Безжично печатење и скенирање преку мобилен уред

Апликација Easy-PhotoPrint за iPhone, iPad и iPod Touch

Easy-PhotoPrint од Canon (Canon iEPP) е бесплатна апликација која ви овозможува едноставно печатење на фотографии и скенирање од вашиот iPhone, iPod touch или iPad на компатибилни PIXMA и SELPHY печатачи* преку локална безжична мрежа (Wi-Fi).

Опции

• Автоматски пронаоѓа печатачи на Wi-Fi мрежата

• Печатете слики од вашите мобилни уреди

• Скенирајте директно кон вашиот iPhone, iPod touch или iPad (само за PIXMA "сè-во-едно" печатачи)

Како се користи
Едноставно преземете ја апликацијата Canon iEPP на вашиот мобилен уред и допрете ја иконата Canon iEPP за да започнете.

* Погледнете ги спецификациите на производот за компатибилност

Апликацијата Easy-PhotoPrint ви овозможува да изберете една или повеќе JPEG фотографии и да испечатите до 20 копии одеднаш. Може да изберете да печатите со рабови или без рабови и да добиете избор од широка палета на големини и видови на хартија.

1. Одете во Фото албуми.

2. Допрете ги фотографиите за да ги додадете во редот за печатење (прикажан во горниот десен агол)

 

3. Одете во редот за печатење, потврдете ги подесувањата и допрете Печати. 4. Ќе се појави страница за процесот на печатење.

Снимете фотографија и испечатете ја

Активирајте ја камерата директно од апликацијата Canon iEPP и веднаш испечатете ги снимените фотографии.1. Одете во Камера 2. Снимете фотографија.

 

 

3. Прегледајте ја сликата, допрете Употреби за да ја испечатите или Сними повторно за повторно да ја снимите. 4. Потврдете ги подесувањата и допрете Испечати.

Скенирајте документ или фотографија (само за PIXMA "сè-во-едно" печатачи)

Скенирајте преку компатибилен повеќефункционален печатач од Canon и зачувајте ја фотографијата или документот во вашиот iPhone, iPod touch или iPad како PDF или JPEG фајл.


1. Одете во Подесувања за скенирање 2. Потврдете ги подесувањата и изберете Скенирај.

 


3. Прегледајте ги резултатите од скенирањето и преминете на следниот чекор. 4. Податоците може да ги испратите преку е-mail порака или да ги зачувате во JPEG или PDF формат.

Вашите скенирани документи или фотографии (PDF или JPG фајлови) може да ги испратите за да се испечатат.

1. Одете во Скенирани документи 2. Изберете документ за печатење.

 

3. Допрете Испечати. 4. Ќе се појави страница за процесот на печатење.

За да испечатите PDF фајл (кој не е скениран со iEPP), прво треба да го отворите фајлот со апликација за прегледување на PDF фајлови, а потоа да го проследите до апликацијата iEPP.


1. Прегледајте го PDF фајлот и изберете Испечати 2. Потврдете ги подесувањата и допрете Испечати. Ќе се појави страница за процесот на печатење

Easy-PhotoPrint за iPad

Апликацијата Canon iEPP за iPad се одликува со истите функции како и апликацијата за iPhone и iPod Копчињата на допир за фото албумите, скенираните документи, подесувањата за печатење и копчето за печатење се видливи на прв поглед. За поедноставно користење, ориентацијата на екранот автоматски ротира на iPad.