Canon imageFORMULA DR-6030C

imageFORMULA DR-6030C

Извонредно компактниот скенер imageFORMULA DR-6030C за брзо печатење на A3 од Canon нуди одлична сигурност и флексибилност: идеален за централизирани и оддалечени канцеларии или специјални агенции за скенирање.

DR-6030C

Придобивки

 • Извонредно компактен скенер за печатење на A3
 • Скенирање во боја со голема брзина (60стр./мин. вертикално / 80стр./мин. хоризонтално)
 • Напредна функција за обработка на слика
 • Извонредно сигурен систем за транспорт на хартија
 • Врвна класа на енергетска ефикасност
 • Изборна единица за скенирање со рамно лежиште 101
 • Вклучен Kofax VRS

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon imageFORMULA DR-6030C

Неверојатна брзина и ефикасност


Динамичните работни опкружувања брзо ќе ја зголемат нивната продуктивност благодарение на големата брзина за скенирање во боја на DR-6030C. Напредната технологија на CMOS CIS сензор со 3 линии од Canon и процесот на префрлување фајлови со слики со JPEG компресија овозможуваат брзини на скенирање во боја до 80стр./мин. (хоризонтално).

Компактен дизајн


DR-6030C е еден од најкомпактните скенери за печатење на A3 – идеален за корпоративни деловни оддели или помали филијали кои имаат ограничен простор на работната маса. Операторите за скенирање ќе бидат воодушевени од неговото практично предно снабдување со документи и дизајнот на нивното излегување, кои овозможуваат практично и удобно ракување.

Одлични перформанси и извонреден квалитет на сликата


DR-6030C снима прецизни и висококвалитетни слики при секое скенирање. Со трите наменски режими, кои се дизајнирани за подобрување на текстот и отстранување на темни позадини или позадини со шаблони, DR-6030C произведува јасни и читливи слики оптимизирани за OCR апликации или за автоматско извлекување на податоци. Дополнителните функции како автоматско откривање на боја, корекција на автоматска големина и искосување, корекција на ориентација на текст и прилагодено изоставување на боја уште повеќе ги зголемуваат квалитетот и постојаноста на сликите.

Ракување со хартија без проблеми


Изработен според истиот сигурен систем за транспорт на хартија како неговиот претходник DR-5010C кој е водечки производ на пазарот, DR-6030C може сигурно да извршува до 10.000 скенирања дневно. Системот од валјаци со голема прецизност овозможува снабдување без заглавувања на голем опсег на документи: од A3 медиуми и пластични картички до документи со должина до 3m. Директната патека на хартијата со можност за избирање овозможува едноставно скенирање на елементи со дебелина до 546 g/m².

Врвна енергетска ефикасност


DR-6030C е најефикасен енергетски скенер за печатење во својата класа, користејќи моќност од само 46W при скенирање – при што заштедува пари и ви помага да станете посвесни на еколошки план.

Моќен софтвер


DR-6030C се испорачува со софтверот CapturePerfect и CapturePerfect Software Developers Kit (SDK) од Canon за едноставни прилагодени интеграции. Kofax VRS – врвниот индустриски софтвер за обработка на слики – е исто така вклучен за дополнително утврдување на квалитетот на сликата.

Можност за рамно лежиште


За зголемување на разновидноста, DR-6030C е целосно компатибилен со изборната единица со рамно лежиште 101 за скенирање на поврзани и чувствителни документи.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon imageFORMULA DR-6030C, неговите функции и можности.

Scanning speed A4 (single sided)

Брзина на скенирање за A4 (еднострано)

Automatic document feeder

Автоматски механизам за снабдување со документи

Daily Scanning Volume

Дневен обем на скенирање

A3

Двострано скенирање во A3 формат

icon

Ефикасно сериско скенирање

USB connection

Подобрен квалитет на слика

 • Скенер

 • Документација

 • Диск за поставување

 • Kofax VRS диск

 • Кабел за напојување

 • USB кабел

 • Водич за исфрлување документи

 • Ткаенина за чистење

Испорачан софтвер

Дознајте повеќе за софтверот кој се испорачува со овој скенер.

Апликации од Canon

capture_perfect.jpg

Capture Perfect

Моќна апликација која ви овозможува брзо и ефикасно сериско скенирање на документи. Таа нуди напредни опции за скенирање, како и можност за прегледување во повеќе прозорчиња или со мали сликички.

 • Добивајте прецизни дигитални документи во секое време со достапните функции кои го отстрануваат закосувањето, ја подобруваат читливоста и острината
 • Скенирајте директно кон е-пошта, PDF, фајл или презентација со допир на едно копче
 • Регистрирајте ги рутинските задачи и уредувајте, подредувајте или управувајте со фајловите без напор
 • Поддршка за Kofax VRS

Компатибилност: Windows

Апликации од други програмери на софтвер

Kofax VRS

Софтверот за обработка на слика VRS, кој е водечки во индустријата, го намалува времето потребно за рачна подготовка на документите, го подобрува квалитетот на скенираните слики и ги максимизира перформансите на скенерите за голем обем. Подобрата читливост и повисоката стапка на препознавање со OCR ја зголемуваат продуктивноста.
Компатибилност: Windows

Комплет за софтверски програмери

BSDP

Нашата програма за развој на деловни решенија (BSDP) е посветена да ви обезбеди пристап до многубројни технички информации кои ќе ви помогнат при создавањето апликации за нашата палета на деловни производи. За повеќе информации за нашите SDK, ве молиме посетете ја веб-страницата на Canon Developer Programme.