Accurate and reliable autofocus

XF705

Прецизен и сигурен автоматски фокус

Dual Pixel CMOS AF - како функционира

Dual Pixel CMOS AF е технологија за автоматско фокусирање (AF) со откривање на фаза што се основа на сензорот и што е дизајнирана да овозможи фокусирање со рамномерно следење и високи перформанси и брзо автоматско фокусирање. Оваа уникатна технологија создадена од Canon користи две фотодиоди по пиксел за автоматско фокусирање кои ги комбинира при снимање видео. На тој начин фокусот ја задржува прецизноста дури и кога објектите се движат, што е неопходно за снимање во 4K UHD и овозможува поефикасно снимање со еден снимател.

Dual Pixel CMOS AF - How it works

Контрола преку екран на допир и следење предмети

Екранот на допир од 4 инчи на XF705 ви овозможува да избирате фокусни точки во над 80% од вертикалната/хоризонталната површина на сликата. Избраниот предмет во кадарот ќе се следи сè додека се движи во кадарот.

Touchscreen control and object tracking

Откривање и следење лица

Технологијата за AF со откривање на лице може да следи лица на луѓе во кадарот и да го задржи фокусот врз нив.

Face Detection and tracking

Водич за фокусирање со Dual Pixel технологија

Нуди графички водич што претставува поместување на фокусот нанапред/наназад. Правоаголникот ќе светне во зелена боја кога објектот ќе биде во фокус, овозможувајќи целосна контрола врз ефектите со рачниот фокус или помош при одржување на фокусот во важни ситуации.

Dual Pixel Focus Guide

Прилагодување на автоматскиот фокус

Достапна е функција за прилагодување на автоматскиот фокус во менито која му овозможува на корисникот да ги дефинира брзината и чувствителноста на AF со поголема флексибилност и контрола.

Поврзани производи