Wide range of lens options
alt text goes here

Голем избор на објективи

Користете ги објективите за целосна слика со EF-приклучок од Canon за да ги искористите предностите на автоматскиот фокус Dual Pixel CMOS. PL-приклучокот и опциите B4 (за кои е потребно адаптер EF/PL-кон-B4) нудат уште поголем избор на објективи со исклучителен квалитет на слика од Canon.

EF приклучок од Canon со заклучување при снимањето

Снимајте со објективи со EF-приклучок за целосна слика за да добиете одлична сигурност и извонредни оптички перформанси со неспоредлив избор на фокусни должини.

EF-приклучокот со заклучување при снимањето овозможува стабилно прикачување што е идеално за користење објективи со големи фокусни должини, а притоа ги нуди сите придобивки на системот со EF-приклучок.

Canon EF mount with Cinema Lock

Корекција на надворешно осветлување

Искористете ги максимално информациите од објективот што се движат кон куќиштето на камерата, за автоматска корекција на нивоата на светлина во аглите и компензација на карактеристиките на објективите. Ова е посебно корисно за широкоаголни објективи бидејќи овозможува поприроден изглед на сликите.

Peripheral illumination correction

Корекција на хроматска аберација

Овозможува корекција на заматувањето на боите (хроматска аберација) во периферните површини на екранот, предизвикана од разликата во индексите на прекршување при различни бранови должини.

За да дознаете кои објективи се поддржани, погледнете ја страницата за често поставувани прашања

Откријте повеќе

Chromatic aberration correction

PL приклучок

EOS C700 FF е достапен и со PL-приклучок, а нуди поддршка и за Cooke /i Technology со компатибилни објективи. Достапна е услуга за промена на приклучокот што овозможува конверзија од EF во PL/PL во EF.

PL mount

Конфигурација за емитување

Користете го режимот Super 16 mm на сензорот преку адаптерот за монтирање B4 MO-4E/MO-4P наменет за објективи за емитување и користете го 12-пинскиот приклучок за далечинска контрола на ирисот и за снимање информации за фокусот, зумот и положбата на ирисот/решетката. Исто така, преку 12-пинскиот приклучок за објективи може да се напојува држачот.

Broadcast configuration

Погледнете други придобивки