EOS C200
Blank-Rect Image

EOS C200 од Canon

Новата камера EOS C200 е компактна камера со високи перформанси и разновидни опции за широк опсег на сниматели и снимање 4K слики со 50P.

Снимање во 4K со разновидни опции

Внатрешно снимајте остри и природни 4K слики во формат Cinema RAW Light, MP4 или XF-AVC на CFast 2.0™-картички или SD-картички, соодветно; исто така, снимајте забавени движења во Full HD со 120P, што ја прави камерата EOS C200 соодветна за разновидно снимање.

Погледни целосни спецификации

Canon C200 video camera side view with controls

Внатрешно снимање во 4K RAW

Снимајте внатрешно во форматот Cinema RAW Light до 4K/50P на CFast 2.0™-картичка за потполна флексибилност во обработката по снимањето.

Откријте повеќе

picture editing software in action
Canon video camera in action

Прецизен и сигурен автоматски фокус

Технологијата Dual Pixel CMOS AF од Canon нуди извонредно автоматско фокусирање со следење на 80% од кадарот, хоризонтално и вертикално, со избор и контрола преку екран на допир.

Откријте повеќе

Висококвалитетно снимање во UHD, XF-AVC до 160 Mbps или MP4 до 150 Mbps

Снимајте XF-AVC* или MP4-датотеки кои може да се снимаат на евтини SD-картички, со динамички опсег со 13 чекори.
*Може да биде потребно ажурирање на фирмверот

Откријте повеќе

SD card going being slotted into Canon video camera
fun action picture of two woman pouring powder paint on each other

Снимање слики со високи перформанси до 120P во Full HD

Двата процесора DIGIC DV6 овозможуваат висок квалитет на слика и перформанси со брз одзив на камерата со високи стапки на слики.

Откријте повеќе

Компактна конфигурација со разновидни опции

Со вграден Wi-Fi, ND-филтри и EF-приклучок, EOS C200 може едноставно да се конфигурира за да го добиете изгледот и контролата што ви се потребни за снимањето и, исто така, е лесно пренослива и цврста.

Откријте повеќе

Canon C200 video camera and lens kit
Canon C200 video camera - full kit including LCD monitor, battery pack, handle unit etc.

Што содржи кутијата

Куќиште Cinema EOS C200

LCD монитор LM-V1

LCD екран LA-V1

Кабел UN-5

Држач за фотоапарат GR-V1

Рачка HDU-2

Држач за микрофон

Батерија BP-A30

Полнач за батерии CG-A20

Компактен адаптер за напојување CA-CP200B

AC адаптер CA-A10

Ремен за преку рамо SS-1200

Заштитник за очи

Кука за мерење

Потпора за палецот

Капаче за куќиштето

Имбус и завртка

Спецификации

4K/50P

4K/50P

Со Cinema RAW Light

Autofocus

Автоматски фокус

Прецизен, сигурен и рамномерен автоматски фокус

UHD/50P

UHD/50P

Во MP4 или XF-AVC

Touch screen

Екран на допир

Фокусирање преку екран на допир

Internal RAW

Внатрешен RAW

Помала датотека

Dual DIGIC DV6

Двоен DIGIC DV6

Висок квалитет на слика и високи перформанси

MP4 files

MP4-датотеки

Ефикасни и едноставни работни процеси

Built-in WiFi

Вграден WiFi

Далечинска контрола на пребарувањето

Погледнете ги сите спецификации

Canon C200 video camera back view
Trash the dress photo shoot behind the scenes

„Trash the dress“

Погледнете зад сцената и дознајте како самостојниот снимател David Newton снима во Cinema RAW Light

Погледни видеозапис

Слични написи

Слична дополнителна опрема

Поврзани производи

WIN an Canon EOS C200

Enter the prize draw for a chance to WIN an Canon EOS C200. You can also sign up to hear about offers from Canon, tips and tutorials, latest news and invites to local events.

Enter prize draw

Prize draw terms & conditions

Get the edge, sign up now

Sign up for tips from other pros, industry news, event invites and firmware updates.

SIGN UP NOW

Canon EOS C500 Mark II