Hero Image Embrace EOS

Уживајте во креативната флексибилност на EOS

Ракување во стил на EOS

Уживајте во ракувањето во вистински стил на EOS со голем и централно поставен електронски визир и обемно прилагодливи контроли за инстинктивно ракување со фотоапаратот.

EC394_EVF_WH

Електронски визир

Обликувајте го кадарот со сигурност и добијте неверојатно остри детали дури до рабовите на кадарот, благодарение на прецизната оптика на големиот електронски OLED визир со голема резолуција (прибл. 2,36 милиони точки). Извонредно брзата стапка на освежување (120 fps) и минималното доцнење овозможуваат максимален одзив и практично користење при следењето брзи движења.

Mod08_Optoin3_Oli

Лесно фотографирање од креативни агли

Фотографирајте од креативни агли и уживајте во интуитивна контрола на допир преку големиот екран на допир со можност за закосување од тип 3,2 (1,62 милиони RGB точки).

creative angles
Point Switching

Едноставно менување на AF точки

Менувајте ги AF точките со допирање врз означената површина на екранот, дури и кога фотографирате преку електронскиот визир

Погледни видеозапис

Откријте свет на заменливи објективи

Уживајте во креативна флексибилност со палетата на компактни EF-M објективи или користете повеќе од 80 објективи од серијата EF преку адаптерот за монтирање EF-EOS M.

Explore-a-world-of-interchangeable-lenses

Дизајниран за практичност и удобност

Носете го и користете го фотоапаратот на едноставен и удобен начин, благодарение на подобрениот држач и цврстата и лесна конструкција.

Designed for ease and comfort

Повеќе придобивки од EOS M5

EOS M5

EOS M5

Најдобар фотоапарат без огледало од Canon кој нуди беспрекорен DSLR квалитет и брзина за ентузијастите.

Прочитајте повеќе