Canon EOS RP Autofocus

EOS RP

Фокусирајте насекаде веднаш

Иновативен и опремен со најмодерни функции, EOS RP од Canon нуди најбрз AF во светот од само 0,05 секунди1. Флексибилноста на зголемената површина за AF во комбинација со врвните перформанси при слаба осветленост, брзината и следењето што ги нуди фотоапаратот EOS RP од Canon му овозможуваат на овој фотоапарат, независно дали фотографирате при патувањата, пејзажи, портрети или видеозаписи, да го подобри начинот на кој раскажувате приказни и да снимате слики со кои ќе ја зголемите вашата креативност.

Gergo shootin wth Canon EOS RP
Canon EOS RP sample mountain landscape

Црвената линија означува дека прибл. 88% (хоризонтално) x прибл. 100% (вертикално) од површината е опфатена во кадарот на сликата.

Поддржани објективи: објективи RF и објективи EF (повеќето постоечки објективи, со неколку исклучоци).

Сината боја означува максимум 4779 положби за AF

Може да ви се допадне и следното
Canon EOS RP image quality

EOS RP

Нов стандард за квалитет на слика кај моделите за целосна слика

Canon EOS RP eos design and handling

EOS RP

Ракување во стилот на EOS без компромиси

Canon EOS RP Wi-Fi and connectivity

EOS RP

Флексибилно фотографирање и беспрекорно поврзување

Canon EOS RP capturing a bee

Привлечни портрети

За да снимате прекрасни портрети, EOS RP од Canon ви нуди вграден AF на очи. Оваа технологија Dual Pixel CMOS AF овозможува неверојатно остар фокус на очите на вашиот субјект кога го користите режимот за откривање лица, за да добиете неверојатно остри и квалитетни портрети. AF на очи може да се користи со режимите за AF со една снимка, Servo AF и Servo AF за видео што ги нуди EOS RP од Canon за да добиете остар фокус на очите и кај статичките субјекти и кај субјектите во движење. AF со допирање и повлекување го олеснува менувањето на положбата на фокусот.

Pixels which enable both phase different AF and imaging
Pixels which enable both phase different AF and imaging

Опремен со голема длабочина на поле

Кога е важно да имате максимална длабочина на поле низ целата површина на сликата, како на пример, кај макро сликите, фокусирањето со групирање ќе ви обезбеди врвна острина. Со едно притиснување на копчето за активирање на блендата, фотоапаратот EOS RP од Canon почнува да фотографира континуирано со автоматско прилагодување на фокусното растојание од почетната положба па сè до заднината. Потоа сликите се спојуваат со помош на софтверот Digital Photo Professional на Canon за да добиете слика што целосно ќе биде во фокус.

Canon EOS RP focus bracketing flower

1 Почнувајќи од 13 февруари 2019 година, во групата на дигитални фотоапарати без огледало со заменливи објективи што се опремени со еквивалент на сензор за целосна слика од 35 mm со AF за откривање контраст и AF за откривање фаза во рамнината на сликата. Пресметано од резултатите на измерената брзина на AF, врз основа на стандардите CIPA (се разликува во зависност од условите за фотографирање и користениот објектив). Измерено со внатрешни методи. Услови за мерење: EV12 (амбиентална температура/ISO 100), рачен режим, користење на објективот RF 24-105mm F4L IS USM (со фокусна должина од 24 mm) со следните поставки: активирање на блендата преку копчето за блендата, AF во 1 точка (централен AF), AF со една снимка

Може да ве интересира и