Canon see capture more hero

EOS R

Гледајте и доловувајте повеќе со сензор создаден за прецизност

Малото и стилско куќиште на EOS R, како и неговите технолошки иновации, ви овозможуваат да создавате фотографии и видеоснимки со исклучителен квалитет. Вградените врвни функции на Canon како што се Dual Pixel CMOS AF, DP RAW, процесорот DIGIC 8 и Canon Log ви овозможуваат да ја реализирате вашата креативна визија.

Ненадминат квалитет

EOS R има CMOS сензор со 30,3 мегапиксели од Canon. Тој нуди високи перформанси на ISO и висока резолуција во комбинација со динамички опсег. Овој процесор создава слики со висока резолуција и ненадминат квалитет и длабочина, и може да снима богати детали со мал шум до висока вредност на ISO од 40.000.

EOS R се одликува и со функцијата Dual Pixel RAW, за првпат воведена во EOS 5D Mark IV. Оваа функција се користи со софтверот Digital Photo Professional од Canon и ви овозможува прецизно да ја прилагодите острината и да ја промените гледната точка или дефокусирањето на предниот дел за позадоволителен резултат во обработката по снимањето.

Canon unrivalled quality sensor

Може да ви се допадне и следното
Related article enjoy the world EOS

EOS R

Уживајте во светот на EOS со палета на специјална дополнителна опрема

Canon related article perfect blend

EOS R

Совршен спој на ракување и одличен дизајн

Related connect upload

EOS R

Поврзете се, префрлувајте и споделувајте насекаде

Canon unrivalled quality sensor

Брзо континуирано фотографирање

За фоторепортерите, фотографите кои патуваат и свадбените фотографи кои сакаат да доловат спонтани или брзи движења, EOS R нуди брзо континуирано фотографирање од 8 fps. Фотоапаратот го користи искуството на Canon во технологиите за вчитување со голема брзина и процесорот DIGIC 8 за да постигне рамнотежа помеѓу големиот број пиксели и подвижноста при фотографирањето. EOS R има голема меѓумеморија и голема брзина на запишување на USH-II SD картичка, така што фотоапаратот секогаш ќе биде подготвен за користење.

Fast continuous shooting

Создавајте епски видеоснимки како во кино

Снимателите кои создаваат епски видеоснимки како во кино ќе уживаат во користењето на најнапредниот производ за снимање од Canon кој не е дел од серијата Cinema EOS. EOS R нуди UHD 4K видео излез со 10 бита преку HDMI што овозможува некомпресирана снимка со многу детали. Можете да ја користите и функцијата Canon Log за проширен динамички опсег што овозможува максимална флексибилност при уредувањето кога вршите градација во обработката по снимањето.

Може да ве интересира и