КРЕАТИВНО ПЕЧАТЕЊЕ

Предизвик за изработување модели од хартија 1: пролетни украси

Во првото издание на нашата серија за идеи за изработување модели од хартија, професионалниот стилист Hannah Bullivant и нејзиното семејство изработуваат сезонска чајанка и пролетни украси со помош на печатач PIXMA од Canon и Creative Park.
Изработувачот Hannah Bullivant седи меѓу две деца на маса украсена за пролет со хартиени цвеќиња, јајца и зајаци, вазни со лалиња и топли колачиња со крст.

Придружете ни се за првото издание на нашата сезонска серија на предизвици за изработување модели од хартија додека ги замолуваме изработувачите и семејствата да бидат креативни со изработувањето модели од хартија за да прослават прилики за време на целата година.

Во нашиот прв предизвик, дизајнерот и ентузијаст за изработување Hannah Bullivant, заедно со нејзините деца Frankie и Аuden, користеа шаблони од Creative Park од Canon како основа за сезонски излог за прослава на почетокот на пролетта.

Предизвик 1: пролетни украси

Хартиени зајаци, велигденски јајца и корпа, создадени од шаблони од Creative Park врз розов печатач PIXMA од Canon.

Печатење хартиени украси е подостапна опција за додатоци за забави, што значи дека не мора да купувате пластични украси за еднократна употреба.

Без оглед на тоа дали се работи за цвеќиња што започнуваат да цутат, јагниња што скокаат низ полиња или чоколадни зајаци за јадење, сите се радуваат на почетокот на пролетта. Правењето свои пролетни декорации претставува многу повеќе од само достапен начин за разубавување на вашиот дом, бидејќи така можете да рециклирате хартиени шаблони по завршувањето или да ги задржите за идни настани.

Работејќи со пролетната тема, Hannah мораше да избере проект за модели од хартија што би им се допаднал на сите. „Решив да создадам пролетна чајанка за моите деца, комбинирајќи активности во кои уживаме сите“ - вели таа.

Дознајте како Hannah и нејзиното семејство се справија со предизвикот и откријте ги нејзините врвни совети за правење сопствени пролетни украси од хартија.

Дизајнерот Hannah Bullivant отсекува шаблон од Creative Park од Canon.

Запознајте го креаторот

Кој: Hannah Bullivant

Што: Стилист на ентериер, дизајнер и ентузијаст за модели од хартија

Други учесници: Frankie и Auden
Детски раце отсекуваат шаблон од велигденско јајце од Creative Park на биро покриено со фотохартија од Canon, шаблони и алатки за изработување.

Hannah сакаше нејзините деца, Frankie и Auden, да се вклучат во проектот, поради што избра многу пролетни шаблони со различно ниво на тежина.

Избирање и печатење на вашите шаблони

Печатач PIXMA од Canon со шаблон од зајак од Creative Park во излезниот фах.

Палетата на печатачи PIXMA од Canon се идеални за проекти за изработување, нудејќи компатибилност со различни видови на хартија и апликации.

Раце што држат паметен телефон на кој е прикажан шаблон од зајак од Creative Park во апликацијата Canon Creative Park.

Hannah се поврза со апликацијата Creative Park од нејзиниот паметен телефон и виде дека е едноставна за користење при печатење шаблони. „Беше лесно да се пристапи до преземањата и многу лесно да се поврзам со мојот печатач PIXMA од Canon; сето тоа беше беспрекорно“ - вели таа.

Големиот број шаблони на Creative Park значи дека има некои што се соодветни за најмалите, како и посложени шаблони за возрасни, што значи дека сите може да се вклучат. „Има многу достапни проекти за многу различни настани и прослави“ - вели Hannah. „Многу ми се допаѓа што некои се многу едноставни, а некои се посложени. Ако сакате, можете да изработувате со денови, но има и полесни шаблони, како венци, што се навистина едноставни“.

Hannah реши да направи 3D-цвеќиња, поголеми цвеќиња од украс со конци, пчели и велигденски комплет, вклучувајќи корпа и јајца. Исто така, таа избра шаблон од зајак за да соодветствува со сезонската тема.

Хартиените цвеќиња можат да го разубават вашиот дом, без оглед на годишното време. Свежо набраните цвеќиња ќе внесат прекрасни бои во вашиот дом во период од неколку дена, но свежо отпечатените траат многу подолго. Ќе пронајдете едноставен и шарен единечен хартиен гербер во делот Растенија на Creative Park, заедно со многу други видови цвеќиња како лале, лилјан и сончоглед, така што можете да изработите сопствен букет од хартиени цвеќиња.

Можете да ги приспособите шаблоните, додавајќи боја на јајцата, на пример, или да ги приспособите ушите на шаблонот од зајакот пред да ги залепите за да создадете различни зајачиња. Користете ги дизајните како појдовна точка и дозволете ѝ на вашата фантазија да се погрижи за останатото.

Откако ќе ги изберете шаблоните, можете да печатите директно од вашиот паметен телефон со апликацијата Creative Park.

Склопување на вашите пролетни декорации

Младо момче сече шаблон од цвет од Creative Park со ножици.

„Frankie и Auden ги избраа шаблоните и помогнаа при дел од сечењето и лепењето – и се разбира, многу уживаа во пролетната чајанка потоа“ - вели Hannah.

Раце превиткуваат хартиен модел од зајак изработен од шаблон од Creative Park од Canon.

Можеби не е очигледно на почеток како шаблонот се превиткува, но упатствата што ве водат чекор по чекор се лесни за следење. Омилениот шаблон на Hannah беше малото зајаче. „Малото зајаче е толку слатко“ - вели таа. „Превиткувањата наеднаш почнуваат да имаат смисла и го создавате ова многу слатко мало зајаче“.

Кога ќе ги отпечатите и исечете сите шаблони, добра идеја е да ги обележите линиите со линијар пред превиткување и лепење. Формата на шаблонот ќе биде подобра кога ќе го изработите ако го направите тоа.

Откако сѐ ќе биде исечено и превиткано, време да започнете со лепење. За посложени дизајни, можете да користите пиштол за лепило, но точки лепило или лепило во стик исто така функционира. Чепкалка за заби ставена во лепило може да биде практична за помали делчиња. Уверете се дека лепилото е суво пред да ги склопите сите делови од вашиот дизајн.

„За изработувањето е потребно време, но штом ќе навлезете во тоа, можете да медитирате“ - вели Hannah. „Уживајте во процесот. Ова не е изработување што завршува брзо, туку е потребно малку повеќе време. Изберете аудиокнига или podcast-содржина во која уживате, забавете и уживајте во изработката“.

Секој дизајн од Creative Park има оценка со ѕвездичка што го означува нивото на тежина, така што, ако сте почетник во изработувањето модели од хартија или имате помалку време за проект, можете да изберете алтернативен шаблон.

Изложување на вашите прекрасни креации

Маса покриена со хартиени украси од Creative Park, цвеќиња во вазни и неколку чинии со храна, вклучувајќи и јајца и топли колачиња со крст.

Создавањето уникатен аранжман за маса со модели од хартија со сезонски цвеќиња и комплементарни садови додава прекрасен личен допир ако организирате забава.

Девојче клечи покрај граница со цвеќиња, држејќи хартиена корпа полна со хартиени јајца во едната рака и хартиено јајце во другата.

Овие идеи за модели од хартија од Creative Park претставуваат повеќе од прекрасни украси за маса, тие се исто така многу забавни за најмалите. Децата на Hannah ја искористија хартиената корпа и јајца за велигденски лов на јајца во нивната градина – прекрасен начин за мотивирање на активности на отворено по изработувањето во затворена просторија.

Hannah реши да ја украси својата пролетна маса со комбинација од модели од хартија, вазни со нарциси и лалиња, топли колачиња со крст и чоколадни јајца, но можете да ги изложите вашите украси на каков било начин. Обидете се да прикачите цвеќиња или пеперутки на рамката на прозорецот од вашата кујна со леплив кит или да направите дупки во дизајните за да протнете конец низ нив и да создадете пролетен венец. Можете да се обидете да создадете сопствени украси за дома во вид на пеперутки.

По чајанката, Hannah и нејзините деца решија да задржат некои шаблони, како малите зајачиња, но ги рециклираа останатите. „Секогаш се обидувам да намалам пластичен отпад за родендени и настани, така што дефинитивно би ги разгледала проектите од Creative Park повторно“ - вели таа.

Мало момче се смее додека држи хартиена пчела изработена од шаблон од Creative Park, покрај вазна со лалиња.

Пролетното изработување на модели од хартија е повеќе од забавна семејна активност, може да биде одлична можност да ги заинтересирате вашите деца за природата и дивите животни. „Auden обожуваше да си игра со пчелите, преправајќи се дека летаат и ги опрашуваат свежите цвеќиња на масата“ - вели Hannah.

Мало девојче става виолетов хартиен цвет во кутија за рециклирање.

Мат фотохартијата од Canon може да се рециклира заедно со стандардната хартија/картички (секогаш проверувајте ги локалните закони за рециклирање).

Hannah вели дека ќе внимава на следниот предизвик за изработување модели од хартија, според тема за летен пикник, бидејќи секогаш бара идеи за изработување и креативни проекти за да го привлече вниманието на нејзините деца за време на училишните одмори.

За повеќе инспирација, разгледајте ја нашата страница на Pinterest и споделете ги вашите пролетни украси со нас користејќи ја хаш-ознаката #MadeWithPixma.

Tamzin Wilks

Слични производи

 • Печатачи за во домот

  Серија PIXMA TS5350a

  Покажете ги вашите креативни дизајни со можноста за користење различни медиуми, одличните креативни апликации и опциите за беспрекорно поврзување со паметни телефони што ги нуди серијата PIXMA TS5350a
 • Инк-џет печатачи

  Matte Photo Paper MP-101

  Мат фотохартијата овозможува печатење на висококвалитетни фотографии, графика и текст со мат завршна обработка. Исто така, може да се користи за покреативна намена, како на пр., за честитки, изложби и модели од хартија.
 • Инк-џет печатачи

  Matte Photo Paper MP-101D

  Реализирајте ги вашите идеи со овој медиум со разновидна примена. Тој е идеален за луѓе со различни хобија и оние кои изработуваат модели од хартија и затоа претставува совршен избор за изработка на сопствени честитки, колажи или проекти со модели од хартија од Creative Park.

Слични статии

 • ПЕЧАТЕЊЕ И ИЗРАБОТКА НА МОДЕЛИ

  Врвни совети за прекрасни хартиени подароци

  Откријте како да направите значајни подароци со Canon Creative Park и вашиот печатач PIXMA.

 • ПЕЧАТЕЊЕ И ИЗРАБОТКА НА МОДЕЛИ

  Летна забава со изработување модели од хартија

  Од сладолед и фотоапарати до забавни игри, изработете пикник со печатач PIXMA и Creative Park.

 • ПЕЧАТЕЊЕ И ИЗРАБОТКА НА МОДЕЛИ

  Есенва, внесете ја радоста во домот

  Откријте како дизајнерот и изработувачот Pippa Hiscock создаде забавни и персонализирани роденденски украси од хартија.

 • ПЕЧАТЕЊЕ И ИЗРАБОТКА НА МОДЕЛИ

  Хартиени модели од фина уметност

  Уметникот Zack McLaughlin е инспириран од шаблон од рибарче од Canon Creative Park.