Поголема брзина

Доловување моменти што траат само дел од секундата

Животот тече многу брзо, па затоа ви треба фотоапарат што е доволно брз за да ги долови овие непредвидливи моменти.

Доловување моменти што траат само дел од секундата

Две фламенко танчарки во традиционална облека позираат во двор со кренати раце.

Затоа го дизајниравме EOS R10 да фотографира со брзина до 15 fps преку својата механичка бленда и со брзина до 23 fps1 преку својата бесшумна електронска бленда2 - и во двата случаи со AF со следење и автоматска експозиција. Поради тоа, EOS R10 е одличен избор за фотографирање движења, независно дали сте на парада со авиони, регата или во театар.

Изберете го секвенцијалниот режим за RAW и ќе можете да фотографирате со брзина до 30 fps, со отсекување до 75%3. Резултатите се зачувуваат во една датотека за видео заради подобра организација, а од нив може да извлечете поединечни кадри и да ги зачувате како датотеки во форматот RAW, JPEG или HEIF. Ако ја изберете функцијата за пред-фотографирање, фотоапаратот ќе почне да фотографира и 0,5 сек. пред да започнете да фотографирате, така што секогаш ќе можете да го доловите одлучувачкиот момент.

EOS R10 од Canon - секвенцијално фотографирање во RAW-формат

Брза реакција

Во срцето на EOS R10 е вграден процесорот DIGIC X кој е задолжен за неговите брзи перформанси. Фотоапаратот се активира за дел од секунда и може да почнете да го користите веднаш штом забележите дека ќе се случи некој добар момент. Контролите реагираат брзо и може лесно да ги пронајдете додека гледате низ визирот. Визирот ви го прикажува светот со минимално доцнење и незабележително затемнување при континуирано фотографирање.

EOS R10 од Canon - процесор Digic X

Процесор Digic X

 1. Брзината на континуираното фотографирање може да се разликува во зависност од различни услови, погледнете ги спецификациите за да дознаете повеќе информации.
 2. Можно е да се генерираат други звуци покрај звукот на блендата (решетката, звук од моторот за фокусирање на објективот и звук од електрониката итн.).
 3. Се препорачува користење на картички UHS-II, а важи и следното
  * Користете картичка со SD-класа на брзина 10 или повисока кога фотографирате во секвенцијален режим за RAW.
  * Ако користите картичка со мала брзина на запишување и во батеријата преостанува малку енергија, снимените слики може да не се зачуваат правилно.
  * Бројот на можни снимки зависи од сликата.
  * Можно е да се прикажат ленти светлина и на сликите може да се појават светли и темни површини ако фотографирате во секвенцијален режим за RAW кога ќе се активира блиц од друг фотоапарат, или кога фотографирате под флуоресцентна светлина или други извори на треперечка светлина.

Слични статии

 • EOS R10 од Canon - придобивка - поголема острина

  ПРИДОБИВКА

  Добијте нов вид на автоматско фокусирање

  Применивме технологија со вештачката интелигенција за длабоко учење и илјадници слики од реалниот свет за да го научиме EOS R10 од Canon да препознава луѓе, животни и возила и да ги фокусира со голема острина и прецизност додека се движат низ целиот кадар.

 • EOS R10 од Canon - придобивка - поголема флексибилност

  ПРИДОБИВКА

  Ова е ваша приказна, раскажете ја на ваш начин

  Снимајте неверојатни видеоснимки со истиот фотоапарат што го користите за снимање извонредни фотографии. EOS R10 е уред за создавање содржини со врвни перформанси кој ќе ви помогне да ја раскажете вашата приказна преку фотографии или видеоснимки.

 • EOS R10 од Canon - придобивка - поголема едноставност

  ПРИДОБИВКА

  Видете. Доловете.

  Без разлика дали правите транзиција од паметен телефон или од DSLR-фотоапарат, брзо и лесно ќе се прилагодите на EOS R10 од Canon и ќе можете да фотографирате креативно на начини што претходно ви биле недостижни.

 • ПРИДОБИВКА

  Фотоапарат со одлични опции за поврзување

  Квалитетот на EOS во комбинација со практично ракување преку паметен телефон - совршен спој за сите кои сакаат да снимаат содржини за социјални медиуми, да уредуваат содржини во движење или да го контролираат својот фотоапарат далечински. Независно дали сте блогер, инфлуенсер или само сакате да споделувате слики со пријателите и семејството, изразувањето на вашата креативност на интернет никогаш не било полесно.

 • СПИСАНИЕ

  Добијте инспирација, пријавете се веднаш

  Не пропуштајте ги никогаш најновите понуди од Canon, совети и водичи, вести и покани за локални настани.