RF-ПРИКЛУЧОК ОД CANON

Флексибилност на објективите благодарение на RF-приклучокот

Благодарение на RF-приклучокот, EOS R5 C е компатибилна со широка палета на оптика, вклучувајќи ги најнапредните RF-објективи, како и EF-објективите или објективите за снимање коишто се прикачуваат преку адаптерите за монтирање објективи EF-EOS R. Напредната електронска стабилизација на слика со пет оски помага во снимањето рамномерни и стабилни видеозаписи.
EOS R5 C_Lifestyle

Технологија на RF-приклучок

RF-приклучокот нуди нови можности за дизајн на објективите во којшто се спојуваат големата решетка, оптиката со голема моќ на обработка и најнапредните перформанси со цел создавање на уникатни објективи за снимателите и фотографите. RF-приклучокот со 12 пина го проширува опсегот на комуникација помеѓу објективот и камерата, со што нуди напредно ниво на автоматски фокус, стабилизација на сликата и прилагодливи контроли поради коишто RF-објективите се идеален избор за снимање видеозаписи.

Адаптирајте и создавајте со адаптерите за монтирање приклучоци EF-EOS R

RF-приклучокот е компатибилен со EF Cinema и објективите за фотографирање од Canon благодарение на изборот приклучоци за монтирање објективи EF-EOS R од Canon. Постигнете одлична мала длабочина на поле во силно осветлена средина кога снимате видеоприкази со користење на адаптерот за монтирање објективи со внатрешен филтер и променлива густина ND од Canon.

Совршениот придружник за виртуелна реалност

Целосно компатибилна со објективот RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye, EOS R5 C е идеално решение за создавање прекрасна креативна содржина за виртуелна реалност од 180° благодарение на сензорот за целосна слика со резолуција од 8K и можноста за долготрајно снимање. Ова решение за објектив, камера и работен процес од Canon го олеснува и поедноставува создавањето содржина за виртуелна реалност којашто се одликува со неверојатна јасност.

Напредна електронска стабилизација на сликата

EOS R5 C е опремен со истиот софистициран систем за електронска стабилизација на сликата со 5 оски којшто го користат и професионалните фотоапарати Cinema EOS, како EOS C500 Mark II, EOS C300 Mark III и EOS C70. Напредната технологија функционира во комбинација со оптичката стабилизација на слика којашто ја користат компатибилните објективи со цел создавање стабилни и рамномерни снимки. Покрај тоа, електронската стабилизација на слика е достапна и при користењето објективи без стабилизација, како на пример примарните објективи и објективите со зум од серијата Cinema.

Компатибилност со анаморфни објективи

EOS R5 C поддржува употреба на анаморфни објективи преку адаптери за монтирање објективи од трети лица. Благодарение на поддршката за поништување на изобличувањето 2x, 1,8x и 1,3x преку LCD-екранот и HDMI-излезот, EOS R5 C нуди поголема поддршка за објективите и флексибилност за снимање креативни видеоприкази.

ПРИЈАВЕТЕ СЕ ВЕДНАШ

Регистрирајте ја вашата заинтересираност за EOS R5 C од Canon

Први дознајте ги новостите за EOS R5 C од Canon и информирајте се за понудите, советите и водичите, најновите вести и поканите за локални настани.