Ново NEW

Хибриден RF

Canon RF 35mm F1.4L VCM

Хибриден објектив дизајниран за фотографии и видеозаписи со природен широк агол на гледање и брзата решетка f/1,4, што го прави врвен избор за креативно раскажување приказни.

Bring your worlds together

За прекрасни фотографии и филмски видеозаписи, изберете го RF 35mm F1.4L VCM за да ги обедините вашите светови. Благодарение на револуционерната технологија од Canon и интуитивните функции, како што е наменската контрола на ирисот за видеозаписи и фокусирање со Nano USM и VCM за брз и тивок AF, овој широкоаголен примарен објектив со хибриден дизајн ви дава контрола над креативното раскажување приказни.

Откријте ги клучните функции

Откријте ги впечатливите функции со нашиот интерактивен водич подолу.

 • Беспрекорна мултимедиумска креативност во еден дизајн

  Фокусната должина од 35 mm нуди одлична перспектива. Посебниот прстен за ирисот нуди рамномерна рачна контрола на ирисот при снимањето,1 а решетката со 11 сечила нуди неверојатна контрола на длабочината на полето со минимални промени во фокусот, за да обезбеди извонреден квалитет на слика.

 • Неверојатни креативни перформанси, дури и при слаба осветленост.

  Продолжете да снимате кога ќе се намалат нивоата на светлина со помош на решетката f/1,4 што создава светла слика. Дизајнот на примарните објективи го става фокусот врз вашиот субјект, со опција за користење предни и задни филтери за поголема креативна контрола.

 • Кристално јасна слика со брза прецизност

  Уживајте во врвен квалитет на слика благодарение на асферичните и UD-елементите на објективот што се обложени со слоевите Super Spectra и ASC. Брзиот Nano USM-мотор, заедно со технологијата за уште побрз мотор со звучна намотка (VCM2), овозможуваат брзо и прецизно фокусирање.

 • Извонредна сигурност со интуитивно ракување

  Работете во тешки услови благодарение на дизајнот од серија L која се одликува со висококвалитетни стаклени елементи. Слојот од флуор спречува прилепување на прав на предниот елемент, а наменскиот прстен за контрола на објективот и приспособливото функциско копче на објективот ви нудат персонализирана контрола.

 • Добро осмислен и лесен дизајн

  Бидете попрецизни при снимањето благодарение на подобрената рамнотежа и лесното ракување. RF 35mm F1.4L VCM е полесен од неговиот претходник од серијата EF, а бидејќи е хибриден, тој е одличен за поставување во помали системи за снимање.

Спецификации

 • Примарен објектив со хибриден дизајн од 35 mm со F1,4

  Привлечна, природно широка перспектива3 со брза решетка f/1,4

 • Прстен за ирисот за рамномерна контрола4

  Со заклучување на ирисот во положба за автоматски режим

 • Кружна решетка со 11 сечила

  За уметничка контрола на дефокусирањето и светлите тонови

 • Асферични и UD-елементи

  За висок квалитет на слика и максимална острина

 • VCM и Nano USM-мотори

  За рамномерно, брзо и прецизно автоматско фокусирање

 • Приспособливо копче и прстен за контрола

  За лесно приспособување и контрола на поставките на фотоапаратот

RF 35mm F1.4L VCM

Што содржи кутијата

 • Објектив RF 35mm F1.4L VCM

 • Сенило за објектив EW-73F

 • Торбичка за објектив LP1219

 • Капаче за објектив E-67 II

 • Капаче за заштита од прав RF

 • Држач за филтри на задната страна

 • Прирачник за корисници

 1. Кога снимате видеозаписи и ракувате со прстенот за ирисот додека AF работи, во ретки случаи, вредностите на фокусирањето и решетката може да бидат недоследни при користење на фотоапарати со EOS R-систем кои биле издадени пред мај 2024 година
 2. Важно: моторот со звучна намотка во RF 35mm F1.4L VCM емитува магнетно поле со мала јачина. И покрај тоа што главно е безбеден за користење, ви препорачуваме да се обратите кај вашиот доктор доколку имате пејсмејкер или друг медицински уред, за да се консултирате за потенцијалните проблеми.
  Кога објективот не е приклучен во камерата или кога камерата е исклучена, можно е да се појави внатрешен шум од компонентите на објективот. Тоа е нормално и не е дефект. Малите движења при транспорт не влијаат врз неговите перформанси.
 3. Кога се користи со фотоапарати со EOS R-систем од Canon опремени со дигитална корекција на изобличување.
 4. Прстенот за ирисот е неактивен за контролирање на решетката при снимање фотографии кога се користи објективот со фотоапарати со EOS R-систем издадени пред мај 2024 година.
 5. Иако објективот има конструкција што е отпорна на прав и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или капки вода во објективот.
 6. Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено.
 7. Подлежи на промена без претходно известување.