Canon EOS R tell your stories hero

EOS R

Раскажете ги вашите приказни со 4K-видеозаписи и исполнете го екранот со детали

Иновативната технологија на системот EOS R му овозможува на EOS R да ги издигне вашите вештини за снимање на повисоко ниво. Создавајте неверојатни видеоснимки во 4k резолуција со 10 бита со кристално јасни детали со допир на едно копче.

Доловувајте повеќе со Canon Log

EOS R се одликува со функцијата Canon Log, поставка за снимање дизајнирана да обезбеди зголемување на динамичкиот опсег од 800 проценти, минимизирајќи ја загубата на детали во најтемните и најсветлите делови од сликата. Кога ја користите функцијата Canon Log на EOS R, вредноста на ISO од 400 ќе обезбеди извонредно широк динамички опсег со 12 чекори со неутрален контраст, совршен за снимање во несоодветни услови на осветлување каде што треба да се долови секој елемент од сцената. Изберете ја функцијата Canon Log кога знаете дека на вашата снимка ќе биде извршена градација во обработката по снимањето за да се извлечат богати бои и извонредни детали.

Canon EOS R record canon log

Бидете снимателот

За професионални ефекти со промени на фокусот, поместувајќи го вниманието од еден дел од сликата на друг, Dual Pixel CMOS AF на EOS R ви овозможува да ја поместувате вашата точка на фокусирање рамномерно и прецизно. Само допрете го LCD екранот на најблиските и најдалечните точки на фокусирање каде што сакате да биде поместувањето и EOS R ќе изврши извонредно рамномерни промени на фокусот. Кога снимате со статив, технологијата Dual Sensing IS нуди напредна функција со 5 оски за рамномерни снимки без тресење кога нивото на осветленост ќе се намали.

Снимајте, гледајте и складирајте

EOS R може да снима некомпресирани 4K дигитални видеоснимки со вграден временски код преку HDMI излез со 10 бита, поради што е идеален за дополнително снимање во продукции со голем обем каде што големината и флексибилноста на фотоапаратот го прават совршено пренослив уред.

Може да ви се допадне и следното
Related article brent

EOS R

Поставување нови стандарди за креативност

See capture more

EOS R

Гледајте и доловувајте повеќе со сензор создаден за прецизност

Related article enjoy the world EOS

EOS R

Уживајте во светот на EOS со палета на специјална дополнителна опрема

Може да ве интересира и