Canon EOS RP Design and Handling

EOS RP

Дизајн и ракување во стилот на EOS без компромиси

EOS RP од Canon веднаш ќе им изгледа познато на корисниците на EOS благодарение на држачот што е дизајниран да биде удобен кога фотографирате во текот на целиот ден. Изборниот продолжен држач уште повеќе ја зголемува удобноста при користењето, а компактното и исклучително добро направеното куќиште од магнезиумска легура тежи само 485 g (со батерија и мемориска картичка) - тоа значи дека лесно може да го носите фотоапаратот кога патувате. Можноста за полнење преку USB ви овозможува да го полните фотоапаратот кога сте во движење.

Canon EOS RP and Canon 6D comparison image
Gergo shooting with Canon EOS RP

Погледнете во иднината

EOS RP од Canon има LCD-екран на допир од 7,5 cm/3,0 инчи со променлив агол и 1.040.000 точки што може да се закосува и врти за да фотографирате од нови креативни агли, како и електронски OLED-визир од 0,39 инчи со 2,36 милиони точки, а приказот на приспособени информации ќе ви помогне да го обликувате кадарот и да го визуелизирате објектот од секој агол. Отворот за UHS-II-картички ви нуди компатибилност со вашите постоечки SD-картички и пристап до стандардот UHS-II за поголеми брзини на запишување и снимање 4K-видео, а стандардните и вртливите копчиња може да се приспособат според начинот на кој фотографирате.

Canon EOS RP EVF
Gergo shooting with Canon EOS RP vari angle

Вашиот водич кон поголема креативност

EOS RP од Canon ви нуди потполна контрола преку лесно достапните контроли, копчиња и систем на менија за да можете да се фокусирате на обликување на кадарот. Интерфејсот со совети, режимите за креативни сцени, флексибилниот приоритет (FV) и рачните режими ќе ја зголемат вашата самодоверба и ќе ви помогнат да ја преземете контролата врз вашата креативност.

Gergo holding Canon EOS RP

Може да ви се допадне и следното
Canon EOS RP image quality

EOS RP

Нов стандард за квалитет на слика кај моделите за целосна слика

Canon EOS RP Autofocus

EOS RP

Фокусирајте насекаде веднаш

Canon EOS RP Wi-Fi and connectivity

EOS RP

Флексибилно фотографирање и беспрекорно поврзување

Може да ве интересира и