Canon imageFORMULA DR-M140

imageFORMULA DR-M140

Благодарение на робустниот, компактен дизајн и патеката на хартија со U-облина, imageFORMULA DR-M140 со своите интелигентни функции е извонреден уред за зголемување на продуктивноста во динамичните канцеларии и работни групи.

DR-M140 detail image

Придобивки

 • Компактен, разновиден дизајн со патеки за хартија со можност за избирање
 • Брзо скенирање во боја до 80 слики/мин. со 300dpi
 • Робустната изработка може да се справи со 6.000 скенирања/дневно
 • Функции за висококвалитетна обработка на слика
 • Професионалниот софтверски пакет вклучува eCopy PDF Pro Office.

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon imageFORMULA DR-M140

Мали димензии, огромни перформанси


DR-M140 со своите неверојатно компактни димензии претставува еколошки избор за опкружувања во кои просторот најчесто е ограничен – од динамични канцеларии па сè до тесни пултови, маси за рецепција и места за кориснички услуги. Механизмот за снабдување со U-облина и можност за избирање ги исфрла скенираните документи преку горниот дел од уредот. Кога не се користи, DR-M140 е доволно мал за да може практично да се складира во фиока.

Брзо скенирање за динамични работни групи и оддели


Импресивниот imageFORMULA DR-M140 обезбедува врвна брзина за скенирање во боја до 40стр./мин. / 80слики/мин. со 300dpi, идеално за опкружувања со големи потреби за обработка на документи во кои е потребна поголема прецизност за препознавање на податоците од документите и класификација на фајловите.

Флексибилност која ќе ги исполни вашите потреби


Изработен според истиот сигурен систем за транспорт на хартија како неговиот претходник - DR-M140 има способност за скенирање до значителни 6.000 скенирања/ден. Изборот помеѓу патека на хартија со U-облина или директна патека овозможува рамномерно скенирање на разни видови медиуми, вклучувајќи и картички со релјеф, дебели и тенки медиуми и документи со должина од 3m.

Сигурно ракување со хартија


Благодарение на робустниот механизам за раздвојување на DR-M140, можете да бидете сигурни при заедничкото скенирање на документи со различна големина и тежина. Ултразвучното откривање на двојно повлекување документи брзо ги препознава погрешните снабдувања, додека копчето за ослободување на двојните повлекувања ви овозможува да ги "игнорирате и продолжите" со скенирањето во посебни случаи, како на пример пликови или документи со прикачени забелешки.

Висококвалитетна обработка на слика


DR-M140 се испорачува со најновите функции за обработка на слики кои ќе ви помогнат секогаш да постигнувате резултати со исклучителен квалитет. Функциите како автоматско откривање на боја и автоматско поставување на резолуција континуирано обезбедуваат врвни резултати на слика, додека MultiStream се справува со работните процеси кои се потребни за подобра OCR обработка.

Испорачан софтвер за зголемување на продуктивноста


imageFORMULA DR-M140 се испорачува со извонредна палета на водечки софтвер на пазарот. Тој поддржува скенирање на повеќе формати на фајл, вклучувајќи и PDF, PDF-A, TIFF, JPEG, BMP и PowerPoint, а корисниците ќе можат да испраќаат фајлови директно во мрежниот фолдер и SharePoint. CaptureOnTouch нуди интуитивен кориснички интерфејс, вклучувајќи и целосно автоматски режим за едноставно искуство при скенирањето. CapturePerfect нуди моќни софтверски алатки за скенирање за апликациите наменети за сериско скенирање од поголемо значење. Исто така, вклучени се и софтверите Kofax VRS и eCopy PDF Pro Office, кои нудат целосен и професионален софтверски комплет.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon imageFORMULA DR-M140, неговите функции и можности.

icon

Брзина на скенирање за A4 (еднострано)

Automatic document feeder

Автоматски механизам за снабдување со документи

Daily Scanning Volume

Дневен обем на скенирање

Double-sided scanning

Двострано скенирање

Windows & Mac compatible

Компатибилност со Windows и Mac

icon

Ефикасно сериско скенирање

Tilting control panel

Лесен и интуитивен скенирање

eCOPY

Создавање и уредување PDF документи

USB connection

Подобрен квалитет на слика

 • Скенер
 • Диск за поставување
 • Kofax VRS диск
 • eCopy PDF Pro диск
 • Документација
 • USB кабел
 • AC адаптер
 • Кабел за напојување

Испорачан софтвер

Дознајте повеќе за софтверот кој се испорачува со овој скенер.

Апликации од Canon

CaptureOnTouch Pro

CaptureOnTouch Pro

Овој скенер се испорачува со CaptureOnTouch Pro, професионален квалитет од Canon и софтвер кој е едноставен за користење. Снимајте и класифицирајте серии на скенирање, интегрирајте го скенерот од Canon во вашето деловно работење и вашите работни процеси со документи и зголемете ја вашата продуктивност на едноставен начин.

Компатибилност: Windows

Дознајте повеќе >

Capture Perfect

Моќна апликација која ви овозможува брзо и ефикасно сериско скенирање на документи. Таа нуди напредни опции за скенирање, како и можност за прегледување во повеќе прозорчиња или со мали сликички.

 • Добивајте прецизни дигитални документи во секое време со достапните функции кои го отстрануваат закосувањето, ја подобруваат читливоста и острината
 • Скенирајте директно кон е-пошта, PDF, фајл или презентација со допир на едно копче
 • Регистрирајте ги рутинските задачи и уредувајте, подредувајте или управувајте со фајловите без напор
 • Поддршка за Kofax VRS

Компатибилност: Windows

Дознајте повеќе >
capture_perfect.jpg

Апликации од други програмери на софтвер

eCOPY

Моќна и практична апликација за гледање, создавање, уредување и претворање на PDF фајлови. eCopy нуди сеопфатни опции за обележување, означување и уредување, како и создавање формулари за пополнување со автоматско препознавање на полињата во формуларот. Ви испорачуваме и целосен комплет алатки за потпишување и сигурност на документите.
Компатибилност: WindowsKofax VRS

Софтверот за обработка на слика VRS, кој е водечки во индустријата, го намалува времето потребно за рачна подготовка на документите, го подобрува квалитетот на скенираните слики и ги максимизира перформансите на скенерите за голем обем. Подобрата читливост и повисоката стапка на препознавање со OCR ја зголемуваат продуктивноста.
Компатибилност: Windows

Комплет за софтверски програмери

BSDP

Нашата програма за развој на деловни решенија (BSDP) е посветена да ви обезбеди пристап до многубројни технички информации кои ќе ви помогнат при создавањето апликации за нашата палета на деловни производи. За повеќе информации за нашите SDK, ве молиме посетете ја веб-страницата на Canon Developer Programme.