EOS R5

Фотоапарати без огледало

Canon EOS R5

Променете ја вашата перспектива за хибридните фотоапарати без огледало. Независно дали снимате фотографии, видеоснимки или мешавина од двете, беспрекорните перформанси на EOS R5 ќе ја зголемат вашата креативност.

Спецификации

 • Резолуција од 45 мегапиксели

  Репродуцирајте ги дури и најситните детали

 • 20 слики во секунда

  Претворете ги краткотрајните моменти во прекрасни слики

 • Внатрешно снимање на 8K RAW-видео во формат на целосна слика

  RAW-видео со 12 бита и 24/25/30p што изгледа навистина реално

 • 4K-видео со 120P во формат на целосна слика

  Снимајте видеоснимки со висока стапка на слики, 10 бита и 4:2:2 за да ја подобрите секоја креативна продукција

 • Стабилизатор на слика со максимум 8 чекори*

  Фотографирајте рачно во услови во кои досега не било можно.

 • ISO 100-51.200

  Врвен квалитет на слика дури и при недоволна осветленост

 • Вграден Wi-Fi и Bluetooth

  Поврзете се и испраќајте слики од локацијата на која работите

 • Нова функција за IBIS со висока резолуција

  Спојување 9 слики за да се добие слика со висока резолуција од 400 MP

 • Отвори за картички CFexpress и SD

  Максимална брзина, максимална компатибилност

Фирмверот ќе го надополни системот за AF со функција за следење возила, а ќе можете и да преземете многу други практични функции од страницата за поддршка или преку апликацијата Canon Camera Connect.

ИСТРАЖУВАЈТЕ

Ви го претставуваме EOS R5 од Canon

Дознајте повеќе за револуционерните технологии вградени во EOS R5 и како тие ќе ја трансформираат вашата креативност.
Trees from top

Снимено со EOS R5

 • f/2.8
 • 1/320
 • 100

КВАЛИТЕТ НА СЛИКА

Гледајте детали како никогаш досега

Новата генерација на CMOS-сензор со 45 мегапиксели за целосна слика снима неверојатно остри слики со мал шум и широк динамички опсег: совршен партнер за нашите напредни RF-објективи.

Canon Camera

CMOS-сензор со 45 мегапиксели за целосна слика и процесор DIGIC X

За неверојатни детали и острина, без разлика што фотографирате - дури и при слаба осветленост со ISO 51.200.

Canon Camera

Создавајте слики со ново ниво на квалитет на слика.

Користејќи го вградениот систем за стабилизација на слика, може да споите 9 слики за да добиете слика со висока резолуција од 402 MP. Не заборавајте да го ажурирате фирмверот, бидејќи најновите ажурирања го надополнуваат системот за AF со функција за следење возила, а овозможуваат и многу други практични функции. Може да се преземе од страницата за поддршка.

Голема брзина и остар фокус

Dual Pixel CMOS AF II нуди неверојатно брзо фокусирање и избор од 5940 положби за AF, опфаќајќи приближно 100% од кадарот. Субјектите што се движат брзо нема да се заматат дури и кога се движат брзо и непредвидливо, а откривањето лица/очи е извонредно за снимање портрети со мала длабочина на поле.

Револуционерен и интелигентен AF

Автоматскиот фокус на фотоапаратот е програмиран да користи вештачка интелигенција со длабоко учење - за прв пат беше создаден за нашиот револуционерен EOS-1D X Mark III. Тој му овозможува на EOS R5 да ги препознава и следи очите и лицето на субјектите со нови нивоа на прецизност, дури и ако се завртени странично кон вас. Оваа функција за следење е достапна и при фотографирање кучиња, мачки и птици, но и при фотографирање моторни возила - за прв пат достапна кај EOS-фотоапарат.

EOS R5

ПЕРФОРМАНСИ

Врвна брзина, врвен квалитет. Револуционерни перформанси што ќе ви овозможат нови нивоа на креативност.

Многу малку фотоапарати можат да се споредат со EOS R5. Снимајте слики со 45 мегапиксели во формат за целосна слика со неверојатна брзина од 20 fps во потполна тишина и со автоматски фокус со следење. А, доколку ви е потребно, достапна е и механичка бленда што нуди водечки брзини на фотографирање до 12 fps.
Canon Camera

Снимено од Martin Bissig

Амбасадор на Canon

ВИДЕО

Поставување нови стандарди за режисерите… повторно

Како пионери за DSLR-видео и креатори на докажаната палета на фотоапарати и објективи Cinema EOS, го создадовме EOS R5 да биде најдобриот хибриден фотоапарат за фотографии и видеозаписи - со врвни можности за снимање видео.

Снимајте извонредни RAW-видеоснимки со 12 бита во 8K-резолуција или снимајте 4K-видеоснимки (10 бита и 4:2:2) со стапка на слики до 120p за да добиете одлични ефекти на забавени движења. Сето ова може да го правите користејќи ја целосната ширина на сензорот за целосна слика на фотоапаратот за да добиете видеозаписи со филмски изглед. Dual Pixel CMOS AF II со функција за откривање лица/очи овозможува остро фокусирање и импресивни промени на фокусот во сите режими за снимање видео.

А за хибридните фотографи чиј приоритет е снимањето видео, ја создадовме и камерата EOS R5 C која нуди ново ниво на перформанси за снимање.

Дали сте заинтересирани за EOS R5 C? Дознајте кој фотоапарат ќе ви одговара најмногу.

Снимено од Ivan D’Antonio

Canon Ambassador

ПОВРЗУВАЊЕ

Напредни опции за безжично поврзување што ќе го променат начинот на кој работите

EOS R5 користи постојано активна Bluetooth-врска со мала потрошувачка на енергија што одржува постојана врска со паметни уреди. Активирајте ја апликацијата Canon Camera Connect и фотоапаратот ќе воспостави брза Wi-Fi-врска што ќе им овозможи на фотографите да пребаруваат, прегледуваат и префрлуваат слики, но и да фотографираат далечински.

Canon Camera

Два фреквентни појаси за Wi-Fi од 2,4 GHz и 5 GHz

Со поддршка за стандардите 802.11a, b, g, n и ac

Canon Camera

Поддршка за FTP и FTPS

За брза и безбедна испорака на фотографии директно до вашиот клиент - или директно од фотоапаратот или преку апликацијата Mobile File Transfer.

Canon Camera

Canon има за цел да постигне нула нето емисии на CO2 од своите деловни активности до 2050 година

Оваа цел ќе ја постигнеме со просечна годишна стапка на подобрување од 3% на индексот за подобрување на емисиите на CO2 по производ. Доколку ја одржуваме стапката на подобрување, тоа би значело приближно 50% намалување на нивоата од 2008 година до 2030 година. Ова е во согласност со нивото на намалување утврдено со Парискиот договор.

Ќе продолжиме да ја ревидираме целта од долгорочна перспектива како начин на проверка на нашиот придонес за реализација на општество со мало ниво на емисии на јаглероден диоксид.

Photographer looking down view finder

Куќишта на фотоапарати

Ефективни пиксели (прибл. MP)

45,0 мегапиксели, целосна слика
24,2 мегапиксели, целосна слика
24,0 мегапиксели, целосна слика

Вградена стабилизација на слика

Да, вградена стабилизација на слика со 5 оски. До 8 чекори кога се користи со компатибилни објективи 1
Вградена стабилизација на слика со 5 оски
До 8 чекори кога се користи со компатибилни RF-објективи1

Да, вградена стабилизација на слика со 5 оски.

До 8 чекори кога се користи со компатибилни објективи 1

Откривање субјекти

Тело, лице, очи, животно, возило
Тело, лице, око, животно, возила (вклучувајќи и летала и возови)
Тело, лице, очи, животно, возило

AF при слаба осветленост

Чувствителност до -6 EV 2
-6,5 EV2
Чувствителност до -7,5 EV 2

Брзина на континуирано фотографирање (fps)

12 fps со Servo AF 

20 fps со електронска, бесшумна бленда и Servo AF 3

Електронска бленда со брзина до 40 fps, 20 fps или 5 fps, механичка бленда со брзина до 12 fps3

12 fps со Servo AF

30 fps со електронска, бесшумна бленда и Servo AF

Видеоснимки

8K-видео со максимум 30 fps

4K-видео со максимум 120 fps

Full HD-видеоснимки со 120 fps

Режим на 4K-видеоснимки за забрзано прикажување

8K-видеоснимки во RAW-формат (две опции за бит-стапки)

Внатрешно снимање со 10 бита, 4:2:2, Log 1 и 3 од Canon / HDR PQ

All-I / IPB / IPB-компресија со помала бит-стапка

Некомпресиран 4K-формат со 60p, 10 бита и 4:2:2 кон надворешен снимач

10-битен ProRes RAW во 8K со 30P на надворешен снимач Atomos Ninja V+

Прекумерно семплирани 4K-видеозаписи со максимална ширина и максимум 60 fps
Режим за 4K-видеоснимки со забрзани движења
Full HD-видеоснимки со 180 fps
Canon Log 3 / HDR PQ
Внатрешно снимање со 10 бита и 4:2:2
Компресија IPB
6K ProRes RAW - надворешно

4K-видео со максимум 120 fps

Full HD-видеоснимки со 120 fps

6K-видеоснимки во RAW-формат (две опции за бит-стапки)

Внатрешно снимање со 10 бита, 4:2:2, Canon Log 3 / HDR PQ

All-I / IPB / IPB-компресија со помала бит-стапка

Некомпресиран 4K-формат со 60p, 10 бита и 4:2:2 кон надворешен снимач

Контролни вртливи копчиња

Главно вртливо копче 

Вртливо копче за брза контрола 1 

Вртливо копче за брза контрола 2 

Повеќенаменски контролор за AF 

Екран на горната страна

Главно вртливо копче
Вртливо копче за брза контрола 1
Вртливо копче за брза контрола 2
Повеќенаменски контролор за AF

Главно вртливо копче

Вртливо копче за брза контрола 1

Вртливо копче за брза контрола 2

Повеќенаменски контролор за AF

Паметен контролор

Екран на горната страна

LCD-екран на допир со променлив агол

8 cm / 3,15 инчи 

LCD-екран со 2,1 M точки

7,5 cm/3 инчи
1,62 милиони точки

8 cm / 3,15 инчи

LCD екран исполнет со 4,15М точки

Електронски визир

Тип 0,5 

OLED-екран со 5,76 милиони точки 

Растојание до окото од 23 mm / 0.76x зголемување до 120fps

OLED-екран со 3,69 милиони точки
Растојание до окото од 23 mm / зголемување до 0,76x
До 120 fps

Тип 0,5

OLED-екран со 5,76 милиони точки

Растојание до окото од 23 mm / зголемување до 0,76x

До 120 fps

Wi-Fi

Изборен безжичен предавател WFT-R10 со Wi-Fi од 5 / 2,4 Ghz и Bluetooth™ 4

Wi-Fi од 2,4 Ghz и Bluetooth™ 

Внатрешен FTP

Wi-Fi од 5 Ghz и 2,4 Ghz и Bluetooth™

Тежина на куќиштето (вклучувајќи батерија и мемориска картичка)

738 g
670 g
1015 g

Отвори за картички

1x CFExpress 

1x UHS-II SD

2 x UHS-II SD

1x CFExpress

1x UHS-II SD

Издржливост на батеријата

LP-E6NH 

320 слики (режим за заштеда на енергија EVF) 

490 слики (режим за заштеда на енергија на LCD-екранот) 

Полнење преку USB со PD-E1

LP-E6NH
450 слики (режим за заштеда на енергија на EVF)
760 (режим за заштеда на енергија на LCD-екранот)
Полнење преку USB со PD-E114

LP-E19

620 слики (режим за заштеда на енергија EVF)

860 слики (режим за заштеда на енергија на LCD-екранот)

Полнење преку USB со PD-E1

 1. 8 чекори засновани на стандардот CIPA со RF 24-105mm F4 L IS USM со фокусна должина од 105mm.
 2. Централна точка, кога се користи со објективи со f/1,2 (освен со објективи за рамномерно дефокусирање), режим на една снимка
 3. Електронска бленда од прибл. 20 fps со AF/AE-следење: се однесува на некои RF/EF објективи, кога апертурата е целосно отворена. Посетете ја официјалната веб-страница на Canon за список на компатибилни објективи. Брзината на континуирано сликање варира во зависност од брзината на блендата, параметрот за апертура, состојбата на апертурата при континуирано сликање, условите на субјектот, осветленоста (особено при слаба светлина) и видот на објективите. Механичка бленда од прибл. 12 fps со AF/AE следење: кога се користат RF објективи и некои EF објективи. Посетете ја официјалната веб-страница на Canon за список на компатибилни објективи. Брзината на континуирано сликање варира до 3 фази, во зависност од видот на батеријата, колку е полна батеријата, бројот на батерии, кој објектив се користи, температурата, параметрите на вградениот Wi-Fi (Вклучено/Исклучено) и дали се користи додаток за батерии и WFT единица, спојувач за еднонасочна струја или USB-адаптер за напојување. Покрај горенаведените фактори, максималната брзина на континуирано сликање може да се намали како резултат на брзината на блендата, апертурата, употребата на блицот, функцијата за намалување на треперењето, условите на субјектот, осветленоста (особено во темно место).
 4. 5 Ghz не се достапни во сите региони

СИСТЕМОТ EOS R

Запознајте се со системот EOS R

Системот EOS R ги наследува сите придобивки од системот EOS како и од својата палета објективи, нуди целосна компатибилност со постоечките објективи EF и EF-S преку адаптери, како и со палетата на блицови и дополнителна опрема Speedlite.
EOS R5

Што содржи кутијата

 • Куќиште EOS R5

 • Капаче за фотоапарат R-F-5

 • Ремен ER-EOS R5

 • Полнач за батерии LC-E6E

 • Батерија LP-E6NH

 • Капак за батерија

 • AC-кабел

 • IFC-кабел IFC-100U + заштитник

 • Упатство за користење

Препорачани објективи

 • Објективи RF

  RF 100-500MM F4.5-7.1 L IS USM

  RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM нуди остра слика и разновидни опции благодарение на извонредниот телефото опсег и стабилизацијата на слика со 5 чекори, вградени во компактно куќиште.
 • Објективи за DSLR

  RF 1.4x

  Додатокот за продолжување RF 1,4x нуди острина и разновидна примена со 1,4x поголем зум што го зголемува дострелот на компатибилните објективи со стандарден и телефото зум од серијата RF.
 • Објективи за DSLR

  RF 2x

  Додатокот за продолжување RF 2x нуди острина и разновидна примена со 2x поголем зум што двојно го зголемува дострелот на компатибилните објективи со стандарден и телефото зум од серијата RF.
 • Стандарден објектив

  RF 50mm F1.8 STM

  Компактен, тивок и лесен примарен RF-објектив од 50 mm, со широка решетка од f/1,8, што е совршен за реализирање на вашата креативна замисла.
 • Макро објектив

  RF 100mm F2.8L Macro IS USM

  RF 100mm F2.8L MACRO IS USM е професионален макро објектив RF што е совршен за рачно снимање слики и извонредни портрети со зголемување до 1,4x од реалната големина, со квалитетот на серијата L.
 • Макро објектив

  RF 100mm F2.8L Macro IS USM

  RF 100mm F2.8L MACRO IS USM е професионален макро објектив RF што е совршен за рачно снимање слики и извонредни портрети со зголемување до 1,4x од реалната големина, со квалитетот на серијата L.
 • RF-објектив за виртуелна реалност

  RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

  Доловете го светот во неверојатна виртуелна реалност со овој револуционерен објектив од серијата L што е дизајниран за беспрекорни работни процеси со виртуелна реалност.
 • Компатибилна дополнителна опрема

 • Speedlite EL-1
  Напреден Speedlite што обезбедува врвна сигурност и напредни перформанси со голема брзина во куќиште отпорно на временски услови.
 • Canon Camera

  LP-E6NH

  Имајте дополнителна батерија со голем капацитет при рака за да фотографирате подолго.
 • Canon Camera

  BG-R10

  Фотографирајте подолго без прекини за менување или полнење на батеријата и уживајте во подобро ракување кога го држите вашиот EOS R6 или EOS R5 во вертикална положба.
 • Canon Camera

  WFT-R10B

  Прикачете го овој ергономски држач на EOS R5 од Canon за да добиете подобра Wi-Fi-врска, подобро ракување и батерија со поголем капацитет.
 • Слични написи

 • НАПИС

  Први слики со Canon EOS R5: ги доловува прекрасните детали на природата

  Ула Ломан и Роберт Марк Леман за тоа како сензорот со 45MP и AF што ги следи очите во Canon EOS R5 им помогнале да направат спектакуларни слики на отворено.

 • НАПИС

  Снимање 8К и преголем примерок 4К со Canon EOS R5

  Во првите видеоснимки на Canon EOS R5, Мартин Бисиг и Иван Д’Антонио истражуваат како неговите 8K функции го намалуваат времето на снимање и ги зголемуваат опциите за креативност.

 • НАПИС

  EOS R5 од Canon: 10 функции што не треба да ги занемарите

  Откријте ги функциите што го прават EOS R5 револуционерен уред, вклучувајќи ја и можноста за фотографирање со 45 MP и брзина до 20 fps, како и снимање 8K RAW-видеоснимки.

 • НАПИС

  EOS R5 во споредба со EOS R6 од Canon - кој ви одговара повеќе?

  Canon ви претставува не еден, туку два револуционерни фотоапарати без огледало за целосна слика. Кој ви одговара повеќе? Да ги споредиме EOS R5 и EOS R6 еден покрај друг.

 • Слични производи

  • Фотоапарати без огледало

   EOS R8

   Преминете на фотографии и видеозаписи во формат за целосна слика и остварете ги вашите креативни амбиции.
  • Фотоапарати без огледало

   EOS R6

   Без разлика што фотографирате и како фотографирате, EOS R6 ќе ви овозможи да бидете креативни на начини што никогаш досега не сте знаеле дека постојат.
  • Систем Cinema EOS

   EOS R5 C

   Снимајте прекрасни видеоснимки со резолуција од 8K и фотографии со 45 MP со најмалата камера Cinema EOS којашто ќе одговори на сите предизвици.
   Погледнете детали EOS R5 C
  • Фотоапарати без огледало

   EOS R3

   Со брзина како суштинска карактеристика, ова е фотоапарат без огледала што го чекаа професионалните фотографи за спорт, вести и диви животни.
  1. 8 чекори засновани на стандардот CIPA со RF 24-105mm F4 L IS USM со фокусна должина од 105mm. Електронска бленда од прибл. 20 fps со AF/AE-следење: се однесува на некои RF/EF објективи, кога апертурата е целосно отворена. Посетете ја официјалната веб-страница на Canon за список на компатибилни објективи. Брзината на континуирано сликање варира во зависност од брзината на блендата, параметрот за апертура, состојбата на апертурата при континуирано сликање, условите на субјектот, осветленоста (особено при слаба светлина) и видот на објективите. Механичка бленда од прибл. 12 fps со AF/AE следење: кога се користат RF објективи и некои EF објективи. Посетете ја официјалната веб-страница на Canon за список на компатибилни објективи. Брзината на континуирано сликање варира до 3 фази, во зависност од видот на батеријата, колку е полна батеријата, бројот на батерии, кој објектив се користи, температурата, параметрите на вградениот Wi-Fi (Вклучено/Исклучено) и дали се користи додаток за батерии и WFT единица, спојувач за еднонасочна струја или USB-адаптер за напојување. Покрај горенаведените фактори, максималната брзина на континуирано сликање може да се намали како резултат на брзината на блендата, апертурата, употребата на блицот, функцијата за намалување на треперењето, условите на субјектот, осветленоста (особено во темно место).