Canon EOS RP Wi-Fi and Connectivity

EOS RP

Флексибилно фотографирање и беспрекорно поврзување

Фотоапаратот EOS RP од Canon е дизајниран за создавање извонредни слики и за брзо и бесшумно фотографирање со режимот за бесшумни сцени. Бесшумната бленда претставува извонредна придобивка за улично фотографирање и снимање портрети во чувствителни опкружувања.

Фотоапаратот EOS RP од Canon користи технологија за откривање на треперење за да добиете неверојатни слики дури и кога фотографирате под флуоресцентна светлина. Тој ја открива фреквенцијата на треперењето и ја доловува сликата со приближно максимална светлина за да ги намали ефектите на треперење. Доколку се открие треперење, тогаш опцијата за спречување на треперењето при фотографирање се активира автоматски.

Фотографирајте и контролирајте далечински

Фотоапаратот EOS RP од Canon е опремен со Wi-Fi и Bluetooth за беспрекорно поврзување со компатибилни паметни уреди. Со оваа технологија ќе можете да снимате и испраќате слики директно во паметен телефон или да ја користите опцијата за автоматска синхронизација секогаш кога ви е потребно брзо префрлување на содржините. Освен тоа, фотоапаратот може да се контролира далечински преку апликацијата Canon Camera Connect, а преку Wi-Fi-врската се отвораат и нови креативни можности, особено кога патувате и сакате веднаш да ги споделите снимените содржини.

wireless image review Canon EOS RP

Може да ви се допадне и следното
Canon EOS RP image quality

EOS RP

Нов стандард за квалитет на слика кај моделите за целосна слика

Canon EOS RP eos design and handling

EOS RP

Ракување во стилот на EOS без компромиси

Canon EOS RP Autofocus

EOS RP

Фокусирајте насекаде веднаш

Може да ве интересира и