DSLR-фотоапарати и фотоапарати без огледало со APS-C-сензор

Огромен квалитет, мали димензии
споредба со eos r10 aps-c

ПРЕГЛЕД

Што е APS-C?

Сензорот во APS-C-фотоапаратите е помал од сензорот во фотоапаратите за целосна слика. APS-C-фотоапаратот не ја снима целосната ширина на сликата што би ја понудил истиот објектив на поставен на фотоапарат за целосна слика - постои „фактор на отсекување“ од приближно 1,6x, кој го има истиот ефект како и зумирањето на сцената, бидејќи субјектот е толку пати поголем во кадарот. Тоа значи дека ако користите објектив од 200 mm на APS-C-фотоапарат, ќе добиете видно поле еквивалентно на објектив од 320 mm на фотоапарат за целосна слика - со други зборови, „ефективната фокусна должина“ е 1,6x поголема.

Дозволете ни да ви помогнеме да го најдете совршениот фотоапарат од Canon

Нашиот пребарувач на фотоапарати ќе ви ја прикаже целата наша палета на фотоапарати и ќе ви помогне да го најдете совршениот фотоапарат за вас.

Фотоапарати EOS R со APS-C-сензор

Палетата на фотоапарати без огледало со APS-C-сензор се опремени со најдобрите технологии од серијата EOS R и нудат креативни опции за сите.

 • Фотоапарати без огледало

  EOS R100

  Создајте совршени спомени во извонреден квалитет со интуитивниот фотоапарат EOS R што е секогаш подготвен.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R7

  Истражете ја дивината со фотоапарат што нуди неверојатна брзина и квалитет на слика во преносливо APS-C-куќиште дизајнирано за иднината.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R10

  Преземете ги следните чекори во фотографирањето и снимањето со фотоапаратот без огледало EOS R што е дизајниран со сензор со големина APS-C.

Фотоапарати со APS-C-сензор од серијата EOS M

Бидете подготвени во секое време со компактен, лесен и мал APS-C-фотоапарат со заменливи објективи што нуди DSLR-квалитет.

 • Фотоапарати без огледало

  EOS M6 Mark II

  Пренослив и моќен фотоапарат без огледало со резолуција од 32,5 мегапиксели и брзина на континуирано фотографирање до 14 fps.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS M50 Mark II

  Создадете висококвалитетна содржина за вашата публика и внесете го својот креативен стил во сликите, видеоснимките или проследувањето во живо.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS M200

  Комбинација од DSLR-квалитетот и практичноста на паметните телефони во паметно куќиште кое може да го понесете каде и да одите. Снимањето извонредни фотографии никогаш не било полесно и позабавно.

DSLR-фотоапарати EOS со APS-C-сензор

APS-C DSLR фотоапаратите нудат стандардно доживување при фотографирањето со поголемо куќиште, заменливи објективи и оптички визир за да можете да гледате што точно снимате директно низ објективот.

 • DSLR-фотоапарати

  EOS 90D

  Максимално опремен DSLR-фотоапарат што овозможува доближување до целта, побрзо фотографирање и снимање извонредни слики со 32,5 мегапиксели.
 • DSLR-фотоапарати

  EOS 850D

  Преземете го следниот чекор во креативната контрола за да снимате фотографии со прекрасни детали и неверојатни 4K-видеоснимки со помош на лесен DSLR-фотоапарат со различни опции за поврзување што ќе ве инспирира и ќе го награди вашиот труд.
 • DSLR-фотоапарати

  EOS 250D

  Најлесниот DSLR-фотоапарат во светот со подвижен екран1, опремен со Canon Digic 8 и функции за снимање 4K-видео и креативна помош.
 • DSLR-фотоапарати

  EOS 2000D

  Снимајте извонредни фотографии со 24,1 мегапиксели и Full HD-видеоснимки. Зголемете ја креативноста со овој забавен и практичен DSLR-фотоапарат.
 • DSLR-фотоапарати

  EOS 4000D

  Снимајте креативни фотографии со DSLR квалитет и Full HD видеоснимки со овој лесен и интуитивен фотоапарат EOS со 18 мегапиксели.

Зошто да изберете APS-C?

Споредба помеѓу EOS R10 за целосна слика и aps-c

Приближете се

Факторот на отсекување на сензорот APS-C овозможува помалите или подалечни субјекти да изгледаат поголеми во кадарот, со што се зголемува ефективната фокусна должина на секој објектив за 1,6x. Тоа може да биде голема предност за фотографирање диви животни, движења и спорт. Ако користите објектив со високи перформанси, но сепак достапна цена, каков што е EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM од Canon со APS-C-фотоапарат, ќе добиете ефективен опсег на зумирање од 112-480 mm, со што би добиле перформанси слични на извонреден телефото објектив.

Задржете го квалитетот

Може да ги отсекувате сликите снимени со фотоапарати за целосна слика за да го добиете истиот ефект, но бројот на мегапиксели ќе биде помал, што значи дека фотографиите кои ќе ги добиете ќе бидат помали и помалку остри доколку повторно ги зголемите. Фотографирањето со фотоапарат со APS-C-формат ви заштедува и време и напор за рачно отсекување на сликите во фазата на уредување.

споредба помеѓу eos r7 за целосна слика и aps-c
EOS 850D

Компактен и лесен

Бидејќи APS-C-сензорите се помали, фотоапаратите може да бидат покомпактни и полесни, што е идеално за улично фотографирање и фотографирање при патувањата. Бидејќи од објективот дизајниран за APS-C-фотоапаратите се бара помала кружна слика, објективот може да биде помал и полесен, а според тоа и подостапен.

Компатибилност со објективи

Дознајте повеќе за различните типови на објективи за фотоапарати од Canon и како да препознаете дали се компатибилни со вашиот фотоапарат.
201211 150 милиони Постер за објективи RF EF Нема лого