ХИБРИДНИ УРЕДИ

Неверојатни фотографии од 45 мегапиксели снимени со брзина до 20 fps

Сензорот CMOS за целосна слика со 45 мегапиксели овозможува неверојатна јасност, мал шум и широк динамички опсег при брзина на секвенцијално фотографирање до 20 fps, со висока чувствителност на вредностите за ISO до 51.200. Автоматското групирање на експозициите овозможува опции за доследна експозиција, а тајмерот со интервали создава можности за снимање креативни содржини со забрзани движења.

Неверојатни фотографии од 45 мегапиксели снимени со брзина до 20 fps

Преминете на снимање со неверојатно висока резолуција

Комбинацијата на сензорот за целосни слики и процесорот DIGIC X на EOS R5 C овозможува снимање на висококвалитетни снимки од 45 мегапиксели при максимум 20 fps со електронската бленда или при 12 fps со механичката бленда. Режимот за фотографии на EOS R5 C ја користи добро познатата технологија Dual Pixel CMOS AF II од Canon, топли, органски бои и висока чувствителност за ISO до 52.000, поради што EOS R5 C е одличен избор за професионална фотографија.

Професионални формати на слика

EOS R5 C ја има истата градба како и системот EOS R поради што овозможува снимање слики во различни професионални формати, вклучувајќи ги и форматите RAW, C-RAW и JPEG. Сликите во HEIF-формат со 10 бита може да се снимаат со зголемен динамички опсег и репродукција на бои благодарение на употребата на гама PQ HDR и просторот на бои BT.2020.

Фотографирање слики за видеоснимки со забрзани движења

Функциjата за тајмер со интервали на EOS R5 C може да се постави за снимање на одреден број на слики во конкретен интервал. Функцијата е совршена за создавање професионални секвенци со забрзани движења. Покрај тоа, може да се постават и приспособени режими за снимање како приоритет на решетка/бленда или автоматско ISO, со што ќе имате целосна креативна контрола при создавањето извонредна содржина со забрзани движења.

ПРИЈАВЕТЕ СЕ ВЕДНАШ

Регистрирајте ја вашата заинтересираност за EOS R5 C од Canon

Први дознајте ги новостите за EOS R5 C од Canon и информирајте се за понудите, советите и водичите, најновите вести и поканите за локални настани.