Canon imageFORMULA DR-X10C

imageFORMULA DR-X10C

Доколку скенирањето го сфаќате сериозно, DR-X10C е извонреден скенер со средна големина за А3 документи, кој испорачува високи крајни перформанси и сигурност.

DR-X10C

Придобивки

 • Голема брзина на скенирање во боја од 130ppm при 200 и 300dpi
 • Супериорен квалитет на сликата – 600dpi оптичка резолуција
 • Сигурно вовлекување
 • Висока продуктивност
 • Скенирање без прав
 • Голема издржливост - приближно 60.000 скенови/ден
 • Неколку иновативни опции

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon imageFORMULA DR-X10C

Висока продуктивност


Што и да скенирате, DR-X10C е конструиран да ги обработува вашите работни задачи со максимална ефикасност. Тоа значи дека DR-X10C е скенер за A3, кој е способен да обработи 130 страници во минута - без оглед дали скенирате во црно-бел0, сива скала или во боја. Покрај тоа, нема намалување на брзината меѓу резолуција од 200 dpi и 300 dpi, а кога скенирате во легнат формат, добивате дополнителни неверојатни брзини од 130 страници во минута (A4). Сеопштите брзини на обработка можете и понатаму да ги обработите - со опции, како автоматско откривање на и прескокнување на празна страница.

Свесен за сликата


Кога квалитетот на сликата е од суштинско значење, DR-X10C доаѓа до израз, со оптичка резолуција од 600dpi и со бројни способности за подобрување на сликата. Опциите како Подобрување текст, Спречување прелевање, Отстранување на ефектот moiré и Испаѓање на боја, сите овозможуваат зголемена веродостојност на вашите скенирани документи. За да избегнете собирање на прав и оштетување на сликата, DR-X10C користи сопствени дувалки и специјален бришач за да го исчисти стаклото по секој скениран документ. Овој систем на скенирање одржува супериорен квалитет на сликата, го намалува времето, потрошено за чистење и ја подобрува сеопштата продуктивност. DR-X10C е опремен и со сопствен сензор за откривање на точната големина на страницата и за корекција на искосувањето.

Прочуена доверливост


Active Separation Torque Control овозможува сигурно одделно вовлекување широка палета медиуми, бидејќи торзијата на валјакот од сепараторот може електронски да сe нагодува за најдобро ниво на сепарација на документите, дури и за вашите чувствителни тенки документи. Три независно контролирани ултразвучни сензори овозможуваат откривање на двојно вовлекување, намалувајќи го ризикот од губење на податоците, а со иновативниот систем за повторен обид при „двојно вовлекување“, документите автоматски одново се вовлекуваат, без потреба од интервенција од оператор.

Дополнителна контрола


Во DR-X10C е спакуван и моќниот софтвер CapturePerfect. Изборниот прибор вклучува Пред-импринтер, Пред-импринтер, Модул за баркод, Читач на шифри на налози и изборен интерфејс модул Kofax.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon imageFORMULA DR-X10C, неговите функции и можности.

Scanning speed A4 (single sided)

Брзина на скенирање за A4 (еднострано)

Automatic document feeder

Автоматски механизам за снабдување со документи

A3

Двострано скенирање во A3 формат

Daily Scanning Voulume

Обем на дневно скенирање

icon

Ефикасно сериско скенирање

Double-sided scanning

Двострано скенирање

 • Скенер

 • Диск за поставување

 • Документација

 • USB кабел

 • Кабел за напојување

 • Валјак за снабдување

 • Валјак за повлекување

 • Листови за чистење валјаци (4)

 • Ткаенина за чистење

Испорачан софтвер

Дознајте повеќе за софтверот кој се испорачува со овој скенер.

Апликации од Canon

capture_perfect.jpg

Capture Perfect

Моќна апликација која ви овозможува брзо и ефикасно сериско скенирање на документи. Таа нуди напредни опции за скенирање, како и можност за прегледување во повеќе прозорчиња или со мали сликички.

 • Добивајте прецизни дигитални документи во секое време со достапните функции кои го отстрануваат закосувањето, ја подобруваат читливоста и острината
 • Скенирајте директно кон е-пошта, PDF, фајл или презентација со допир на едно копче
 • Регистрирајте ги рутинските задачи и уредувајте, подредувајте или управувајте со фајловите без напор
 • Поддршка за Kofax VRS

Компатибилност: Windows

Комплет за софтверски програмери

BSDP

Нашата програма за развој на деловни решенија (BSDP) е посветена да ви обезбеди пристап до многубројни технички информации кои ќе ви помогнат при создавањето апликации за нашата палета на деловни производи. За повеќе информации за нашите SDK, ве молиме посетете ја веб-страницата на Canon Developer Programme.