Hero image

Компактни фотоапарати за експерти

Најдобар квалитет на слика со контрола во стил на DSLR што ќе ги задоволи дури и најголемите потреби на фотографите

Powershot G1 X Mark III

PowerShot G1 X Mark III

Најдобрата серија G со најдобрите карактеристики од PowerShot и EOS

Прочитај повеќе

Powershot G1 X Mark III Sample

PowerShot G1 X Mark III

Одликувајќи се со легендарно наследство, врвниот модел G1 X Mark III нуди уникатна комбинација од брзината, квалитетот и отпорноста на DSLR уредите со практичното ракување на PowerShot уредите.

Откријте повеќе

Powershot G1 X Mark III hand
powershot g series

Компактна серија G на PowerShot

Компактната серија G на PowerShot се одликува со сензор со големина од најмалку 1,0 и извонредна обработка со DIGIC процесор за да ви обезбеди лесно достапни резултати со врвен квалитет.

PowerShot G1 X Mark II

PowerShot G1 X Mark II се одликува со голем сензор од тип 1,5 и остар и осветлен објектив за зумирање со f/2, за да снима слики со највисок квалитет и да понуди перформанси слични на DSLR како и разновидност.

Дознајте повеќе за PowerShot G1 X Mark II

g1 x mark ii photography

PowerShot G3 X

PowerShot G3 X нуди комбинација од квалитет на слика со голем сензор од тип 1.0 и флексибилност при обликувањето на кадарот со објектив со 25x зум за да добиете неверојатни снимки одблиску и снимање прекрасни видеоснимки.

Дознајте повеќе за PowerShot G3 X

g3 x photography
expert low light photography

Исклучителен квалитет со експертиза за објективи и HS систем од Canon

Брзата и осветлена оптика во комбинација со сензорите со голема чувствителност и моќните процесори DIGIC ќе ви помогнат да фотографирате при слаба осветленост.

DIGIC 7 - најмоќниот процесор од Canon досега

DIGIC 7 нуди професионален квалитет на слика и користи извонредно брз AF и внатрешна обработка и корекција на слики во стил на EOS. Тој нуди и напредно откривање на објекти за подобро следење, како и подобра стабилизација со Dual Sensing IS.

canon digic 7

Доловете повеќе светлина со сензорите со голема чувствителност

Палетата PowerShot на Canon користи поголеми сензори за да овозможи исклучителни перформанси при слаба осветленост. G1 X Mark III користи дури и APS-C сензор што е сличен на сензорот во EOS 80D, за да создава слики што наликуваат како да се снимени со многу поголем DSLR фотоапарат.

customisable camera controls

Слобода за контрола и создавање

Уживајте во целосната креативна слобода - од обликувањето на кадарот па сè до уредувањето. Нашите компактни фотоапарати со голем сензор се одликуваат со прилагодливи контроли кои нудат директен пристап до практични функции, како и напредни функции за поддршка на RAW фајлови и вграден оптички ND филтер.

advanced movie features

Напредни функции за видео

Создавајте прекрасни видеоматеријали во Full HD и добивајте стабилни резултати дури и кога трчате благодарение на стабилизацијата на слика за видео со 5 оски. G1 X Mark III со Dual Pixel CMOS AF нуди рамномерен и прецизен фокус и прецизно следење на објектите додека се движат низ кадарот.

advanced movie features

Едноставно споделување и далечинско фотографирање

Користете ја опцијата за постојано активен Bluetooth®* за да го будите вашиот фотоапарат преку паметен телефон и да го следите патувањето со GPS преку мобилен уред. Фотографирајте далечински со целосна рачна контрола користејќи го вашиот паметен телефон преку Wi-Fi, печатете слики и архивирајте ги директно во услугата Cloud.

shooting with wi fi

Дополнителна опрема за повеќе можности

Ви нудиме палета на специјална дополнителна опрема за да ја зголемите вашата креативност, како и компатибилност со друга дополнителна опрема како што се блицовите Speedlite од Canon што нудат уште поголема уметничка моќ.

Accessories to take you further

Повеќе дополнителна опрема за фотоапарати

Извлечете максимум од вашиот компактен фотоапарат од Canon со помош на дополнителна опрема, почнувајќи од сенила за објективи и адаптери за филтри па се до меки торбички и многу повеќе.

g3 x photography

Може да ви се допадне и следното

* Постојаното одржување на активна врска помеѓу паметниот уред и фотоапаратот преку Bluetooth® треба да се постави во апликацијата Canon Camera Connect. Стабилноста на Bluetooth® врската зависи од моделот на паметниот уред и други фактори во опкружувањето. Зборот во ознаката Bluetooth® и лого ознаките на Bluetooth® се регистрирани заштитни знаци во сопственост на Bluetooth® SIG, Inc. и секое користење на тие знаци од страна на Canon Inc. е дозволено со лиценца. Другите заштитни знаци и заштитни имиња им припаѓаат на нивните сопственици. Компатибилните паметни уреди треба да имаат Bluetooth® верзија 4 (или понова), да користат iOS 8.4 (или понов) или Android 5.0 (или понов) и да ја имаат инсталирано најновата апликација Canon Camera Connect (достапна од Apple App Store или Google Play store).

Сите функции не се достапни кај сите фотоапарати.