Alt tag name: Canon C200 video camera and lens kit.
alt text goes here

Компактна конфигурација со разновидни опции

Благодарение на вградениот Wi-Fi, ND-филтрите и EF-приклучокот, камерата EOS C200 може лесно да се конфигурира за да овозможи изглед и контрола какви што се потребни за различните сцени, а притоа да биде лесно пренослива и цврста.

Далечинска контрола и проследување преку Wi-Fi

Вградениот Wi-Fi и поддршката за етернет овозможуваат многу практична далечинска контрола преку пребарувач и прегледување слики преку компјутер или мобилен уред, што е неопходно во случаи кога камерата е поставена на дрон или кран.

VDU Screen displaying browser remote.
C200 video camera button controls.

Вграден оптички ND-филтер со 10 чекори

Камерата EOS C200 е опремена со вградени оптички ND-филтри со 2, 4, 6, 8 или 10 чекори за контрола што заштедуваат време при снимањето благодарение на нивното брзо и лесно ракување преку копчиња.

Удобно ракување со EVF-V70

Изборниот електронски визир EVF-V70 може да се користи при силна амбиентална светлина бидејќи се одликува со извонреден Full HD OLED-екран што нуди одлична репродукција на бои и вградени контроли за камерата што се идеални за корисниците што работат сами.

Close up view of Canon C200 video camera built in camera controls.

Компатибилност со огромна палета на EF-објективи од Canon

EF-приклучокот на EOS C200 ги поддржува протоколите за комуникација со објективи од Canon со што ги оптимизира перформансите на камерата/објективот при користење на EF-објективи од Canon, вклучувајќи ги и објективите Cine Servo во 4K ENG-стил и објективите Cine Primes.

Large range of Canon EF lenses

Опција за Pl приклучок за објективи

Достапна е изборна услуга за промена на постоечкиот приклучок во PL приклучок со што ќе се зголеми изборот на објективи со кои ќе можете да снимате.

Close up view of Canon PL lens with mount

Погледнете други придобивки