hero

EOS R

Уживајте во светот на EOS со палета на специјална дополнителна опрема

EOS R од Canon и EOS RP од Canon се дел од препознатливата серија EOS. Заедно со EOS R3, R5 и R6, овие фотоапарати без огледало за целосна слика се потполно компатибилни со системот развиен со континуирано усовршување во период подолг од три децении.

Исклучителни оптички перформанси

Објективите RF се специјално дизајнирани да ги надополнат фотоапаратите со EOS R-систем и да постават нови стандарди за моќта за обработка. Тајната на нивниот успех е одново дизајнираниот приклучок за објективи што го поставува објективот на оптимално растојание од сензорот. Овој генијален дизајн отвора нови можности за создавање палета на објективи EOS RF од серија L што нудат одлични оптички перформанси и снимаат слики со максимални детали.

Користете ги вашите објективи EF или EF-S

Освен објективите RF, може да ја користите и целата палета на објективи EF или EF-S од Canon со фотоапаратите со EOS R-систем без апсолутно никакви загуби во оптичките перформанси, со помош на повеќе адаптери1. Овие адаптери воспоставуваат целосна комуникација помеѓу куќиштето и објективот, но нудат поголема контрола што ви овозможува да продолжите да ги користите вашите објективи и да разгледувате други во системот на објективи од Canon.

1погледнете ги спецификациите

Може да ви се допадне и следното
Canon related article perfect blend

EOS R

Совршен спој на ракување и одличен дизајн

Canon EOS RP Autofocus

EOS RP

Фокусирајте насекаде веднаш

Related tell your stories

EOS R

Раскажете ги вашите приказни со 4K-видеозаписи и исполнете го екранот со детали

Use your EF or EF-S

Откријте голем избор на можности за осветлување

Уште една придобивка од тоа да се биде дел од серијата EOS е компатибилноста на фотоапаратите со EOS R-систем со постојната дополнителна опрема од Canon, вклучувајќи ја и целата тековна палета на блицови Speedlite и специјални производи како што е серијата Macro Ring Lite. Тоа ви овозможува уште покреативни опции за фотографирање при слаба осветленост или креативно фотографирање, а притоа да уживате во технолошките придобивки што ги нуди системот EOS R.

Explore high range lighting

Може да ве интересира и