За Canon

Подобрување на животот и деловното работење со решенија за обработка на слика. Сè што правиме, независно каде, започнува со ова.
about canon

За Canon

Ние сме водечка компанија за технологија која е основана во 1937 година и сме посветени да им помогнеме на луѓето да работат подобро и да ги поместуваат границите за сè што може да се реализира преку обработка на слика.

Нашите континуирани иновации ни овозможија да бидеме предводници во технологиите за обработка на слика низ целата наша 80-годишна историја и да создаваме технологии што се водечки во индустријата за да ги задоволиме идните потреби на фотографите, видеографите, канцелариските работници, компаниите за професионално печатење, експертите за медицинско снимање и многу повеќе.

Ги користиме нашите технологии за обработка на слика за да ја надминеме нашата богата серија на постојни производи и да развиеме нови области на деловно работење каде што нашата технологија за обработка на слика ќе може да ги надмине границите на возможното. Тука спаѓаат развојот на сателити, напредокот во медицината, подобрувањето на можностите на опремата за печатење и индустриската опрема и на мрежните видеокамери што придонесува за градењето на паметни градови. Стручноста на Canon во оптичката технологија и технологијата за обработка на слика придонесува и за напредокот во астрономијата.

Бидејќи постојано се справуваме со нови предизвици, цврсто сме уверени дека можеме да ја задржиме нашата деловна филозофија „Kyosei“ која ја пренесува нашата посветеност да ги видиме сите луѓе, без разлика на расата, религијата или културата, да живеат и работат заедно за доброто на сите и да придонесат за просперитетно општество.

Прочитајте ја приказната за Canon за да дознаете повеќе за компанијата и разгледајте ја брошурата „Frontier“ од Canon за да дознаете за нашите напредоци во технологијата и во истражувањето и развојот. За повеќе информации за историјата на Canon, посетете ја нашата глобална веб-страница.
ИНОВАЦИЈА

За Canon Europe

Остваруваме приближно четвртина од глобалните годишни приходи на Canon. Со седиште во Лондон, Обединетото Кралство и Амстелвен, Холандија, Canon Europe е задолжена за регионална продажба и маркетинг во Европа, Средниот Исток и Африка. Canon Europe и нејзините компании од групацијата имаат повеќе од 13.300 вработени во приближно 120 пазари во целиот регион.

Нашата корпоративна приказна

Во регионот EMEA работиме повеќе од 60 години и нашата цел е да ги искористиме технологиите за обработка на слика за да го трансформираме нашиот свет.

A young girl of colour stands in front of a wall of blue corrugated metal. She has a big smile and is clasping her hands together in delight

Центри за истражување и производство на Canon со седиште во Европа

Освен тоа, Canon има голем број центри за истражување и производство во Европа, Средниот Исток и Африка, нудејќи иновација и нови решенија во нашите најважни деловни области:

 • Axis Communications

  Истражување и развој на решенија за мрежно снимање видеозаписи.

 • BriefCam Ltd.

  Решенија за видеоаналитика што ги претвораат видеозаписите во податоци што можат да се пребаруваат, да се искористат за правни потреби и да се измерат.

 • Canon Bretagne

  Создава, произведува, рециклира и полни картриџи за тонер низ Европа.

 • Canon France Research Centre

  Истражување и развој на технологии за мрежа и комуникации наменети за пренос и поврзување со висококвалитетни уреди за обработка на голем обем на видеоподатоци, како и технологии и системи за безбедносни камери.

 • Canon Giessen

  Центар за услуги и поддршка што произведува и поправа уреди за копирање и камери.

 • Canon Medical Research Europe Ltd.

  Истражување и развој на вештачка интелигенција за автоматизација на системите за поддршка и клинички одлуки.

 • Canon Ophthalmic Technologies

  Нуди најсовремени технологии за обработка на слика и е главен испорачувач на софтверот што се користи во современата опрема за очна дијагностика.

 • Canon Production Printing Germany

  Истражување и развој, производство, продажба и дистрибуција на многу брзи печатачи за големи обеми, помошна опрема, софтвер и потрошни материјали

 • Canon Production Printing Netherlands

  Истражување и развој на комерцијални печатачи за големи формати, печатачи со средна и голема брзина наменети за канцелариска употреба, потрошни материјали итн.

 • Milestone Systems

  Истражување и развој на решенија за управување со видео.

 • NT-WARE

  Развој и продажба на решенија за управување со процесите на печатење и скенирање.

 • Canon Camera

  Компании од групацијата Canon со седиште во Европа

  Имаме најширока палета на оптички технологии и сме светски лидер во индустријата. Работиме заедно со повеќе компании од групацијата со професионално искуство за софтвер, мрежни решенија за видео, печатење и медицински истражувања за да понудиме најиновативни технологии за обработка на слика на пазарот.

  Може да ве интересира и

  Контактирајте нè

  Дознајте како да нè контактирате.