Hero Image
Blank-Rect Image

PIXMA TR150 со батерија

Работете додека патувате. Батеријата на полнење, контролата преку паметен телефон и различните опции за безжично поврзување ќе ви овозможат да добивате професионални резултати без напор, независно од каде ќе работите.

Печатете во движење, независно каде сте

Не престанувајте да работите со батеријата на полнење. Преземете ја контролата врз безжичното печатење преку компјутер, лаптоп или паметен уред и печатете текст и фотографии без рабови со големина до A4. Зачувајте до 5 шаблони и печатете со допирање на едно копче за да добивате резултати со голема брзина.

Intro Image
PIXMA TR150

Ви го претставуваме PIXMA TR150 со батерија

Печатете во движење, независно каде сте.

Погледни видеозапис

Едноставно

Печатете и проверувајте го мастилото и статусот на врската преку OLED-екран од 1,44" и работете тивко и брзо со брзини на печатење од 5,5 слики/мин. во боја и 9 црно-бели слики/мин.3.

Keep it simple

Приспособено користење

Заштедете време со брзото печатење. Зачувајте најмногу 5 приспособени шаблони4 за да печатите договори и формулари директно преку печатачот без потреба од компјутер, лаптоп или паметен уред.

Custom fit
 

Споредба со PIXMA iP110 со батерија

 

PIXMA TR150 со батерија

PIXMA TR150 со батерија

PIXMA iP110 со батерија

PIXMA iP110 со батерија

Димензии (Ш×Д×В mm)

322×210×66

322 x 226 x 62

Мастила

Црно мастило со пигмент, Ц/М/Ж/Црно мастило базирано на боја

Црно мастило со пигмент, Ц/М/Ж/Црно мастило базирано на боја

Тежина

2,1 kg / 2,3 kg (со изборна батерија)

2,0 kg / 2,2 kg (со изборна батерија)

Брзина на печатење ESAT (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА)

9,0 слики/мин./5,5 слики/мин.

9,0 слики/мин./5,8 слики/мин.

LCD-ЕКРАН

Црно-бел OLED-екран од 1,44”

Не

Потрошувачка при печатење црно-бело/во боја

Црно-бело: 200 страница

Црно-бело: 191 страница

Во боја: 260 страници

Во боја: 249 страници

Мастила

PGI-35, CLI-36

PGI-35, CLI-36

Празнење на батеријата (печатење преку USB)

Прибл. 330 страници

Прибл. 290 страници

Макс. влезен капацитет

50 листови

50 листови

Потрошувачка на енергија (AC)

Печатење 8 W / Режим на подготвеност 1,1 W

Печатење 10 W / Режим на подготвеност 1,8 W

Интерфејс

USB / Wi-Fi

USB / Wi-Fi

Wi-Fi

Да (2,4 GHz и 5 GHz5)

Да (2,4 GHz)

Wireless Direct

Да

Не

Полнење преку USB

Да

Не

Потребно време за целосно полнење (AC)

2 часа 20 минути

3 часа

Заклучување против кражби

Да

Не

Печатење со приспособени шаблони

Да

Не

Автоматско вклучување

Да

Не

PIXMA TR150

Не ви треба батеријата? Ставете го во вашата торба и добијте подвижна канцеларија. Печатачот нуди извонредни опции за поврзување и квалитет, па затоа е идеален за деловно работење во движење

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ

PIXMA TR150

Спецификации

Icon 01

Полнење преку USB

Дополнувајте енергија кога сте во автомобилот, во канцеларијата или во домот

Icon 02

Батерија на полнење

Полнете ја преку кабел со USB-приклучок од тип C

Icon 03

Можност за поврзување на паметен телефон и таблет уред

Апликација Canon PRINT, AirPrint (iOS), Mopria (Android) и Windows 10 Mobile

Icon 04

Опции за поврзување

Поддршка за Wi-Fi со 2,4 и 5 GHz5

Icon 01

Wireless Direct

Поврзете се и печатете директно без рутер

Icon 02

OLED-екран од 1,44"

Практичен интерфејс за контрола и одржување

Icon 01

Брзо печатење

5,5 слики/мин. во боја и 9 црно-бели слики/мин.2

Icon 02

Едноставна ефикасност

Зачувајте најмногу 5 приспособени шаблони3 за побрзо печатење

Погледнете ги сите спецификации

Specification-Icons - Header Image
What's In The Box

Што содржи кутијата

Подгответе се за напорна работа и печатење со сета опрема што ви е потребна:

PIXMA TR150 од Canon со батерија

AC-адаптер

Кабел за напојување

Резервоари за мастило: црно мастило со пигмент PGI-35, бои CLI-36 CMYK

Глава на печатач

CD-ROM за поставување

Кабел со USB-приклучок од тип C

Додаток за батерија на полнење LK-72

Упатства и други документи

Производите од Canon го вадат најдоброто од нив

Користењето на мастилата и хартиите од Canon во комбинација со вашиот печатач од Canon ви дава исклучителни резултати со фотолабораториски квалитет во секое време.

Слични производи

Може да ве интересира и

1 Отпечатено преку USB-врска без поврзување преку Wi-Fi.

2 Врз основа на забрзано тестирање од Canon во темна просторија за складирање со контролирана температура, влажност и гасови, симулирајќи простор за складирање во албум со пластични прегради за слики. Canon не дава гаранција за долготрајноста на отпечатените материјали; резултатите може да бидат различни во зависност од отпечатената слика, времето на сушење, условите за складирање/изложување и други фактори во опкружувањето.

3 Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT (Word, Excel, PDF) за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината на печатење може да биде различна во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, сложеноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

4 Шаблоните треба да се вчитаат во печатачот преку драјверот за печатачи од Canon, што е можно само преку компјутер со Windows.

5 Поддршката за 5 GHz може да не биде достапна во вашиот регион.