multiple-config-benefit-feature
alt text goes here

CMOS сензор за целосна слика

Новосоздадениот сензор за целосна слика од 38,1 x 20,1 mm на Canon нуди слики со нов изглед, помала длабочина на поле и широко видно поле со динамички опсег од 15 чекори, како и неверојатниот квалитет на слика од Canon. При снимањето се достапни разновидни опции благодарение на режимите на сензорот што поддржуваат формати за целосна слика, Super 35 mm и Super 16 mm.

Три режими на сензорот

Целосна слика: искористете ја целосната резолуција на сензорот вклучувајќи и внатрешно снимање со намалување на семплирањето од 5,9K, со употреба на објективи за целосна слика, вклучувајќи ги и примарните објективи Cine и палетата објективи EF од Canon. Достапна е и поддршка за анаморфни објективи со формат Super 35mm (4:3).

Super 35 mm: режим за отсекување што е компатибилен со објективи дизајнирани за сензори од типот Super 35 mm.

Super 16 mm: максимална стапка на слики од 168 fps и снимање во Full HD/2K (отсекување) преку адаптерот за монтирање објективи B4.

three-sensor-modes

Различни формати за снимање

EOS C700 FF поддржува 5,9K RAW со 60 fps, 4K (отсекување) со 72 fps, па сè до снимање со голема брзина до 168 fps во режим на отсекување 2K. Снимајте RAW-датотеки во мемориски уреди или снимајте внатрешно 4K-видео во форматите XF-AVC или ProRes на CFast 2.0™-картички, а притоа истовремено снимајте 2K-прокси датотеки во SD-картичка.

Versatile recording formats

Формати за снимање

Куќиште на камера

Резолуција

Формат за снимање

Режим за целосна слика

5952 x 3140 (17:9)

CINEMARAW

5952 x 2532 (2,35:1)

CINEMARAW

Прекумерно семплирање

4096 x 2160 (17:9)

3840 x 2160 (16:9)

2048 x 1080 (17:9)

1920 x 1080 (16:9)

XF-AVC ProRes

Режим Super 35 mm

4096 x 2160 (17:9)

CINEMA RAW

XF-AVC

ProRes

3840 x 2160 (16:9)

XF-AVC

ProRes

Прекумерно семплирање

2048 x 1080 (17:9)

1920 x 1080 (16:9)

XF-AVC

ProRes

Режим Super 16 mm

2048 x 1080 (17:9)

CINEMA RAW

XF-AVC

ProRes

1920 x 1080 (16:9)

XF-AVC

ProRes

Обработка во 4K со прекумерно семплирање

За да се отстрани заматувањето и да се намали шумот при високи вредности на ISO, почетните прекумерно семплирани 5,9K RGB-податоци се обработуваат за да се генерира 4K/UHD (2K/HD).

Over Sampling 4K Processing

Погледнете други придобивки