4K-UHD_50P

XF705

Поддршка за 4K UHD/50P со 4:2:2 и 10 бита со HEVC

Нов и ефикасен формат на датотеки XF-HEVC

XF-HEVC е новиот формат за снимање од Canon што користи H.265/HEVC во MXF-контејнер. H.265 нуди понова технологија на шифрирање што е приближно 2x поефикасна од стандардниот H.264/AVC. Користејќи го XF-HEVC, XF705 може да снима висококвалитетни 4K UHD-содржини со 50P, 4:2:2 и 10 бита директно во SD-картички. Тоа значи ефикасно ракување со 4K UHD-податоци и помали трошоци за медиуми.

New and efficient XF-HEVC file format

Бавни движења со висококвалитетни содржини со 4:2:2 и 10 бита

Slow motion with high quality 4:2:2 10-bit

Повеќе формати за снимање

Освен во форматот XF-HEVC, XF705 може да снима и во форматите UHD XF-AVC и Full HD/50P XF-AVC (и MP4*), за да ги збогати постоечките работни процеси и формати на датотеки.
* со планирано ажурирање на фирмвер

Преземете во формат на датотека PDF

Доловете ги сите детали на прекрасен начин

Сензорот од тип 1,0 нуди подобрени перформанси за шум, чувствителност и филмска длабочина на полето. Двата процесори DIGIC DV6 создаваат импресивен квалитет на слика со врвни нивоа на детали.

Multiple recording formats

Поврзани производи