In less than the blink of an eye

EOS M6 Mark II

Додека да трепнете

EOS M6 Mark II се одликува со брзи перформанси и ви овозможува брзо да реагирате кога ќе забележите креативна можност, а потоа да фокусирате и да фотографирате во дел од секундата. Се работи за одличен фотоапарат за улично фотографирање и фотографирање на секојдневниот живот, бидејќи кога станува збор за доловување на вистинскиот момент, брзината е клучна.

Брзо континуирано фотографирање и Dual Pixel CMOS AF

EOS M6 Mark II може да снима до 14 слики во секунда со 32,5 мегапиксели со континуирано автоматско фокусирање. Следете ги објектите што се движат низ кадарот и снимајте групи на неверојатно остри и детални слики, токму во вистинскиот момент. Големата меѓумеморија и поддршката за UHS-II-картички овозможува фотографирање 54 слики во JPEG, 23 слики во RAW или 36 слики во CRAW-формат.

Откривањето лица и следењето очи им дава острина на вашите портрети, а фокусирањето на кадарот се сведува на едноставно допирање на екранот на допир на фотоапаратот во една од 5481 положба за AF. Може да го притиснете копчето за вклучување на AF на задниот дел од фотоапаратот за фокусирање со помош на задното копче, а можноста за AF со допирање и повлекување кога го користите изборниот EVF-DC2 и издвојувањето на фокусот овозможува извонредна острина при рачното фокусирање.

Може да ви се допадне и следното
sample basketball

Секвенцијално фотографирање во RAW-формат при 30 fps

Снимајте RAW-датотеки со 18 мегапиксели* со неверојатна брзина од 30 слики во секунда и континуирано фокусирање. Технологијата за предснимање континуирано ги снима случувањата 0,5 секунди пред целосно да го отпуштите копчето за бленда, така што секогаш ќе го доловите специјалниот момент и ќе ја имате флексибилноста на RAW-датотека.

sample basketball

* 75% од површината на сликата