Simple HDR workflows

XF705

Едноставни работни процеси со HDR

Внатрешно снимање на HLG/PQ

XF705 му овозможува на корисникот да снима HDR-датотеки директно во SD-картички со помош на Hybrid Log-Gamma (HLG) или Perceptual Quantization (PQ). Поради тоа XF705 може лесно да се вклопи во најразлични брзи работни процеси со HDR.

Internal recording of HLG/PQ

Снимање во HDR со излезен сигнал SDR

XF705 нуди излезен сигнал SDR во исто време додека снима HDR-содржини во SD-картичка, овозможувајќи истовремено снимање на HDR/SDR-содржини. Освен тоа, при истовременото снимање на HDR/SDR-содржини, засилувањето на SDR-сигналот може да се прилагоди според нивото на експозицијата за HDR, за да се добијат соодветни нивоа на експозиција за двата излезни сигнали.

HDR production with SDR output

Функции за помош при снимање во HDR

Автоматскиот ирис ја оптимизира експозицијата при снимање во HDR за да спречи прекумерна експозиција на осветлените површини, располага со функција за AE-поместување, а функциите за WFM и црно-бели ленти му помагаат на операторот при снимањето. 

Покрај тоа, XF705 е опремен со светол LCD-монитор за прегледување HDR-слики, а функцијата за помош при прегледувањето со EVF им овозможува на корисниците да гледаат слики со сличен изглед на сликите снимени во HLG и PQ преку SDR-визирот.

HDR shoot assist functions

Поддршка за Canon Log 3 / BT.2020

Освен снимање во HDR со HLG / PQ, XF705 нуди поддршка и за Canon Log 3 за креативни работни процеси.

Canon Log 3 / BT.2020 supported

Поврзани производи