Hero image
Blank-Rect Image

Canon EOS 4000D

Лесно и интуитивно фотографирање и споделување препознатливи приказни исполнети со бои, детали и прекрасно заматување на заднината со кои ќе се истакнете од останатите.

DSLR фотоапарат за лесно раскажување приказни со кои ќе се истакнете

Создавањето препознатливи приказни преку фотографии со DSLR квалитет и Full HD видеозаписи е полесно од што мислите благодарение на EOS 4000D со 18 мегапиксели. Споделувајте веднаш и фотографирајте далечински со помош на компатибилен паметен телефон преку Wi-Fi* и апликацијата Canon Camera Connect.

Погледни целосни спецификации

360 function

Одлични фотографии, видеоснимки како во кино

Снимајте неверојатни фотографии на лесен начин со природно дефокусирање на заднината, дури и при слаба осветленост, со помош на сензорот со 18 мегапиксели што се одликува со 19x поголема површина од повеќето паметни телефони**.

Striking photos, cinematic movies

Споделување на социјални медиуми, далечинско фотографирање

Префрлувајте фотографии и видеоснимки во вашиот паметен уред за неколку секунди, за лесно споделување на социјалните медиуми или архивирање и фотографирајте далечински преку Wi-Fi * и апликацијата Canon Camera Connect.

Откријте повеќе

Social sharing, remote shooting

Креативност без напор

Само одредете го кадарот и фотографирајте со автоматското интелигентно откривање на сцени за да добиете одлични резултати. Фотографирајте со прегледување во живо со креативниот автоматски режим и додавајте уникатни завршни обработки со креативните филтри.

Effortless creativity

Учете додека фотографирате

Добијте практични совети за фотографирање со DSLR уред од апликацијата Photo Companion на Canon (може да се преземе за Android и iOS). Започнете да користите различни објективи и дополнителна опрема или изберете рачна контрола кога ќе бидете подготвени.

Откријте повеќе

Learn as you shoot

Фотографирајте со сигурност

Доловете го моментот така како што го гледате со прецизен автоматски фокус, брзина од 3,0 fps и DIGIC 4+. Обликувајте го лесно кадарот на вашите снимки преку оптичкиот визир и гледајте ги резултатите на LCD екранот од 6,8 cm.

Shoot with confidence

Дали ви треба помош при избирањето на вашиот прв DSLR фотоапарат?

Куќиште на камера

споредба со EOS 4000D

EOS 4000D

споредба со EOS 2000D

EOS 2000D

Ефективни пиксели (прибл. MP)

18

24,1

LCD екран

Тип 2,7 (6,8 cm)

Тип 3,0 (7,5 cm)

Оптички визир

Да (фиксен диоптер)

Да

AF точки

9

9

Континуирано фотографирање

3 fps

3 fps

Вграден блиц

Да

Да (автоматско исфрлување)

Автоматски режим за интелигентно откривање на сцени / водич за функции

Да

Да

Креативни филтри

Да

Да

Филмови

Full HD

Full HD

Апликација Photo Companion *****

Да

Да

Апликација Camera Connect ****

Да

Да

Поврзување

Wi-Fi

Wi-Fi и NFC***

Далечински управувач ****

Само преку паметен уред

RS-60 или преку паметен уред

What is in the box

Што содржи кутијата

Сè што ви е потребно за да добиете достапен DSLR квалитет - додајте само мемориска картичка и торбичка за фотоапарати.

Куќиште EOS 4000D

Заштитник за очи Ef

Ременче за фотоапарати EW-400D

Батерија LP-E10

Полнач за батерии LC-E10E

Кабел за напојување на полначот за батерии

Водич за почетници

Компатибилна дополнителна опрема

Поврзани производи

* Поврзувањето преку Wi-Fi и функциите се различни во зависност од моделот и регионот. Сите функции или уреди не се поддржани. За повеќе информации погледнете ги целосните спецификации.

**Во групата на стандардни паметни телефони со сензори од тип 1/ 2,5 до тип 1/3. Врз основа на истражување од Canon.

*** Компатибилни уреди со Android и поддршка за NFC.

**** Потребни се компатибилни уреди со iOS или Android, за повеќе информации погледнете ги целосните спецификации.

***** Потребни се компатибилни уреди со iOS или Android, за повеќе информации погледнете во Apple App Store или Google Play Store.