РЕШЕНИЈА

SECURITY SETTINGS NAVIGATOR

Создајте безбеден екосистем за печатење и скенирање со бесплатниот и практичен Security Settings Navigator од Canon. Добијте ги препорачаните поставки за безбедност за вашето опкружување и подобрете ја вашата IT-безбедност.
Security Settings Navigator_3

ПРЕГЛЕД

Безбедносно решение вградено во вашиот уред од Canon

Security Settings Navigator користи технологија вградена во вашиот уред од Canon во комбинација со вашите увиди за непречено да ги примени соодветните поставки за безбедност за вашето опкружување.

Security Settings Navigator го заштитува вашиот бизнис

Уредите за печатење поврзани во мрежа претставуваат безбедносен ризик. Уредите од Canon се опремени со најновите безбедносни карактеристики и функции за да помогнат во намалувањето на овие ризици.

Користејќи ги како мерки за кибернетичка безбедност и применувајќи ги со Security Settings Navigator, можете да ги заштитите вашите уреди, податоци и вашиот бизнис.

Придобивки од Security Settings Navigator

Дознајте како Security Settings Navigator може да ги заштити вашите важни податоци и вашата инфраструктура за печатење.

Recommended Security Settings_EM

Преземете ја контролата врз поставките за безбедност на вашиот уред

Во модерното работно опкружување, сѐ повеќе постои потреба за потполно вмрежена технологија за печатење и скенирање што треба да биде соодветно заштитена.

За да го направите тоа, треба да примените повеќе поставки за безбедност на уредот, за што е потребно време и може да биде потребно дополнително знаење за IT-безбедност.

Со Canon Security Settings Navigator, овој процес е едноставен и нема потреба од професионално искуство во IT бидејќи сите препорачани поставки може да се применат со притиснување на едно копче.

Заштитете го вашиот уред

Заштитете ги вашите уреди од надворешни и внатрешни закани. Поставете проверка на идентитет во два чекори и ограничувања на функциите на уредот - овие безбедносни мерки може да се постават на уредот и на Cloud.

Заштитете ги вашите податоци и документи

Спречете потенцијално протекување на информации. Приватноста на податоците во вашата мрежа е заштитена со IPSec, опциите за филтрирање порти и поддршката за TLS 1.3 и WPA3.

Security Settings Navigator_1

Заштитете ја вашата мрежа

Заштитете ја вашата мрежа од напади со злонамерен софтвер.

Проверката на системот при вклучувањето што поддржува заштита на фирмверот на платформата (NIST SP800-193) со автоматско обновување, поддршка за SIEM и McAfee Embedded Control го анализираат уредот во реално време за да откријат и спречат надворешни напади.

Одржете ја усогласеноста и заштитете го вашиот углед

Придржувајте се до регулативите за податоци за да избегнете казни и нарушување на вашиот деловен углед. Зголемете ја безбедноста уште повеќе со Security Settings Navigator што лесно се користи или дозволете им на експертите од Canon да создадат уникатно решение за вашето деловно опкружување.

Security Settings Navigator_16
Security Settings Navigator_video-thumbnail_02

Упатства

Security Settings Navigator

Откако ќе одговорите на четири прашања, Security Settings Navigator ќе ви ги понуди препорачаните поставки за безбедност и чекорите за нивно конфигурирање. Погледнете го видеото со упатства за да дознаете повеќе.

Преземете содржина

Погледнете го нашиот леток на една страница што ги објаснува придобивките од Security Settings Navigator и дознајте како да ги примените поставките за безбедност со алатката.

Онлајн прирачник

Пристапете до веб-сајтот за онлајн прирачникот на Canon преку долунаведениот линк. Security Settings Navigator може да го најдете во „Информации за безбедност“ на страницата со прирачникот за вашиот уред.

Security Settings Navigator_QR code

Слични производи и решенија

Разгледајте други производи, услуги и софтверски решенија што може да ја зголемат продуктивноста на вашата организација.

Разгледајте повеќе

Прочитајте повеќе за тоа како Canon може да ви помогне да ја подобрите безбедноста во канцеларијата.

ВИ ТРЕБА ПОМОШ?

Сакате да дознаете повеќе за Security Settings
Navigator или некое друго решение од Canon?