборен комплет меѓународни PCL-фонтови-A1.
  *2 Потребен е изборен комплет за печатење баркодови-D1.
 • Функции за печатење
  Безбедно печатење, безбедносен воден печат, заглавие/подножје, распоред на страници, двострано печатење, мешани големини/ориентации на хартии, предни/задни корици, намалување на тонерот, печатење постери, печатење со принудна задршка, датум на печатење, печатење со закажување, печатење со виртуелен печатач
 • Оперативни системи
  UFRII: Windows® 8.1/10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server2022, Mac OS X (10.11 или понов)
  PCL: Windows® 8.1/10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server2022
  PS: Windows® 8.1/10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server2022, Mac OS X (10.11 или понов)
  PPD: Windows® 8.1/10/11, Mac OS X (10.11 или понов)
  Од јануари 2022

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  iR-ADV DX 6870i
  до 70 стр./мин. (A4, A5*, A5R, A6R*), до 36 стр./мин. (A3), до 42 стр./мин. (A4R)

  iR-ADV DX 6860i
  до 60 стр./мин. (A4, A5*, A5R, A6R*), до 32 стр./мин. (A3), до 36 стр./мин. (A4R)

  iR-ADV DX 6855i
  до 55 стр./мин. (A4, A5*, A5R, A6R*), до 29 стр./мин. (A3), до 36 стр./мин. (A4R)

  * Само 1-страно
 • Време до првата копија
  iR-ADV DX 6870i: прибл. 2,7 секунди или помалку
  iR-ADV DX 6860i/6855i: прибл. 2,9 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600 x 600
 • Повеќе копии
  До 9.999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  Променлив зум: 25% до 400% (чекори на зголемување од 1%)
  Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100% (1:1), 141%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин, книга во две страници, двостран оригинал, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, пресликување слика, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, оригинал со слободна големина, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* [2-страно на 2-страно (автоматски)]

  * Откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  Color Network ScanGear2. За TWAIN и WIA
  Поддржани оперативни системи: Windows® 8.1/10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server2019/Server2022
  Од ноември 2021
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  Скенирање за копирање: 600 x 600
  Скенирање за праќање: (проследување) 600 x 600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) 600 x 600
  Скенирање за факс: 600 x 600
 • Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)
  До 200 листови
 • Прифатливи оригинали/тежини
  Плоча: лист, книга и 3-димензионални предмети

  Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
  1-страно скенирање: 38 до 220 gsm
  2-страно скенирање: 38 до 220 gsm

  * Прифатливи тежини за A6R или помал формат изнесува од 50 до 220 gsm.
 • Поддржани големини на медиуми
  Големина на скенирање на плочата: до 297,0 x 431,8 mm
  Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
  A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, B6R
  Прилагодена големина: 70,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm
 • Начин на скенирање
  Скенирање со проследување, скенирање со преземање, скенирање кон сандаче, скенирање кон Advanced Space, скенирање кон мрежа, скенирање кон USB-мемориски уред, скенирање кон мобилни уреди, скенирање кон Cloud (uniFLOW Online - изборно)
 • Брзина на скенирање
  1-страно скенирање:
  135/135 (300 x 300 dpi, праќање), 80/80 (600 x 600 dpi, копирање)

  2-страно скенирање:
  270/270 (300 x 300 dpi, праќање), 160/90 (600 x 600 dpi, копирање)

Спецификации за испраќање

 • Одредиште
  Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче
  Изборно: Super G3-факс, IP-факс
 • Адресар / броеви за брзо бирање
  LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)
 • Резолуција за испраќање (dpi)
  Проследување: до 600 x 600
  Повлекување: до 600 x 600
 • Протокол за комуникација
  Датотека: FTP(TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP), WebDAV
  E-пошта/И-факс: SMTP, POP3
 • Формат на датотека
  TIFF, JPEG, PDF (компактен, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF/A-1b, траг и рамномерност, шифриран, потпис од уред, кориснички потпис), XPS (компактен, со можност за пребарување, потпис од уред, кориснички потпис), Office Open XML (PowerPoint, Word)
 • Универзални функции за испраќање
  Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници

Спецификации за факс

 • Максимален број на линии за поврзување
  1
 • Брзина на модем
  Super G3: 33,6 kbps
  G3: 14,4 kbps
 • Метод на компресија
  MH, MR, MMR, JBIG
 • Резолуција (dpi)
  400 x 400 (ултра фино), 200 x 400 (супер фино), 200 x 200 (фино), 200 x 100 (нормално)
 • Големина за испраќање/примање
  Испраќање: A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1
  Примање: A3, B4, A4, A4R, A5R, B5, B5R

  *1 Испратено како A4
  *2 Испратено како B4, кратко
 • FAX-меморија
  До 30.000 страници (2.000 задачи)
 • Броеви за брзо бирање
  Макс. 200
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 199 броеви за бирање
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 256 адреси
 • Резервна копија на меморија
  Да
 • Функции за факс
  Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче, евиденција 2 на 1

Спецификации за складирање

 • Поштенско сандаче
  100 влезни сандачиња за корисници,
  1 влезно сандаче за меморија RX,
  50 доверливи влезни сандачиња за факс
  Складирање максимум 30.000 страници (2.000 задачи)
 • Напреден простор
  Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
  Поддржан компјутерски клиент: Windows® 8.1/10
  Истовремени врски (макс.): SMB:64, WebDAV:3
 • Достапен слободен простор на Advanced Space
  Стандардно: 16 GB
  (со опција: макс. 480 GB)
 • Функции на Advanced Space
  Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager, пребарување, преглед на датотеки, управување со проверката на идентитетот, отворено за јавноста, URI TX, правење резервна копија/обновување

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка*, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)

  * Читачите на картички се изборни, ве молиме погледнете ги хардверските додатоци - потребно е активирање
 • Мрежна безбедност
  TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за WPA3 (Wi-Fi), поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), оневозможување функции што не се користат (овозможување/оневозможување протоколи/апликации, овозможување/оневозможување на Remote UI, овозможување/оневозможување на USB-интерфејсот), одделување на G3-факс од LAN, одделување на USB-приклучокот од LAN, забрана за извршување на датотеки складирани во Advanced Box во повеќефункционалниот печатач, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки
 • Безбедност на документите
  Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print*1), безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи), безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис од уред, PDF/XPS со кориснички потпис, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5), безбедност на поштенско сандаче (заштита на поштенско сандаче со лозинка, контрола на пристап до Advanced Space), безбедност за испраќање податоци (поставки што наложуваат внесување лозинка по пренос, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME), следење документи (безбедносен воден печат)

  *1 Потребен е софтверот uniFLOW Online / uniFLOW
 • Безбедност на уред
  Заштита на податоците на SSD (шифрирање на податоците на SSD (проверка со FIPS140-2), заклучување на SSD), стандардна иницијализација на SSD, платформа со безбедносен модул (TPM 2.0), функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот MFD, проверка на интегритетот на софтверот MFD (проверка на системот при вклучувањето, откривање напади за време на извршување со McAfee Embedded Control), HCD-PP*

  * Сертификацијата ќе следи по промоцијата на оваа серија
 • Управување со уреди и ревизија
  Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија, соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), евидентирање податоци за слики, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Температура: 10 до 30 ºC
  Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V, 50/60 Hz, 6 A
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум:
   iR-ADV DX 6870i: прибл. 2.000 W
   iR-ADV DX 6860i/6855i: прибл. 1.800 W
  Копирање (со континуирано скенирање со DADF): прибл. 858 W*1
  Режим на подготвеност: прибл. 50,7 W*1
  Режим на мирување: прибл. 0,8 W*2

  *1 Референтна вредност: измерена една единица
  *2 Вредноста 0,8 W не е достапна во сите случаи поради одредени поставки.


  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC):
   iR-ADV DX 6870i: 0,85 kWh
   iR-ADV DX 6860i: 0,71 kWh
  iR-ADV DX 6855i: 0,67 kWh

  * Според USA Energy Star 3.0

  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/
 • Нивоа на шум
  Ниво на моќност на звук (LWA, m)
  Активен режим (1-страно)
  iR-ADV DX 6870i: 66 dB*, Kv 3 dB*
  iR-ADV DX 6860i/6855i: 64 dB*, Kv 3 dB*

  * Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

  Звучен притисок (LpAm)
  Положба на стоење до уредот:
  Активен режим (1-страно): 52 dB* (iR-ADV DX 6870i), 51 dB* (iR-ADV DX 6860i) 50 dB*
  (iR-ADV DX 6855i)
  Режим на подготвеност: 25 dB*

  * Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)
 • Стандарди
  Blue Angel

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  Universal Login Manager (ULM)
  uniFLOW Online
 • Алатки за далечинско управување
  iWEMC
  eMaintenance
  Систем за испорака на содржини
 • Софтвер за скенирање
  Color Network ScanGear
 • Алатки за oптимизација
  Алатка за конфигурирање драјвери на Canon
 • Платформа
  MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)
 • Издавање документи
  Kofax PowerPDF Advanced (изборно)

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  Црн тонер C-EXV 61
 • Проценета потрошувачка на тонер
  C-EXV 61 тонер BK: 71.500 страници
  (процена при покриеност од 6%)

Опции за залиха на хартија

 • Единица за снабдување на касетата
  Модел: единица за снабдување на касетата-AQ1
  Капацитет за хартија: 2 x 550 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, транспарентна, однапред издупчена, меморандуми
  Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина: 98,0 x 148,0 mm до 304,8 x 457,2 mm
  Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
  Димензии (Ш x Д x В): 620 x 660 x 251 mm (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 22 kg
 • Единица за снабдување на касетата со голем капацитет
  Модел: единица за снабдување со голем капацитет-C1
  Капацитет за хартија: 2.450 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми
  Големина на хартија: A4
  Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
  Димензии (Ш x Д x В): 620 x 660 x 251 mm (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 29 kg
 • Механизам за снабдување со хартија
  Модел: магацин за хартија-F1
  Капацитет за хартија: 2.700 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, во боја, рециклирана, тешка, однапред издупчена
  Големина на хартија: A4, B5
  Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
  Димензии (Ш x Д x В): 344 x 630 x 440 mm (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 31 kg

Излезни опции

 • Фах за копирање
  Модел: прв фах за копирање-A1
  Капацитет (со хартија од 80 gsm):
  A4, A5, A5R, A6R, B5: 250 листови
  SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 100 листови
  Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
  Димензии (Ш x Д x В): 454 x 493 x 114 mm
  Тежина: 1,2 kg

  Модел: внатрешен 2-насочен фах-M1
  Капацитет на фахот (со хартија од 80 gsm)
  Горен фах: A4, A5, A5R, A6R, B5: 100 листови
  SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 50 листови
  Долен фах (прв фах за копирање-A1):
  A4, A5, A5R, A6R, B5: 250 листови
  SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 100 листови
  Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
  Димензии (Ш x Д x В): 428 x 405 x 88 mm
  Тежина: прибл. 0,7 kg

  Модел: трет фах за копирање-A1
  Капацитет (со хартија од 80 gsm):
  A4, A5R, B5: 100 листови
  A3, A4R, B4, B5R: 75 листови
  Димензии (Ш x Д x В): 442 × 373 × 176 mm
  (поврзан со главниот уред, кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: 0,5 kg
 • Внатрешна единица за завршна обработка
  Модел: внатрешна единица за завршна обработка-L1 (нема поддршка за iR-ADV DX 6870i)
  Капацитет на фах (со хартија од 80 gsm):
  Горен фах: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5,
   B5R: прибл. 45 листови
  Долен фах: A4, A5, A5R, B5: прибл. 500 листови,
   SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 250 листови,
   A6R: 30 листови
  Плик: 10 листови
  Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
  Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
  Капацитет за захефтување: (хартија од 52 до 90 gsm)
   A4, B5: 50 листови
   A4R: 40 листови
   A3, B4: 30 листови
  Еко единица за захефтување:
   A3, A4, B4, B5: 10 листови (52 до 64 gsm)
   8 листови (65 до 81,4 gsm)
   6 листови (82 до 105 gsm)
  Захефтување на барање: 40 листови (80 gsm)
  Димензии (Ш x Д x В): 743 x 525 x 225mm
  (поврзан со главниот уред, кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: прибл. 9,1 kg
 • Единица за завршна обработка со захефтување
  Модел: единица за завршна обработка со захефтување-AB2 (потребна е единицата Buffer Pass-P2)
  Капацитет на фах (со хартија од 80 gsm):
  Горен фах:
   A4, A5, A5R, A6R, B5: прибл. 250 листови,
   SRA3, A3, A4R, B4, B5R: прибл. 125 листови
  Долен фах:
   A4, A5, A5R, B5: 3.000 листови
   SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 1.500 листови,
   A6R: 250 листови
   Пликови: Monarch: 30 листови,
   COM10 бр.10, DL, ISO-C5: 100 листови
  Тежина на хартија:
   Горен фах од 52 до 256 gsm,
   Долен фах од 52 до 300 gsm
  Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
  Капацитет за захефтување: (52 до 90 gsm)
   A4, B5: 50 листови
   A4R: 40 листови
   A3, B4: 30 листови
  Еко единица за захефтување:
   A3, A4: 10 листови (52 до 64 gsm)
   8 листови (65 до 81,4 gsm)
   6 листови (82 до 105 gsm)
  Захефтување на барање: 50 листови (52 до 90 gsm)
  Димензии (Ш x Д x В): 637 x 623 x 1.142 mm
  (кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: прибл. 31 kg
 • Единица за завршна обработка на брошури
  Модел: единица за превиткување хартија/завршна обработка на брошури-A1 (потребна е единицата Pass-P2)
  (Ги содржи основните спецификации за захефтување на горенаведената единица за завршна обработка со захефтување-AB2.)
  Големина на хартија за средишно спојување: A3, A4R, B4
  Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: 20 листови x 10 групи (52 до 81,4 gsm)
  (вклучувајќи 1 лист за корица од 52 до 256 gsm)
  V-превиткување: до 3 листови (52 до 105 gsm)
  Капацитет за C-превиткување: до 5 листови (52 до 105 gsm)
  Димензии (Ш x Д x В): 637 x 623 x 1.142 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: прибл. 57 kg
 • Превиткување хартија
  Модел: единица за превиткување хартија-L1 (потребна е единицата Buffer Pass-P2)
  Големина на хартија: A3, A4, B4
  Капацитет за Z-превиткување: 1 лист (52 до 105 gsm)
  Димензии (Ш x Д x В): 201 x 579 x 896mm
  Тежина: прибл. 12 kg
 • Единица за правење дупки
  Модел: внатрешна единица за правење 2/4 дупки-D1 (нема поддршка за iR-ADV DX 6870i)
  (Потребна е внатрешната единица за завршна обработка-L1)
  Две или четири дупки
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
  Две дупки: A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
  Четири дупки: A3, A4

  Модел: внатрешна единица за правење 4 дупки-D1 (нема поддршка за iR-ADV DX 6870i)
  (Потребна е внатрешната единица за завршна обработка-L1)
  Четири дупки
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
  Четири дупки: A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R

  Модел: единица за правење 2/4 дупки-A1
  (Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AB2 или единицата за превиткување хартија/завршна обработка на брошури-A1)
  Две или четири дупки
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
  Две дупки: A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
  Четири дупки: A3, A4

  Модел: единица за правење 4 дупки-A1
  (Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AB2 или единицата за превиткување хартија/завршна обработка на брошури-A1)
  Четири дупки
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
  Четири дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R

Хардверски додатоци

 • Читачи на картички
  Достапни се различни читачи на картички, како MiCard Plus.
  Ве молиме обратете се во локалната канцеларија на Canon за повеќе детали

  Додаток со читач на картички со копирање-B7
  Читач на картички со копирање-F1
  Кутија со читач за IC-картички за нумеричка тастатура-A1
 • Други
  Капак на печатач-M2
  Додаток за снабдување со картички-F1
  Единица Buffer Pass-P2
  Фах за алатки-B1
  Нумеричка тастатура-A2
  Единица за моментално захефтување-B1 (изборно)

Опции за безбедност

 • Безбедност на податоците
  250 GB SSD-A1 (се користи со комплетот со меморија за пресликување-A1)
  1 TB SSD-A1
  Комплет со меморија за пресликување-A1

Опции за контролерите и системот

 • Дополнителна опрема за печатење
  Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1
  Комплет за печатење PS-BC1
 • Печатење баркодови
  Комплет за печатење баркодови-D1
 • Дополнителна опрема за системот
  Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
  Комплет за сериски интерфејс-K3
  Комплет за поврзување-A3 за Bluetooth LE
 • Опрема за факс
  Super G3-факс картичка-AX1
  Комплет за далечински факс-A1
  Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

 • Потрошни материјали
  Единица за захефтување-P1 (2 x 5.000 парчиња)
  Картриџ за единицата за захефтување-Y1 (2 x 2.000 парчиња)*

  * Само за единицата за завршна обработка на брошури
 • Дополнителна опрема за пристапност
  Рачка за пристап на ADF-A1
  Комплет за гласовен водич-G1
  Комплет за гласовно управување-D1
 • Други
  Заштита на уредот: антимикробна фолија*
  Фолии со различна големина што се дизајнирани да одговараат на најчестите точки на допир на уредите.

  *Ви препорачуваме поставувањето на фолиите да го врши сервисер