СОВЕТИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Повторно во училиште: организирајте се со печатач од Canon

Дознајте како печатач од Canon може да ви помогне вам и вашите деца да се подготвите за новата учебна година и да се забавувате при учењето.
Дете седи врз коленото на насмеана жена и бои отпечатени материјали од печатач Canon PIXMA. Во заднина се гледаат раце што држат паметен телефон.

Голем број деца ги сакаат училишните распусти, а сега има повеќе атракции од кога било досега што може да им го привлечат вниманието, но, пред да бидете свесни, време е да се вратат во училиште. Печатач од Canon може да искористи дел од тој ентузијазам за летниот распуст и да го задржи вниманието на најмалите со подготовките за новата учебна година.

Поврзување печатачи PIXMA и SELPHY CP1500 со компјутери и мобилни уреди е едноставно и целото семејство може да се вклучи. Децата ќе сметаат дека печатењето е брзо и лесно со една од многубројните апликации за печатење од Canon. Нашиот водич за апликациите за печатење и софтвер од Canon ќе ви помогне да ја изберете соодветната алатка за вашиот проект. Следат неколку идеи за почеток.

Раце држат паметен телефон што прикажува апликација за печатење од Canon. Сликата на екранот од паметниот телефон излегува од печатачот во заднината.

Апликацијата Canon PRINT ви овозможува да печатите од паметен телефон - а, ако вашите деца сакаат да бидат креативни во нивните училишни проекти, можат да ги уредуваат и приспособуваат своите дизајни во апликациите Canon Easy-PhotoPrint Editor или Creative Park.

1. Отпечатете распореди

Бел печатач Canon SELPHY CP1500 печати слика од млада девојка која носи училишна униформа. На сликата има мал QR-код.

Canon SELPHY CP1500 може да печати QR-кодови, така што лесно можете да додадете линкови до клубови и организации на вашите отпечатени материјали за брз пристап до адреси и распореди.

Слика снимена одозгора од човек кој пополнува датуми во септември на домашно направен календар.

Со вашиот печатач од Canon, претворете ги вашите омилени семејни фотографии во приспособени календари за никогаш да не испуштите воншколски клуб или дружење. Дури би можеле да направите мали магнети со помош на магнетната фотохартија од Canon за да можете да ги закачите вашите распореди и календари на фрижидерот.

Уметност во понеделник, игри во вторник, наука во среда. Доволно е тешко да следите сè што децата и тинејџерите во вашиот дом треба да запомнат за разните лекции што ги учат во текот на неделата - дури и пред да стигнете до воншколските клубови и активности.

Со печатењето на распоредите на вашите деца и закачување на табла со белешки или на фрижидерот, сите членови на семејството може да видат што не треба да заборават да земат секој ден. Веќе нема потреба од трчање на рецепција за да оставите пар заборавени чевли за фудбал.

Исто така, можете да отпечатите календари преку апликацијата Easy-PhotoPrint Editor во која можете да додадете роденденски прослави, дружења или други претстојни семејни настани, како и да забележите кој ги носи децата на училиште и кој ги враќа од училиште на кој било ден.

Компатибилна со повеќето печатачи PIXMA, апликацијата Canon PRINT ви овозможува лесно безжично печатење од вашиот паметен телефон. Можете да ја користите апликацијата за да печатите од или да скенирате кон различни услуги засновани врз Cloud, што сега се користи во многу училишта за училишни и домашни задачи, вклучувајќи ги и image.canon, Dropbox™, Google Classroom™, Google Drive™ и Microsoft OneDrive®. Голем дел од печатачите Canon PIXMA се компатибилни со Apple® AirPrint® и Mopria® за уреди со Android по првичното поставување, што значи дека можете да печатите од кој било производ од Apple или Android со притиснување на едно копче, од кое било место каде што сте поврзани со мрежа.1

2. Додајте лепливи етикети на шишиња за пијалаци и кутии за ужинка

Бел печатач од Canon печати мал лист хартија со истата слика од млада девојка повторена осум пати.

Употребете го печатачот Canon SELPHY CP1500 за да печатите извонредни ознаки на хартии за налепници во квадратна форма (KC-18IS, 54 x 54 mm), со големина на кредитна картичка (KC-18IF, 54 x 86 mm) или мини хартии за налепници (KC-18IL, 22 x 17,3 mm).

Се гледаат раце кои внимателно лепат налепница со фотографија од млада девојка на зелено шише со вода.

Едноставно одлепете ја хартијата од задната страна и залепете ја на кутијата за ужинка или шишето за вода што припаѓа на вашето дете.

Деновиве, многу училишта ги замолуваат децата да носат свои шишиња за вода секој ден. Но, поради дизајните на еднорози, диносауруси и популарни ликови од цртани филмови, лесно е да се измешаат.

Користете го компактниот печатач Canon SELPHY CP1500 за да создадете свои приспособени етикети за шишиња, кутии за ужинка и футроли за очила со листови со налепници од Canon SELPHY што се достапни во многу различни големини, наместо обична хартија што се користи за печатење фотографии или документи. Апликацијата Canon SELPHY Photo Layout има опција за распоредување етикети што ви овозможува да изберете фотографија од камерата на вашиот телефон и да ја приспособите со текст, печати и бои. Исто така има и опција за создавање мини етикети што ви овозможува да отпечатите осум помали слики - идентични или различни - на еден лист.

Метална кутија за ужинка? Нема проблем. Едноставно употребете го вашиот печатач Canon PIXMA за да ги отпечатите вашите етикети на магнетна фотохартија од Canon. Налепниците ќе се залепат за површината и можете да ги отстраните кога треба да ја миете кутијата.

3. Бидете креативни со цртежи

Црн печатач од Canon печати детски цртеж врз магнетна фотохартија од Canon. Оригиналната творба стои на масата до печатачот.

Можете да отпечатите прекрасни, издржливи слики што се богати со детали за да можете да ја прикажете творбата на вашето дете во вистинско светло. Ако вашиот печатач има скенер, тогаш можете да го скенирате цртежот и да го отпечатите.

Децата најчесто цртаат врз хартија со моливи, мрсни боички, фломастери и темперни бои. Со скенерите што се вградени во голем број печатачи Canon PIXMA, или со користење на опцијата Копирање преку паметен телефон, дигитализирањето на цртежите на вашите деца станува брзо и лесно, а притоа се подготвени за печатење или за правење директни копии од оригиналните творби. Можете да скенирате и од вашиот паметен телефон со апликацијата Canon PRINT. Дури би можеле некои да ги отпечатите на магнетна фотохартија од Canon за да ги закачите на фрижидерот, со што не мора да се грижите дека оригиналот ќе се извалка или скине. Поради големината на хартијата, што е само 10 х 15 cm, ќе можете да изложите голем број уметнички дела наеднаш.

Canon Photo Cube е уште една одлична опција за изложување на детските цртежи, бидејќи нуди паметен начин за складирање фотографии и квадратни отпечатени материјали и може да се украси од надворешната страна за да се приспособи нејзиниот изглед. Децата може да ја користат за да ги изложат омилените слики од летниот распуст, или за проекти како демонстрација на менувањето на годишните времиња. Photo Cube се испорачува со два картриџи за мастило и 40 листови квадратна фотохартија Plus Glossy II.

4. Дизајнирајте свои обележувачи

Обележувачи во форма на куќи, создадени со шаблони од Canon Creative Park, распространети врз отворени страници од книга.

Creative Park се одликува со голем број на шаблони за обележувачи, вклучувајќи ги и овие слатки дизајни во форма на куќи.

Слика снимена одозгора од разнобојни вежбанки, листови со налепници и Canon SELPHY CP1500 што печати слика од млада девојка која носи училишна униформа.

Печатачите SELPHY може да се користат со кој било паметен уред, поради што лесно и брзо можете да направите обележувачи и ознаки.

Најмалите може да ги користат печатачите PIXMA или SELPHY за да дизајнираат обележувачи за враќање на училиште.

Корисниците на PIXMA може да најдат однапред дизајнирани обележувачи на веб-страницата Creative Park, вклучувајќи и различни животни, или некои слатки обележувачи за страници во форма на пингвини.

Апликацијата Canon SELPHY Photo Layout ви овозможува да создадете приспособени обележувачи со вашиот SELPHY CP1500. Одберете ја опцијата Распоред за обележувачи и големина на поштенска картичка (100 х 148 mm) и потоа одлучете дали сакате вашите избрани слики да бидат порамнети на горниот или долниот дел од обележувачот. Опцијата Распоред за обележувачи е практична и за печатење фотографии за документи за автобуски картички или членски картички од библиотека.

5. Печатете без граници

Насмеана жена и дете седат на маса покрај печатач Canon PIXMA MegaTank. Жената ги дополнува резервоарите за мастило на печатачот, а детето бои врз отпечатен лист.

Ако целото семејство редовно го користи вашиот печатач, за печатење училишни материјали па сè до работење од дома, тогаш печатачите MegaTank од серијата Canon PIXMA G3470 ви нудат резервоари за мастило што се дополнуваат и се поисплатлива опција за печатење големи количини.

За динамични домаќинства со поголеми обеми на печатење, серијата PIXMA G3470 е уште една добра опција. Овие печатачи MegaTank имаат големи резервоари што се надополнуваат со едноставни шишиња со мастило што не предизвикуваат неред. Целосен комплет шишиња со мастило овозможува печатење на 8.1002 страници за само мал дел од цената на картриџи, поради што работните трошоци за печатење со голем обем значително се намалуваат.

Новото полугодие носи организациски предизвици за родителите и старателите, како и за децата. Овие предизвици може да бидат уште поголеми кога детето започнува нова учебна година или тргнува на ново училиште. Поради својата разновидност, флексибилност и обемно поврзување, палетата печатачи од Canon може да го поедностави целиот процес, да му помогне на целото семејство да се организира и да внесе малку забава и креативност.

Напишано од Matthew Richards, Claire Gillo и Rachel Segal Hamilton

 1. Dropbox е регистриран заштитен знак на Dropbox, Inc.
  Google, Google Classroom и Google Drive се заштитни знаци на Google LLC и оваа веб-страница не е поддржана од или поврзана со Google на каков било начин.
  Microsoft OneDrive е регистриран заштитен знак на корпорацијата Microsoft во САД и други земји.
  Apple и AirPrint се заштитни знаци на Apple Inc., регистрирани во САД и други земји и региони.
  Mopria е заштитен знак на Mopria Alliance, Inc.
 2. Економичниот режим ја намалува потрошувачката на црно мастило преку намалување на густината, при што може да се отпечатат 26 % повеќе страници отколку во стандардниот режим. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.

Слични производи

 • Canon PIXMA G3470

  Печатачи MegaTank

  Серија PIXMA G3470

  Печатете, копирајте и скенирајте во вашиот дом со овој брз печатач што се одликува со Wi-Fi и мастило што се дополнува
 • Печатачи за во домот

  SELPHY CP1500

  Печатете материјали со извонредни бои и голема издржливост за само неколку секунди со овој практичен и компактен печатач за фотографии.
 • Инк-џет печатачи

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Внесете поголема креативност и интерактивност во вашите отпечатени фотографии со магнетната фотохартија MG-101 од Canon.
 • Слични статии

 • КРЕАТИВНО ПЕЧАТЕЊЕ

  Печатете листи, планови и цели

  Бидете креативни со печатач Canon PIXMA и останете организирани и совесни низ целата година.

 • ПЕЧАТЕЊЕ

  Најдобрите печатачи за домашни канцеларии

  Работењето од дома е беспрекорно со печатачите Canon PIXMA и MAXIFY.

 • ПЕЧАТЕЊЕ

  Како се користи безжичен печатач

  Паметни начини на кои може да извлечете максимум од вашиот безжичен печатач.

 • ПЕЧАТЕЊЕ

  Најдобрите печатачи за студенти

  На секој студент му треба печатач - дознајте кои се најдобрите опции со пристапна цена што одговараат на вашите потреби.