EOS M фотоапарати без огледало

Бидете подготвени секогаш со компактен, лесен и мал фотоапарат со заменливи објективи што нуди DSLR-квалитет

Огромен квалитет,
мали димензии

Околу нас се одвиваат одлични приказни во секој момент.
Ви треба само фотоапарат што ќе ги долови случувањата од животот и ќе раскаже одлични приказни.
Canon Camera

EOS M50 Mark II

Создавајте висококвалитетни содржини за вашата публика и внесете го вашиот креативен стил во фотографиите, видеоснимките или проследувањата во живо.

Canon Camera

Што е фотоапарат без огледало?

За разлика од DSLR, кои користат огледало за да ја рефлектираат светлината во визирот, фотоапаратите без огледало – познати и како компактни фотоапарати – немаат огледало ниту пак оптички визир, што ги прави во целина помали од DSLR фотоапаратите.

Кога просторот е ограничен, фотоапаратите без огледало од серијата EOS M на Canon нудат флексибилност и практично користење со висок квалитет на слика и за видеозаписи и за фотографии. Тие користат електронски визир што има помала големина и тежина, но нуди повеќе креативни придобивки.

Почнувајќи од модели со APS-C-сензор и помали објективи па сè до врвни модели за целосна слика за кои креативноста е најважен фактор благодарение на краткото придвижување наназад за фокусирање што го врши сензорот за целосна слика, целата палета на фотоапарати без огледало EOS е дизајнирана да ви обезбеди најдобри резултати при фотографирањето.

Неверојатен квалитет

Нашите фотоапарати без огледало се најдобрите компактни и DSLR фотоапарати од Canon што создаваат фотографии и видеоснимки со врвен квалитет кои се полни со детали, бои и атмосфера - дури и во услови со слаба осветленост.

EF-M објективи

Преносливи и лесни објективи дизајнирани само за фотоапаратите EOS M. Овие објективи содржат модели со извонредно широк агол и телефото зум па сè до мали објективи во вид на „палачинка“ со кои ќе можете да ја изразите вашата креативност.

Canon Camera

Можам ли да користам други објективи?

Нашите фотоапарати без огледало ви овозможуваат лесно да менувате објективи и да добивате нови перспективи. Освен ексклузивната палета на повеќенаменски и компактни EF-M објективи, може да го користите и адаптерот за монтирање EF-EOS M од Canon за да добиете пристап до повеќе од 80 EF-S и EF објективи за DSLR фотоапарати, вклучувајќи и специјални објективи како што се објективите за макро и ефект на рибино око.

Кој EOS систем е вистинскиот за мене?

Пронајдете го совршениот фотоапарат кој одговара на вашиот стил на фотографирање и снимање. Од специјалисти за слаба осветленост до брзи суперхерои, Canon го има совршеното решение.

Canon Camera

Може да ве интересира и...

Добијте инспирација, пријавете се веднаш

Не пропуштајте ги никогаш најновите понуди од Canon, совети и водичи, вести и покани за локални настани.