Стабилизација на слика

Сликата е стабилна, дури и кога вие не сте стабилни

Вградената стабилизација на слика (IBIS) кај EOS R7 нуди високоефикасна стабилизација на слика независно каков објектив користите. Но, системот работи со максимални перформанси кога ќе прикачите RF-објектив опремен со оптичка стабилизација на слика.
EOS R7 од Canon - придобивка - ново ниво на стабилизација на слика

Стабилизацијата на слика на механичкото тело и оптичката стабилизација на објективот работат заедно преку брзиот RF-приклучок за објективи на фотоапаратот, за да овозможат заштита со 7 чекори од тресењето на фотоапаратот кога го користите објективот RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM1, а добивате и најголемо ниво2 на стабилизација на слика во светот до 8,0 чекори3

Кога фотографирате со објективи без стабилизација на слика (како што се брзите примарни објективи), широкиот приклучок за објективи на системот EOS-R му овозможува на EOS R7 кој има вградена стабилизација на слика IBIS да обезбеди високоефикасна заштита од тресење на фотоапаратот.
Оска на корекција
Објектив Вртење надолу/странично X/Y Ротирање

EF

Без IS Вградена IS Вградена IS Вградена IS
Оптичка IS Оптичка IS Вградена IS Вградена IS
Хибридна стабилизација на слика Оптичка IS Фотографии: оптичка IS
Видео: вградена IS
Вградена IS
RF Без IS Вградена IS Вградена IS Вградена IS
Оптичка IS Координирана контрола4:
Оптичка IS + вградена IS
Вградена IS Вградена IS
Хибридна стабилизација на слика Координирана контрола:
Оптичка IS + вградена IS
Фотографии: оптичка IS
Видео: вградена IS
Вградена ISОвој заеднички пристап за стабилизација на сликата отвора многу нови и креативни можности. Фотографирајте рачно со брзини на блендата од неколку секунди за да ги заматите субјектите што се движат, а притоа сè останато да биде неверојатно остро - пристап за кој инаку би бил потребен стабилен статив.

Фотографите за диви животни и спорт кои работат со телефото фокусни должини ќе уживаат во слободата да фотографираат рачно - дури и при слаба осветленост - знаејќи дека заедничката стабилизација на слика на EOS R7 ќе им помогне да добијат резултати со најголема можна острина.

EOS R7 од Canon - споредба на стабилизацијата на слика

Одлична нивелација

Закосувањето на системот за вградена стабилизација на слика на фотоапаратот може да ги нивелира сликите, со што ќе се елиминираат кривите хоризонти во пејзажите.

EOS R7 од Canon - споредба на автоматски нивоа

Исто така, достапен е нов режим за панорамски снимки што ја користи вградената стабилизација на слика за да изврши компензација на страничните коси движења што настануваат при поместување на фотоапаратот, независно дали во лева или десна насока, нагоре или надолу. Како резултат добивате поквалитетни панорами со помалку грешки во порамнувањето предизвикани од движење.

EOS R7 од Canon - панорамски снимки

Кога станува збор за поместување (фотографирање со мала брзина на блендата додека следите субјект во движење, со цел да ја заматите заднината), EOS R7 го олеснува процесот. Изберете го режимот за сцена со поместување и AF на фотоапаратот ќе започне да го открива и да го следи возилото, а стабилизацијата на слика ќе го коригира вертикалното тресење на фотоапаратот додека го поместувате. Фотоапаратот ќе ја искористи и својата функција за препознавање субјекти за да изврши компензација на „тресењето на субјектот“, што ќе ви овозможи поголема стапка на успешност во фотографирањето.

EOS R7 од Canon - режим на поместување

Извонредно јасни и стабилизирани видеоснимки

Технологијата за заедничка стабилизација на слика кај EOS R7, која е водечка во својата класа, ги стабилизира и видеоснимките за да добиете неверојатно јасни видеоматеријали што ќе изгледаат како да се снимени со механизам за стабилизација. Можно е да додадете и трет тип на стабилизација на слика - дигиталната стабилизација на слика за видео може да ги надополни оптичката и вградената стабилизација на EOS R7 за да добиете уште поостри резултати.

 1. 7 чекори врз основа на стандардот CIPA со RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM и фокусна должина од 150 mm.
 2. Во групата на сите дигитални фотоапарати со заменливи објективи. Почнувајќи од 23 мај 2022 година (истражено од страна на компанијата Canon). Перформансите за стабилизација на слика се исти како кај EOS R3, EOS R5 и EOS R6.
 3. Вртење странично/надолу, врз основа на стандардот CIPA, 8,0 чекори со RF 24-105mm F4 L IS USM и фокусно растојание од 105 mm. Во зависност од периодот на купување, фирмверот на објективот треба да се ажурира.
 4. Од мај 2022 година. Освен RF600mm F11 IS STM и RF800mm F11 IS STM

Слични статии

 • ПРИДОБИВКА

  Нова генерација на автоматско фокусирање

  Го опремивме EOS R7 со вештачка интелигенција со длабоко учење и AF со iTR-технологија, исто како и нашите фотоапарати EOS R3, EOS R5 и EOS R6.

 • ПРИДОБИВКА

  Брзина и перформанси

  Совршениот фотографски момент може да трае само дел од секундата, па затоа го дизајниравме EOS R7 да биде исклучително брз.

 • ПРИДОБИВКА

  Квалитет на слика

  Без разлика дали фотографирате или снимате, CMOS-сензорот со 32,5 мегапиксели и процесорот за слика DIGIC X на EOS R7 ќе ви обезбедат врвни резултати.

 • ПРИДОБИВКА

  Преминете на модел без огледало

  Дали размислувате да набавите подобра опција од вашиот DSLR од Canon? EOS R7, чие ракување наликува на DSLR-фотоапарат, е опремен со нови технологии и ви нуди интуитивни контроли што ќе ви бидат добро познати.

 • ПРИДОБИВКА

  Поврзете се со вашата публика

  EOS R7 е фотоапарат со многу опции за поврзување и може да го користите заедно со вашиот паметен телефон, таблет-уред или компјутер преку апликацијата Canon Camera Connect.

 • СПИСАНИЕ

  Добијте инспирација, пријавете се веднаш

  Не пропуштајте ги никогаш најновите понуди од Canon, совети и водичи, вести и покани за локални настани.