PowerShot V10-Black-Ambient-mini-windjammers-1X3A4690

Компактни дигитални

Canon PowerShot V10 (Black)

Привлекувајте внимание и добивајте нови претплатници со наменската камера за снимање 4K-видеоблогови од Canon. Лесен сè-во-едно уред што може да го носите во џеб. Лесно.

PowerShot_V10_video_01

Совршен за носење во џеб

Снимете ги сите интересни видеоблогови што ви се потребни на едноставен и практичен начин. Ставете го во џеб кога ќе завршите со снимањето.
PowerShot_V10_Pocket-perfect_IMAGE

Опфатете повеќе во кадарот

Импресионирајте ги вашите претплатници со интересни 4K UHD-содржини и опфатете повеќе во кадарот со вградениот широкоаголен објектив.

Приказ на објективот на PowerShot V10

Стандарден приказ на објектив за автопортрети 1

Извонреден звук

Доловете ја атмосферата. Снимете ги јасно сите зборови што ќе ги изговорите со помош на големите вградени стерео микрофони. Филтерот за ветер ќе се погрижи да бидете слушнати, дури и во лоши временски услови2.

PowerShot_V10_Block_Capture_more_thumbnail_image

Доловете повеќе со помалку светлина

Снимајте сигурно дури и кога се стемнува со големиот сензор од Canon што апсорбира уште повеќе светлина. Снимете дури и фотографија што ќе ја искористите како мала сликичка за вашето видео на YouTube.

Видеозаписи без тресење

Снимајте јасни и стабилни видеозаписи - дури и кога одите - со подобрената стабилизација на слика3.

ИСКЛУЧЕНА стабилизација на слика

Подобрена стабилизација на слика

PowerShot_V10_Connect with confidence_image

Сигурно поврзување

Поставете го уредот со помош на интуитивен волшебник што овозможува автоматско поврзување преку Bluetooth. Снимајте преку Wi-Fi-мрежа во рамките на нејзиниот опсег. Користете го уредот како веб-камера со можност за едноставно приклучување и репродукција, што ќе ви помогне да ја зголемите интеракцијата со гледачите.

Проследувајте во живо без напор

Добивајте повеќе претплатници во реално време - дури и безжично кога сте во движење, користејќи интернет од вашиот телефон4 - со проследување во живо5 на YouTube и Facebook6 преку апликацијата Canon Camera Connect на вашиот паметен телефон.

PowerShot_V10_Livestream like a legend_Image

Извлечете максимум од PowerShot V10

Дознајте ги сите информации за PowerShot V10 во видеозаписот со водич во чекори што е достапен на YouTube-каналот на Canon Europe.

Get most out of PowerShot V10

Спецификации

 • Компактен и лесен со тежина од 211 g

  Држете го во рака, чувајте го во џеб

 • Квалитетно снимање во 4K UHD-резолуција

  Извонредни содржини со филмски квалитет

 • Широкоаголен објектив за видео

  Доловете повеќе во кадарот без да ја истегнувате раката

 • Моќни стерео микрофони

  Јасен и прекрасен звук од сите насоки

 • Вграден држач

  Снимајте стабилно од повеќе положби9

 • Поврзување

  Wi-Fi и Bluetooth за директно поврзување со вашиот телефон и многу повеќе

 • 14 ефекти со филтри во боја

  Разубавете ја атмосферата и усовршете го вашиот стил на снимање видеоблогови

 • Дигитална стабилизација на слика за видео

  За поостри видеозаписи без тресење17

 • Екран што се закосува нагоре

  Екран од 2 инчи за полесно обликување на кадарот и од двете страни на камерата

 • MicroSDXC

  Компатибилност со мемориски картички microSD, microSDHC и microSDXC

 • Следење лица

  Автоматско следење на вашето лице за полесно снимање

 • Wi-Fi

  За побрза и понапредна безжична комуникација

 • Со Bluetooth

  Поврзување со паметни телефони преку Bluetooth

 • Апликација Camera Connect

  За контрола на камерата, далечинско снимање, безжично префрлување датотеки и многу повеќе

 • Автоматски пренос од камерата кон Cloud

  Префрлувајте ги лесно вашите видеоблогови во Google Drive или на YouTube преку image.canon

 • Режим за видео со рамномерност на кожа

  Изгледајте најдобро додека снимате со ефектите за рамномерност на кожа4

 • UVC/UAC

  Користете ја камерата како веб-камера12

 • Проследување во живо

  Проследувајте во живо на Facebook и YouTube преку апликацијата Canon Camera Connect11

 • Автоматски филтер за неутрална густина

  За оптимална светлина во сончеви услови

 • Далечинско снимање

  Снимајте преку Wi-Fi-мрежа во рамките на нејзиниот опсег, користејќи го вашиот паметен телефон

What in the Box

Што содржи кутијата

 • Камера во црна/сребрена боја

 • Кабел за интерфејс
 • Ременче за на зглоб

 • Текстилна футрола

 • Капаче за објектив

 • Мини заштита од ветер

 • Комплет со упатство за користење

Слична дополнителна опрема

 • Аудио

  Стерео микрофон DM-E100

  Снимајте одличен звук без напор со мал стерео микрофон што се приклучува едноставно и секогаш е подготвен за снимање.
 • PowerShot_V10_Related_accessories_image_05

  Дополнителна опрема

  Безжичен далечински управувач BR-E1

  Сигурен и практичен далечински управувач за фотоапарати од Canon со Bluetooth.
 • Статив

  Tripod Grip HG-100TBR

  Фотографирајте подолго со поголема стабилност и креативна флексибилност благодарение на овој уникатен статив со држач и отстранлив далечински управувач.
 • PowerShot_V10_Related_accessories_image_07

  Дополнителна опрема

  Кабел за интерфејс IFC-100U

  Префрлувајте фотографии и видеоснимки од вашиот фотоапарат во Mac или компјутер преку овој USB-кабел со голема брзина.
  • Кабел USB 3.1 Type C-кон-Type C
  • Должината е приближно 1 m
 • Hama Charger

  Дополнителна опрема

  Полнач Hama, напојување (PD) / Qualcomm®, адаптер за полнење преку USB од 18 Watt

  Полнете го вашиот компатибилен уред брзо и ефикасно со овој интелигентен адаптер за напојување.
  • USB Type-C-адаптер за полнење
  • Брзо полнење, излезна моќност од 18 Watt
  • Напојување и технологија Qualcomm® Quick Charge™ 3.0
 • Powershot Zoom

  Дополнителна опрема

  USB-адаптер за напојување PD-E1

  Полнете ја батеријата без да ја вадите од фотоапаратот со помош на овој USB-адаптер за напојување.
  • Може да се користи за полнење на батеријата LP-E6N додека е во фотоапаратот
  • Едноставно користење и складирање
 • Дополнителна опрема за EOS

  Насочувачки стерео микрофон DM-E1

  Насочувачки стерео микрофон DM-E1 од Canon - Дигитални SLR фотоапарати EOS и компактни фотоапарати
 • Слични производи

  1. Видеозапис снимен од исто растојание со фокусна должина од 24 mm користејќи друг фотоапарат од Canon заради илустративна намена.
  2. Електронскиот филтер за ветер е вклучен како зададена поставка, за да го намали изобличувањето на звукот на отворени сцени со ветровити услови. За дополнително зголемување на квалитетот на звукот во вакви ситуации, ви препорачуваме да ги користите испорачаните заштити од ветер.
  3. Користењето дигитална стабилизација на слика за видео резултира со видеозаписи со отсечена слика. Не може да се комбинира со автоматска нивелација, дигитален зум или режим за рамномерност на кожа.
  4. Таквиот пристап може да опфати трошоци од трети страни, како трошоци за операторот за интернет услуги, трошоци за телекомуникации или други трошоци за трети страни. Квалитетот на проследување зависи од брзината на вчитување на интернет, услугата за мобилни податоци, достапноста, покриеноста.
  5. За најдобри резултати се препорачува стабилна Wi-Fi-врска со голема брзина на вчитување, на место каде што нема многу безжична комуникација на фреквенција од 2,4 GHz.
  6. Ве молиме имајте предвид дека платформата за проследување во живо може да ја промени, запре или прекине својата услуга во кое било време, без претходно известување. Ве молиме погледнете ги најновите предуслови на платформите за проследување во живо. Canon не застапува ниту дава гаранции за какви било производи или услуги од трети страни, вклучувајќи го и проследувањето во живо.
  7. Не се опфатени материјали што се користат за ознаките, слоевите и лепилата.
  8. Материјалите што се користат за слоевите и лепилата не се опфатени. Во зависност од времето на производство, природните неткаени материјали може да бидат недостапни.
  9. Вградениот држач овозможува позиционирање под агол од -30° до -10° за да снимате од висока перспектива и позиционирање под агол од 10° до 30° за да снимате од ниска перспектива.