Canon wi-fi compact cameras

Компактни фотоапарати со Wi-Fi

Бидете поврзани кога сте во движење со компактните фотоапарати со Wi-Fi. Вчитувајте, печатете и архивирајте слики користејќи паметни уреди со еден допир.

Connect camera with smarphone

Поврзување со паметни телефони и таблет уреди

Поврзете го вашиот фотоапарат со Wi-Fi со паметни телефони и таблет-уреди преку апликацијата Canon Camera Connect. Вчитувајте ги сликите од местото каде што сте ги снимиле или зачувајте ги на мобилни уреди користејќи го копчето за Wi-Fi кое нуди брз пристап до функциите за Wi-Fi на фотоапаратот.

Погледни видеозапис

Дознајте повеќе за апликацијата Canon Camera Connect

Бидете поврзани со Bluetooth®

Уживајте во лесно воспоставување на целосна Wi-Fi врска со технологијата за Bluetooth® со мала потрошувачка на енергија, која одржува постојана врска помеѓу вашиот фотоапарат со Wi-Fi и Bluetooth и компатибилните паметни уреди**.

Camera connection with Bluetooth

Контролирајте и гледајте ги сликите далечински на едноставен начин

Прилагодете ја блендата, оптичкиот зум и блицот и прегледувајте ги сликите во живо на паметниот телефон. Снимајте одлични снимки од животот во дивината или автопортрети со функцијата за безжично далечинско фотографирање преку апликацијата Canon Camera Connect.

Wireless remoote shooting

Поврзете се со светот

Префрлете ги вашите најнови авантури во Connect Station CS100 со само еден допир на вашиот фотоапарат со NFC. Уживајте во фотографии и видеоснимки со Full HD резолуција на вашиот телевизор и споделувајте ги со пријателите на интернет.

Дознајте повеќе за Connect Station CS100

Connect station CS100

Поврзете се и печатете

Печатете слики од Connect Station или префрлувајте слики безжично од вашиот фотоапарат во компатибилни печатачи.

Print images

Вметнување на географски ознаки во слики преку мобилни уреди со GPS

Користете паметни уреди со GPS и вметнувајте географски ознаки во сликите што сте ги снимиле со вашиот фотоапарат за да ги евидентирате локациите за паметење. Апликацијата Camera Connect ја евидентира вашата позиција и врши синхронизација со вашиот фотоапарат за да вметне податоци за локацијата во секоја слика.

Geotag images

*За функциите за директно споделување на интернет, синхронизација на слики и за испраќање преку сервер е потребна image.canon сметка. Во некои земји и региони може да нема поддршка за image.canon. Ве молиме погледнете на www.canon-europe.com/cig за повеќе информации.

Поврзувањето преку Wi-Fi и функциите се различни во зависност од моделот и регионот. iPad, iPhone, iPod и iPod touch се заштитни знаци на Apple Inc., регистрирани во САД и други земји. YouTube, Android и Google Drive се регистрирани заштитни знаци на Google Inc.

Facebook и логото F се регистрирани заштитни знаци на Facebook Inc. Twitter е регистриран заштитен знак на Twitter Inc.
Ознаката FLICKR е регистриран заштитен знак на Yahoo! Inc.

Зборот во ознаката Bluetooth® и лого ознаките на Bluetooth® се регистрирани заштитни знаци во сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секое користење на тие знаци од страна на Canon Inc. е дозволено со лиценца. Другите заштитни знаци и заштитни имиња им припаѓаат на нивните сопственици.

**Паметниот телефон треба да биде опремен со Bluetooth верзија 4.0 (или понов). Исто така, потребно е паметниот уред да користи оперативен систем iOS 8.4 (или понов) или Android 5.0 (или понов)