Објективи за DSLR

Canon RF 2x

Зголемете го дострелот уште повеќе со додаток за продолжување до 2x што е специјално дизајниран за системот на објективи RF, а притоа го задржува квалитетот на сликата и овозможува комуникација помеѓу фотоапаратот и објективот со голема брзина.

 • Поголем опсег без намалување на квалитетот на сликата

  Додатокот за продолжување има стакло со мал степен на дисперзија и висок степен на прекршување на светлина за контрола на кривата на полето и хроматската аберација при зумирање за да добиете највисок квалитет на слика.

 • Напреден дизајн на објективот

  Објективот се одликува со комбинација од 3 оптимизирани слоеви и помага во намалување на отсјајот преку намалување на површините што доаѓаат во допир со воздух, колку што е можно повеќе.

 • Дизајниран за работа во екстремни услови

  Надворешната површина е обложена со истата заштита од топлина како и објективите RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM и RF 70-200mm за да се спречи намалувањето на перформансите при високи температури.

 • Беспрекорна интеграција со RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM

  Механизам што го ограничува опсегот на зумирање на RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM (од 300 до 500 mm) за да спречи судир помеѓу елементите на објективот и елементите на додатокот за продолжување.

 • Конструкција без компромиси

  Дизајниран за сигурност и издржливост, со отпорност на вибрации и потреси, како и отпорност на прав и вода за да можат да го користат професионалци и вешти аматери.

Спецификации

 • Оптимизирана конструкција

  9 елементи на објективот, 5 групи

 • Компактен дизајн

  71,2 x 39,3 mm

 • Мала тежина

  340 g

Extender RF 2x

Што содржи кутијата

 • Додаток за продолжување RF 2x

 • Капаче за додатоци за продолжување RF

 • Капаче за заштита од прав за објективи RF

 • Мека футрола LP811

Раце кои држат фотоапарат EOS R од Canon и објектив RF 24-105mm F4-7.1 IS STM од Canon.

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

Слични производи