Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon imageRUNNER ADVANCE DX 6980i

Спецификации

Спецификации

 • TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 10,1"
 • Брзина на печатење и скенирање од 80 стр./мин. / 270 слики/мин.
 • Стандарден простор за складирање од 256 GB со опција за 1 TB
 • Поддршка за поврзување со мобилни уреди и Cloud
 • Обемен избор на опции за завршна обработка
 • Макс. капацитет за снабдување со хартија од 7.700 листови

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за А3-формати
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс
 • Брзина на процесор
  Процесор со две јадра со фреквенција од 1,8 GHz
 • Контролен панел
  TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 10,1 инчи
 • Меморија
  Стандардно: 4,0 GB RAM
 • Простор за складирање
  Стандардно: (SSD) 256 GB
  Изборно: (SSD) 1 TB
 • Приклучок за интерфејс
  МРЕЖА
  Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T
  Изборно: безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
  ДРУГО
  Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1;
  Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 4.200 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови x1
  Касета за 550 листови x 2
  Магацин за хартија за 1.500 листови x 2
  Максимум: 7.700 листови
  (со магацин за хартија-E1 или POD Deck Lite-C1)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  250 листови (со фах за копирање-R2)
  Максимум: 3.500 листови
  (со единица за завршна обработка со захефтување-AC1 или единица за завршна обработка на брошури-AC1)
 • Опции за завршна обработка
  Со опции: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки, еко захефтување, захефтување на барање, вметнување документи, Z-превиткување, C-превиткување
 • Поддржани видови на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, меморандуми, картички, паус
  Магацини за хартија (десно/лево):
  Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми
  Касети за хартија (горна/долна):
  Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми, картички1
 • Поддржани големини на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  Стандардна големина: A3, A4, A4R, A52, A5R, A6R3, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина: 100,0 x 148,0 mm до 297,0 x 487,7 mm
  Слободна големина: 100,0 x 148,0 mm до 297,0 x 487,7 mm
  Магацини за хартија (десно/лево):
  Стандардна големина: A4, B5
  Касети за хартија (горна/долна):
  Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина: 139,7 x 182,0 mm до 297 x 487,7 mm
 • Поддржани тежини на медиуми
  Повеќенаменски фах: 52 до 256 gsm
  Магацин за хартија(десно/лево): 52 до 220 gsm
  Касети за хартија (горна/долна): 52 до 220 gsm
  Двострано: 52 до 220 gsm
 • Потребно време за загревање
  Режим на брзо вклучување: 4 секунди или помалку4 Од режим на мирување: 30 секунди или помалку Од моментот на вклучување: 30 секунди или помалку5
 • Димензии (Ш x Д x В)
  670 x 770 x 1.185 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  Основна верзија: 1.533 x 1.353 mm (со повеќенаменски фах/отворен горен десен капак + отворен преден капак + фах за копирање)
  Целосна конфигурација: 2.436 x 1.353 mm (со POD Deck Lite-C1 + единица за вметнување/превиткување документи-J1 + единица за завршна обработка на брошури-AC1/единица за завршна обработка со захефтување-AC1 + отворен преден капак на главниот уред)
 • Тежина
  Прибл. 219 kg6

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  До 80 стр./мин. (A4), до 40 стр./мин. (A3), до 58 стр./мин. (A4R), до 35 стр./мин. (A5R)
 • Резолуција на печатење (dpi)
  1.200 × 1.200
 • Јазици за опис на страница
  Стандардно: UFRII, PCL6
  Изборно: Adobe® PostScript®3TM
 • Директно печатење
  PDF, EPS, TIFF/JPEG, XPS
 • Печатење преку мобилни уреди / Cloud
  AirPrint, Mopria, Universal Print од Microsoft, апликација Canon PRINT
  Business и uniFLOW Online (изборно)
  Достапен е голем избор на софтверски решенија и решенија основани врз MEAP
  за да се овозможи печатење од мобилни уреди или
  уреди поврзани на интернет и услуги основани врз Cloud
  во зависност од вашите потреби.
  Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации
 • Стандардно печатење преку оперативен систем
  Android, Windows® 10/11, Chrome OS, macOS (11.2.2 или понов), iOS (15.2 или понов), iPadOS
 • Фонтови
  PS-фонтови: 136 Roman
  PCL-фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови, Andalé Mono WT J/K/S/T7 (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески), фонтови за баркодови8
 • Функции за печатење
  Безбедно печатење, безбедносен воден печат, заглавие/подножје, распоред на страници, двострано печатење, мешани големини/ориентации на хартии, предни/задни корици, намалување на тонерот, печатење постери, печатење со принудна задршка, датум на печатење, закажување на печатење, печатење со виртуелен печатач
 • Оперативни системи
  UFRII:Windows®10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server2016/Server2019/Server2022,
  Mac OS X (10.13 или понов)
  PCL: Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/Server2016/Server2019/Server2022
  PS: Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/Server2016/Server2019/Server2022,
  Mac OS X (10.13 или понов)
  PPD: Windows® 10/11, Mac OS X (10.13 или понов)

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  До 80 стр./мин. (A4), до 40 стр./мин. (A3), до 58 стр./мин.
  (A4R), до 35 стр./мин. (A5R)
 • Време до првата копија
  Прибл.: 3,1 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600 x 600
 • Повеќе копии
  До 9.999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  Променлив зум: 25% до 400% (чекори на зголемување од 1%)
  Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100%(1:1), 141%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин, книга во две страници, двостран оригинал, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, пресликување слика, зачувување во поштенско сандаче, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, оригинал со слободна големина, режим за бои, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Автоматски двостран механизам за снабдување со документи
  [2-страно на 2-страно (автоматски)]

  *Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  Colour Network ScanGear2. За TWAIN и WIA
  Поддржани оперативни системи: Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server 2022
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  Скенирање за копирање: 600 x 600
  Скенирање за праќање: (проследување) 600 x 600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) 600 x 600
  Скенирање за факс: 600 x 600
 • Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)
  до 200 листови
 • Прифатливи оригинали/тежини
  Плоча: лист, книга и 3-димензионални предмети
  Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
  1-страно скенирање: 38 до 220 gsm
  2-страно скенирање: 38 до 220 gsm

  *Прифатливи тежини за A6R или помал формат се од 50 до 220 gsm.
 • Поддржани големини на медиуми
  Макс. големина на скенирање на плочата: до 297,0 x 431,8 mm
  Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
  A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, B6R,
  Прилагодена големина: 70,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm
 • Начин на скенирање
  Скенирање со проследување, скенирање со преземање, скенирање кон сандаче, скенирање кон Advanced Space, скенирање кон мрежа, скенирање кон USB-мемориски уред, скенирање кон мобилен уред, скенирање кон Cloud (uniFLOW Online - изборно)
 • Брзина на скенирање
  1-страно скенирање:
  135/135 (300 x 300 dpi, праќање), 80/80 (600 x 600 dpi, копирање)
  2-страно скенирање:
  270/270 (300 x 300 dpi, праќање), 160/90 (600 x 600 dpi, копирање)

Спецификации за испраќање

 • Одредиште
  Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB 3.1.1, FTP, WebDAV, поштенско сандаче
  Изборно: Super G3-факс, IP-факс
 • Адресар / броеви за брзо бирање
  LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)
 • Резолуција за испраќање (dpi)
  Проследување: до 600 x 600
  Повлекување: до 600 x 600
 • Протокол за комуникација
  FTP: (TCP/IP), SMB3.1.1 (TCP/IP), WebDAV
  E-пошта/И-факс: SMTP (праќање), POP3 (примање)
 • Формат на датотека
  Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактен, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF/A-1b, траг и рамномерност, шифриран, потпис од уред, кориснички потпис), XPS (компактен, со можност за пребарување, потпис од уред, кориснички потпис), Office Open XML (PowerPoint, Word)
 • Универзални функции за испраќање
  Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни оригинали

Спецификации за факс

 • Максимален број на линии за поврзување
  1
 • Брзина на модем
  Super G3: 33,6 kbps
  G3: 14,4 kbps
 • Метод на компресија
  MH, MR, MMR, JBIG
 • Резолуција (dpi)
  400 x 400 (ултра фино), 200 x 400 (супер фино), 200 x 200 (фино), 200 x 100 (нормално)
 • Големина за испраќање/примање
  Испраќање: A3, A4, A4R, A59, A5R10, B4, B511, B5R12
  Примање: A3, B4, A4, A4R, A5R, B5, B5R
 • FAX-меморија
  До 30.000 страници (2.000 задачи)
 • Броеви за брзо бирање
  Макс. 200
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 199 броеви за бирање
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 256 адреси
 • Резервна копија на меморија
  Да
 • Функции за факс
  Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче, евиденција 2 на 1

Спецификации за складирање

 • Поштенско сандаче
  100 влезни сандачиња за корисници,
  1 влезно сандаче за меморија RX,
  50 доверливи влезни сандачиња за факс
  Складирање максимум 10.000 страници (2.000 задачи)
 • Напреден простор
  Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
  Поддржан компјутерски клиент: Windows® 10/11
  Истовремени врски (макс.): SMB:64, WebDAV:3
 • Достапен слободен простор на Advanced Space
  Стандардно: 16 GB
  (со опција: макс.: 480 GB)
 • Функции на Advanced Space
  Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager, пребарување, преглед на датотеки, управување со проверката на идентитетот, отворено за јавноста, URI TX, правење резервна копија/обновување

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)
 • Мрежна безбедност
  TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за WPA3, поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), оневозможување функции што не се користат (овозможување/оневозможување протоколи/апликации, овозможување/оневозможување на Remote UI, овозможување/оневозможување на USB-интерфејсот), одделување на врската за комуникација (G3-факс, USB-приклучок, Advanced Space, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки)
 • Безбедност на документите
  Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print13), безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи), безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис од уред, PDF/XPS со кориснички потпис, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5), безбедност на поштенско сандаче (заштита на поштенско сандаче со лозинка, контрола на пристап до Advanced Space), безбедност за испраќање податоци (поставки што наложуваат внесување лозинка по пренос, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME), следење документи (безбедносен воден печат)
 • Безбедност на уред
  Заштита на податоците на SSD [шифрирање на податоците на SSD (FIPS 140-2/140-3*), заклучување на SSD], стандардна иницијализација на SSD, платформа со безбедносен модул (TPM 2.0), функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот на MFP, проверка на интегритетот на софтверот на MFD и заштитата на фирмверот на платформата (NIST SP800-193) со автоматско враќање во функција на системот (проверка на системот при вклучувањето, откривање напади за време на извршување), сертификат Common Criteria (HCD-PP)

  *Во процес на проверка
 • Управување со уреди и ревизија
  Лозинка на администратор, проверка на идентитет во два чекори за далечинско управување, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија, соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), евидентирање податоци за слики, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Температура: 10 до 30 ºC
  Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V 50/60 Hz 5 A
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 2.400 W
  Копирање (со континуирано скенирање со DADF): прибл. 1.290 W14
  Режим на подготвеност: прибл. 256 W15
  Режим на мирување: прибл. 0,9 W16

  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)17: 1,56 kWh


  За детални информации за регулативата Erp:Lot6/26, ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/
 • Нивоа на шум
  Ниво на моќност на звук (LWA, m)18
  Активен режим (1-страно)
  72 dB, Kv 3 dB

  Звучен притисок (LpAm)19
  Положба на стоење до уредот:
  Активен режим (1-страно):
  57 dB
  Режим на подготвеност:
  33 dB
 • Стандарди
  Blue Angel

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  Universal Login Manager (ULM)
  uniFLOW Online
 • Алатки за далечинско управување
  iWEMC
  eMaintenance
  Систем за испорака на содржини
 • Софтвер за скенирање
  Color Network ScanGear 2
 • Алатки за oптимизација
  Алатка за конфигурирање драјвери на Canon
 • Платформа
  MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)
 • Издавање документи
  Kofax Power PDF Advanced (изборно)

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  Тонер C-EXV 36 BK
 • Проценета потрошувачка на тонер
  56.000 страници (процена при покриеност од 6%)

Опции за залиха на хартија

 • Магацин за хартија
  Магацин за хартија-E1
  Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување,
  однапред издупчена, меморандуми
  Големина на хартија: A4, B5
  Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
  Извор на напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 340 x 630 x 572 mm
  (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 34 kg

  POD Deck Lite-C1
  Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, паус,
  за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, меморандуми, картички
  Големина на хартија:
  A3, A4, A4R, B4, A5R, B5, B5R,
  Прилагодена големина: 139,7 x 182,0 mm до 297,0 x 487,7 mm
  Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
  Извор на напојување: 220-240 V, 50/60 Hz, 1,2 A
  Димензии (Ш x Д x В): 633 x 686 x 574 mm
  (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 68 kg

Излезни опции

 • Фах за копирање
  Фах за копирање-R2
  Нуди едноставен фах за основни потреби за печатење.
  Капацитет: 250/100 листови (1-страно/2-страно, 80 gsm)
  Димензии (Ш x Д x В): 420 x 382 x 175 mm
 • Единица за завршна обработка со захефтување
  Единица за завршна обработка со захефтување-AC1
  Капацитет на фах (со хартија од 80 gsm):
  Горен фах: A4, A5, A5R, A6R, B5: 250 листови
  A3, A4R, B4, B5R: 125 листови
  Среден фах: исто како горниот фах
  Долен фах: A4, A5, A5R, B5: 3.000 листови
  A3, A4R, B4, B5R: 1.500 листови
  A6R: 250 листови
  Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
  Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
  Капацитет на единицата за захефтување:
  A4, B5: 65 листови (52 до 90 gsm)
  A3, A4R, B4: 40 листови (52 до 90 gsm)
  Еко единица за захефтување: A3, A4
  5 листови (52 до 64 gsm)
  4 листови (65 до 81,4 gsm)
  3 листови (82 до 105 gsm)
  Захефтување на барање: 65 листови
  Напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 656 × 623 × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
  Тежина: прибл. 36 kg
 • Единица за завршна обработка на брошури
  Единица за завршна обработка на брошури-AC1
  (Ги содржи основните спецификации за захефтување на горенаведената единица за завршна обработка со захефтување-AC1.)
  Големина на хартија за средишно спојување: A3, A4R, B4, прилагодена големина (195,0 x 270,0 mm до 297,0 x 431,8 mm)
  Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: 20 листови x 10 групи (52 до 81,4 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)
  Капацитет за групно превиткување без захефтување: 3 листови (52 до 105 gsm)
  Напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 656 × 623 × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
  Тежина: прибл. 60 kg
 • Вметнување документи
  Единица за вметнување документи-P1
  (Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1)
  Број на фахови: 1
  Капацитет на фахот: 100 листови (со хартија од 80 gsm)
  Прифатливи видови на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка,
  обложена, за поврзување, меморандуми, картички
  Прифатливи големини на хартија: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
  Прифатлива тежина на хартија: 60 до 256 gsm
  Извор на напојување: 100-240 V, 50/60 Hz, 1,0 A
  Димензии (Ш x Д x В): 247× 679 × 1.242 mm
  (прикачен на уредот: ширина без фах за документи)
  Тежина: прибл. 40 kg

  Единица за вметнување / превиткување документи-J1
  (Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1)
  Број на фахови: 1
  Поддржани видови на превиткување: Z-превиткување, C-превиткување
  Прифатливи видови на хартија:
  Единица за вметнување: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, обложена, за поврзување, меморандуми, картички
  Z-превиткување/C-превиткување: тенка, обична, рециклирана, во боја
  Прифатливи големини на хартија:
  Единица за вметнување: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
  Z-превиткување: A3, A4R, B4
  C-превиткување: A4R
  Прифатлива тежина на хартија:
  Единица за вметнување: од 60 до 256 gsm
  Z-превиткување/C-превиткување: 60 до 105 gsm
  Излезен капацитет (со хартија од 80 gsm):
  Вметнување: 100 листови
  Z-превиткување*: A3, B4: 30 листови (80 gsm)
  A4R: 10 листови
  C-превиткување: A4R: 40 листови (80 gsm)
  *Излезен капацитет за Z-превиткување кон единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1
  Извор на напојување: 100-240 V, 50/60 Hz, 1,0 A
  Димензии (Ш x Д x В): 247 × 679 × 1.242 mm (прикачен на уредот: ширина без фах за документи)
  Тежина: прибл. 76 kg
 • Единица за правење 2/4 дупки
  Единица за правење 2/4 дупки-A1
  (Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури
  -AC1)
  Две или четири дупки
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
  Две дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
  Четири дупки A3, A4
  Извор на напојување: од единицата за завршна обработка
 • Единица за правење 4 дупки
  Единица за правење 4 дупки-A1
  (Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури
  -AC1)
  Четири дупки
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
  Четири дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
  Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

Хардверски додатоци

 • Читачи на картички
  Достапни се различни читачи на картички, како MiCard Plus. Ве молиме обратете се во локалната канцеларија на Canon за повеќе детали.
  Читач на картички со копирање-F1
  Додаток со читач на картички со копирање-A5
 • Други
  Фах за алатки-B1
  Дополнителен комплет за снабдување со картички-B1
  Фах за поместување-F1
  Нумеричка тастатура-A2
  Комплет за завршна обработка Jogger-A1

Опции за безбедност

 • Безбедност на податоците
  1 TB SSD-A1
  Комплет со меморија за пресликување-A1
  250 GB SSD-A1 (се користи со комплетот со меморија за пресликување-A1)

Опции за контролерите и системот

 • Дополнителна опрема за печатење
  Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1
  Комплет за печатење PS-BC1
 • Печатење баркодови
  Комплет за печатење баркодови-D1
 • Дополнителна опрема за системот
  Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
  Комплет за сериски интерфејс-K3
  Плоча за безжичен LAN-G1
 • Опрема за факс
  Super G3-факс картичка-AX1
  Комплет за далечински факс-A1
  Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

 • Картриџ за единицата за захефтување
  Картриџ за единицата за захефтување-X1 (2 x 2.000 парчиња)20

  Единица за захефтување-P1 (2 x 5.000 парчиња)
 • Дополнителна опрема за пристапност
  Рачка за пристап на ADF-A1
  Комплет за гласовен водич-G1
  Комплет за гласовно управување-D1
 • Други
  Заштита на уредот: антимикробна фолија21 - различни листови дизајнирани да одговараат на
  површините на уредите што најчесто се допираат.
 1. Потребен е додаток за снабдување со картички-B1.
 2. Поддржани тежини на медиуми: повеќе од 64 gsm
 3. Поддржани тежини на медиуми: повеќе од 91 gsm
 4. Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се појави иконата за скенирање и не стане достапна за користење на екранот на допир
 5. Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)
 6. Вклучувајќи ADF, рамен екран на допир и шише со тонер
 7. Потребен е изборен комплет меѓународни PCL-фонтови-A1.
 8. Потребен е изборен комплет за печатење баркодови-D1.
 9. Испратено како A4
 10. Испратено како A4
 11. Испратено како B4, кратко
 12. Испратено како A4
 13. Потребен е софтверот uniFLOW Online/uniFLOW
 14. Референтна вредност: измерена една единица
 15. Референтна вредност: измерена една единица
 16. 2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
 17. Според USA Energy Star 3.0
 18. Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)
 19. Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)
 20. Само за единицата за завршна обработка на брошури
 21. Ви препорачуваме поставувањето на фолиите да го врши сервисер