15x wide L-series lens

XF705

Широкоаголен објектив од серија L со 15X зум

Квалитет на L серијата

Црвениот прстен на објективите од познатата серија L на Canon долго време го означува професионалното ниво за изработка, издржливост и неверојатен квалитет на слика кај објективите од Canon, вклучувајќи ја и примената на Super UD и асферични елементи во објективот за значително намалување на аберациите.

L-series quality

Широк агол и оптички зум до 15x

Моќниот 4K објектив доловува максимални детали од вашите објекти и нуди неверојатна флексибилност со широка фокусна должина од 25,5 mm, оптички зум до 15x и напреден зум до 30x што може да се избере при снимање во FHD.

Wide 15x optical zoom
Wide 15x optical zoom - Full image

Професионално ракување со три

независни прстени на објективот

XF705 е опремен со три независни прстени со широко меѓусебно растојание за прецизна контрола на фокусот, зумот (со механички од помеѓу широк агол и телефото од 90 степени) и ирисот.

Professional operation with three independent lens rings

Извонредна стабилизација на слика

Системот за стабилизација на слика од Canon со оптички и динамички опции создава ефикасна стабилизација на слика со 5 оски, што на корисникот му овозможува сигурно снимање во движење или рачно фотографирање.

Super-smooth Image Stabilisation

Прекрасни осветлени делови со ирис со 9 сечила

Достапни се слики од ирис со 6 сечила и ирис со 9 сечила we might need to create this image and will share prior to final publication.

Beautiful highlights with a 9-blade iris

Адаптери за широк агол и телефото

Зголемете ги оптичките можности на објективот со додавање на изборниот широкоаголен додаток WA-U58 за да добиете зголемување до 0,8x или изборниот телеконвертор TL-U58 за зголемување до 1,5x.

Wide 15x optical zoom

Поврзани производи