Canon XA55/XA50
Blank-Rect Image

Canon XA55/XA50

Компактна 4K-видеокамера со CMOS-сензор од тип 1,0, Dual Pixel CMOS AF, објектив со оптички зум до 15x и 3G-SDI (само XA55)

Галерија

Снимање во 4K со многубројни функции

Компактната и лесна видеокамера XA55 / XA50 нуди висококвалитетна 4K UHD-слика со корисни функции како Dual Pixel CMOS AF, објектив со оптички зум до 15x од Canon и подобрен квалитет на Full HD-слика со користење на извонредната HD-обработка со прекумерно семплирање.

Погледни целосни спецификации

Canon XA55/XA50 Specification Intro
Canon XA55/XA50

Брз преглед: XA55/XA50 од Canon

Погледни видеозапис

1.0-type CMOS sensor

CMOS-сензор од тип 1,0

Голем CMOS-сензор за прекрасен ефект на дефокусирање со голема чувствителност и мал шум. Исто така, видеокамерата ги искористува придобивките од подобрениот квалитет на Full HD-слика со HD-обработката со прекумерно семплирање, додека Canon Log 3 и поставката за широк динамички опсег овозможуваат снимање на уште поширок динамички опсег.

High quality 4K 15x zoom lens

Висококвалитетен 4K-објектив со зум до 15x

Оптимизирајте го квалитетот на вашите слики со извонредно широкиот агол од 25,5 mm на 4K-објективот со оптички зум до 15x со Super UD-елементи на објективот за минимизирање на хроматските аберации. Оваа видеокамера се одликува со напредна стабилизација на слика со 5 оски со која може да снимате во движење или да фотографирате рачно.

Брз и прецизен Dual Pixel CMOS AF

XA55 / XA50 е опремена со Dual Pixel CMOS AF за брзо и прецизно автоматско фокусирање во приближно 80% (вертикално и хоризонтално) од сензорот. Технологијата за AF со откривање на лице и следењето со допир овозможуваат беспрекорна контрола на фокусот за интуитивно ракување. Водичот за фокусирање со технологија Dual Pixel нуди графички интерфејс за помош при рачно фокусирање.

Fast and precise Dual Pixel CMOS AF

Снимање во форматите XF-AVC и MP4 на SD-картички

XA55 / XA50 поддржува повеќе формати за снимање, меѓу кои и XF-AVC и MP4. Оваа видеокамера снима XF-AVC 4K UHD со 160 Mbps при 25P и Full HD со 45 Mbps при 50P/50i/25P. Исто така, може да снима во форматите MP4 4K со 150 Mbps при 25P и Full HD со 35 Mbps при 50P/25P. Може да се снимаат и бавни и брзи движења во 4K/Full HD до 1200x.

XF-AVC and MP4 recording to SD cards
Compact and lightweight with professional functions

Компактна и лесна со професионални функции

Моќната функционалност вклучува инфрацрвен режим - што им овозможува на корисниците да снимаат видеозаписи во услови со слаба или без амбиентална светлина - и истовремено снимање на резервна копија и снимање со пренасочување со два отвора за SD-картички. Други функции со кои се одликува оваа видеокамера се 3G-SDI (само XA55), професионална поддршка за звук со два XLR-приклучока и linear PCM со 4 канали и мала потрошувачка на енергија за поголемо траење на батеријата.

Спецификации

4K UHD / 25P

4K UHD / 25P

XF-AVC до 160 Mbps / MP4 до 150 Mbps

1.0-type

Тип 1,0

CMOS-сензор

25.5 – 382.5mm

25,5 - 382,5 mm

4K-објектив за зумирање со извонредно широк агол

5-Axis IS

IS со 5 оски

Напредна оптичка и динамичка стабилизација на слика

Autofocus

Автоматски фокус

Прецизен и сигурен со откривање на лице

High quality Full HD

Висококвалитетно снимање во Full HD

Го користи 4K UHD-сензорот за да создаде Full HD-слики со врвен квалитет

Professional codec

Професионален кодек

За ефикасно снимање на висококвалитетни видеозаписи во 4K и Full HD

Infrared mode

Инфрацрвен режим

Снимајте висококвалитетни видеозаписи во услови со слаба или без амбиентална светлина

Погледнете ги сите спецификации

Canon XA55/XA50
Canon XA55/XA50 WITB

Што содржи кутијата

Видеокамера XA55 / XA50

Рачка HDU-3

Батерија BP-820

Адаптер за напојување CA-570

Безжичен управувач WL-D89

Држач за микрофон

Сенило за објектив (со заштита за објектив)

Дополнителна опрема

Поврзани производи

Преземајте драјвери, софтвер, фирмвер и упатства.

Поддршка за XA50

Поддршка за XA55