Connect upload share

EOS R

Поврзете се, префрлувајте и споделувајте насекаде

EOS R е флексибилен фотоапарат со разновидни опции што ги вклучува најновите функции за поврзување за да ги споделувате вашите слики на други уреди и што овозможува поедноставно испраќање, ставање географски ознаки и правење резервни копии од вашите важни дела.

Споделувањето е едноставно

EOS R нуди поврзување преку Bluetooth и Wi-Fi, овозможувајќи ви лесно поврзување и споделување со вашиот паметен телефон и со други уреди. Вградениот Bluetooth користи постојано активен протокол за мала потрошувачка на енергија за автоматско поврзување со компатибилните уреди преку апликацијата Canon Camera Connect. Прегледувајте, споделувајте и снимајте далечински слики и видеоснимки во живо со само еден допир.

Префрлувајте и правете резервни копии во движење

EOS R може автоматски да испраќа слики директно во впарен телефон, таблет-уред или компјутер преку апликацијата Canon Camera Connect. Треба само да ја вклучите Wi-Fi врската со вашиот мобилен телефон или потребна е Wi-Fi врска со вашиот компјутер. Тоа е корисна функција за сите кои имаат потреба веднаш да направат резервни копии од нивните дела, како што се фоторепортерите кои работат во чувствителни услови за фотографирање.

Додавање GPS податоци

Фотографите кои снимаат пејзажи и патувања ќе се воодушеват од услугата GPS преку мобилен уред на EOS R. Кога фотографирате додека сте поврзани со компатибилен паметен уред преку Bluetooth, EOS R може да собира GPS податоци и автоматски да ги додава во вашите слики преку апликацијата Canon Camera Connect. Тоа ја олеснува идентификацијата на локации и нуди корисна функција за уредување кога сте дома.

Може да ви се допадне и следното
Related tell your stories

EOS R

Раскажете ги вашите приказни со 4K-видеозаписи и исполнете го екранот со детали

Related article brent

EOS R

Поставување нови стандарди за креативност

See capture more

EOS R

Гледајте и доловувајте повеќе со сензор создаден за прецизност

Adding GPS data

Контролирајте го фотоапаратот далечински

Уште една функција на апликацијата Canon Camera Connect што нуди поголема флексибилност при фотографирањето е можноста за далечинско користење на EOS R. Оваа функција ви овозможува да фотографирате во ситуации кога е тешко физички да ракувате со фотоапаратот или кога може да го исплашите објектот како, на пример, кога фотографирате или снимате диви животни.

Поврзување преку Wi-Fi или USB

Ако работите во студио со тим околу вас, фотоапаратот EOS R можете да го поврзете со вашиот компјутер или Mac преку Wi-Fi или USB 3.1, за да можете сите веднаш да ги гледате и прегледувате сликите и да ги направите потребните прилагодувања.

Може да ве интересира и