Group of people pouring coulored powder on a woman.
alt text goes here

Прецизен и сигурен автоматски фокус

Технологијата Dual Pixel CMOS AF од Canon нуди извонредно автоматско фокусирање со следење на 80% од кадарот, хоризонтално и вертикално, со избор и контрола преку екран на допир.

Технологија Dual Pixel CMOS AF

EOS C200 се одликува со специјално развиената технологија за автоматско фокусирање од Canon што користи две фотодиоди на пиксел за да создаде две независни слики, овозможувајќи AF со откривање на фазна разлика за рамномерно, брзо и прецизно автоматско фокусирање.

Canon Dual Pixel CMOS AF demonstration
Close up view of Canon video camera LCD monitor showing touch screen feature

Едноставно избирање на фокусна точка преку екран на допир

LCD екранот на допир од 4” од Canon нуди брзо, интуитивно ракување и следење и му овозможува максимална контрола на самостојниот снимател. Допрете го објектот во кадарот и фокусирајте ја сликата.

Откривање на лице

Технологијата Dual Pixel CMOS AF на EOS C200 има два режима за следење лице кои можат автоматски да го откријат и следат избраното лице во кадарот или да му дадат приоритет во однос на однапред избраната фокусна точка.

Face Detection

Континуирано автоматско фокусирање со следење на објекти

Системот Dual Pixel CMOS AF на EOS C200 може автоматски да го следи избраниот објект и го задржува фокусот при негово движење.

Picture of a group of people on a boat

Водич за фокусирање со Dual Pixel технологија

Сликите со 4K резолуција може да бидат пресложени за рачно фокусирање. Функцијата водич за фокусирање со технологија Dual Pixel од Canon им овозможува на корисниците рачно да држат и контролираат фокус со сигурност преку додавање индикатори за преден/заден фокус на избраната фокусна точка, со што се овозможува јасно насочување и поместување на фокусот.

photo of man on bike with woman showing face detection feature of video
Canon VDU displaying menu and AF speed

Прилагодување на автоматскиот фокус

Canon додаде нова функција за автоматско фокусирање во менито која му овозможува на корисникот да ја дефинира брзината и чувствителноста на AF, нудејќи поголема флексибилност и контрола.

Погледнете други придобивки