Canon EOS RP Image Quality

EOS RP

Нов стандард за квалитет на слика кај моделите за целосна слика

Фотоапаратот EOS RP од Canon е опремен со Dual Pixel CMOS AF-сензор за целосна слика од 26,2 MP. Нудејќи совршена рамнотежа помеѓу богати и остри детали и неверојатно сигурни перформанси при слаба осветленост, тој ги користи сите пиксели и за обработка на слика и за автоматско фокусирање за да ви обезбеди врвна острина низ целата слика. Во комбинација со објективите RF од Canon, што се специјално дизајнирани за системот EOS R, како резултат ќе добиете нов стандард за обработка на слика што е дизајниран да ја подобри и прошири вашата креативна визија.

Dual Pixel CMOS AF
Canon EOS RP sample night_sky
Снимено со
  • f/2.0
  • 15.0
  • 3200

Фотографирајте насекаде и во секое време благодарение на неверојатниот опсег на ISO

Примената на сензор за целосна слика овозможува поголема контрола врз длабочината на полето и доволно моќ за снимање одлични слики при слаба осветленост. Со максимална вредност на ISO од 40.000, може да фотографирате без блиц, а сепак да ги задржите деталите и боите. Фотоапаратот EOS RP од Canon овозможува лесно и брзо менување на вредноста на ISO преку контролниот прстен на објективот или приспособливите вртливи копчиња за да можете поинстинктивно да фотографирате.

Побрза обработка на слика благодарение на DIGIC 8

DIGIC 8 е најновиот процесор за обработка на слика од Canon што нуди најбрза обработка на слика досега и овозможува побрзо ракување за да трошите помалку време за обработка по снимањето и да добивате слики со повисок квалитет од самиот фотоапарат.

Canon EOS R high speed communication

Моќта на DLO во моментот кога ја снимате сликата

Дигиталното оптимизирање на објективот (DLO) ги коригира оптичките аберации и намалувањата на резолуцијата предизвикани од нископропусниот филтер на фотоапаратот, преку примена на инверзна функција на сите снимки со цел да ја направи сликата послична со изгледот на сцената гледана со голо око. На овој начин се создаваат детални и висококвалитетни слики со прилагодлива големина на датотеките, што на фотографите им овозможува максимален квалитет на слика и поголема флексибилност. EOS RP од Canon може директно да пристапи до информациите за профилот на објективот ако користите RF-објективи и да ги искористи за оптимизација во реално време веднаш по снимањето на сликата.

Canon EOS RP with DLO on of water landscape

Целосен приказ

full view shot of Canon EOS RP with DLO on water

100% детали

Нови нивоа на стабилизација на слика

Стабилизацијата на слика во 5 оски и Dual Sensing IS создаваат моќна стабилизација за вашите снимки и го намалуваат тресењето на фотоапаратот за да имате слобода да создавате без намалување на квалитетот. Овој двоен систем им овозможува на објективот и на фотоапаратот да работат заедно во реално време заради поголема стабилност (Dual Sensing) преку системот за комуникација во приклучокот за монтирање објективи.

Canon EOS RP shooting night cityscape

Фотографирајте во RAW-формат и доловете повеќе

Датотеките RAW со 14-битна технологија кај EOS RP од Canon имаат богата градација на тонови за оптимален квалитет на сликите кои можат да се обработат во самиот фотоапарат или преку бесплатен софтвер од Canon како што е Digital Photo Professional за компјутери со Windows или Mac, или софтверот DPP Express за мобилни/паметни уреди. И опцијата Compact RAW (C-RAW) е достапна кај EOS RP од Canon, за да заштедите простор без речиси никакви загуби во квалитетот на сликите.

Може да ви се допадне и следното
Canon EOS RP eos design and handling

EOS RP

Ракување во стилот на EOS без компромиси

Canon EOS RP Autofocus

EOS RP

Фокусирајте насекаде веднаш

Canon EOS RP Wi-Fi and connectivity

EOS RP

Флексибилно фотографирање и беспрекорно поврзување

Canon EOS RP sample animals

Може да ве интересира и